Imeliselt lihtne viis värske angerja valmistamiseks. Bisato su l'ara retsept on populaarne Veneetsia lähistel Comacchio orus ja Murano saarel, kus seda süüakse traditsiooniliselt jõuluõhtul.
Nami-Namit varustab värske ja suitsuangerjaga PepeKala OÜ.
Kuumuta ahi 200°C. Laota loorberilehed madala ahjuvormi põhjale.
Lõika puhastatud angerjas umbes 100-grammisteks tükkideks, maitsesta seest kergelt soolaga ja aseta loorberilehtedele. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30-35 minutit või kuni angerjas on pehme.
Maitsesta soola-pipraga, serveeri sidrunisektoritega. Kõrvale sobib peedisalat.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral piserda kalale sidrunimahla asemel veiniäädikat.
Kui Sul on värskeid loorberilehti rohkem, siis võid ka kalatükkide peale panna kihi loorberilehti.
Eriti laisk kokk keerab puhastatud angerja lihtsalt spiraaliks kokku ja asetab loorberitele puhkama. ;)
Loorberiangerja kõrvale sobib mõni noorem punavein, nt Valpolicella classico.
Antonio Carluccio soovitab loorberiangerja kõrvale peedisalatit.
Angerjas loorberitel
Imeliselt lihtne viis värske angerja valmistamiseks. Bisato su l'ara retsept on populaarne Veneetsia lähistel Comacchio orus ja Murano saarel, kus seda süüakse traditsiooniliselt jõuluõhtul.
Nami-Namit varustab värske ja suitsuangerjaga PepeKala OÜ.