Itaalia peedisalat

Nigella soovitab seda salatit eriti külma pardiliha lisandiks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 punane sibul

2 sl punase veini äädikat

750 g keedetud peeti

2 sl külmpressitud oliiviõli

3 sl hakitud värsket münti

Maldoni soolahelbeid

Valmistamine

Koori sibul ning lõika õhukesteks viiludeks. Pane madalasse kaussi, vala peale veiniäädikas ning lase 15 minutit kuni 3 tundi tõmmata (sibul kaotab oma vänguse ning muutub ühtlaselt kaunilt roosakaks).

Viiluta keedetud peet ja laota suurele taldrikule. Laota peale sibularattad, nirista peale kaussikogunenud veiniäädikas. Nirista peale oliiviõli, puista üle hakitud mündi ning meresoolahelvestega.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Forever Summer" (Italian Beetroot Salad). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

didi
postitatud 04.03.2007 14:29

see on üks väga mõnus salat, maitseb hea ja kerge valmistada.

Ilsu
postitatud 31.03.2010 14:55

Maitses hästi ja nägi ka hea välja.