1 korralik angerjas (u 0,8-1 kg)
2 l vett
2-3 noort porgandit
500 g värskeid kartuleid
5-6 musta pipra tera
2-3 loorberilehte
3-4 tillioksa
Pane angerjas ööpäevaks soolvette ligunema, et kala kergelt soolduks ja lima eemalduks. Puhasta kala ja lõika (koos nahaga) 3 cm pikkusteks juppideks.
Pane angerjatükid potti, lisa porgandid. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-6 minutit, vajadusel hoolikalt vahtu koorides. Tõsta angerjatükid ja porgandid kurnlusikaga välja ja pane kõrvale.
Kurna supileem läbi tiheda sõela ja pane uuesti puhtasse potti.
Lõika poolkeedetud porgandid väikesteks tükkideks, samuti tükelda kartulid. Pane mõlemad potti, lisa loorberilehed, pipraterad ja tillioksad, maitsesta soolaga. Keeda umbes 5 minutit.
Pane angerjatükid uuesti potti ja lase hästi tasasel tulel veel 10 minutit podiseda. Siis eemalda tillioksad, maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista peale hakitud värsket tilli ja serveeri.
Saagu asjaks!
Retsept on mugandatud Rahvakultuuri Keskuse lehelt siit, pildi tegi Ilse.
Angerjasupp Saaremaa moodi
Suvine söök Saaremaalt.