150 g keedetud "Laura" kartulit (1 suurem mugul)
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
2 tl Dijoni sinepit
0,25 tl toor-roosuhkrut
maitse järgi soola
Koori kartul. Pane kõik komponendid kannmikserisse või saumikseri kannu ning töötle ühtlaseks majoneesilaadseks püreeks (u 1-2 minutit).
Retsept on mugandatud Cooking With Plants blogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Ma lisasin poole mikserdamise pealt 2 spl külma vett. On kahtlaselt sarnane tõesti majoneesiga :D Järgmine kord proovin äkki õunaäädikaga, mulle maitseb natuke rohkem hapu. Aga tõesti väga lihtne ja lahe retsept!
Tundub huvitav. Peaks järgi proovima.
See on kindlasti maitsev, mmm...
Proovisin käesolevate vahenditega, midagi sarnast tuli küll. Aga peab veel katsetama, vähemalt õigema sinepiga.
Minu blender ei saanud hakkama, jäi tühjalt käima, lisasin pisut päevalilleõli, seis sama. Siis vett, hakkas looma. Aga maitse oli lihtsalt hapu dijoni sinep minu jaoks. Sattusin hoogu ja panin ühe päikesekuivatatud tomati ning ühe suurema viilu paprikat, lisaks veel indiapähklid ja 3spl pärmihelbeid. Kokku tuli päris mõnus kaste.
Üsna huvitav!?
Põnev :O
Kartulist 'majonees'
Põnev majoneesilaadne (dipi)kaste valmistatakse keedetud kartulist! Retsepti testisime punasekoorelise Laura kartuliga, mis sobis siia hästi!