Kartulist 'majonees'

Põnev majoneesilaadne (dipi)kaste valmistatakse keedetud kartulist! Retsepti testisime punasekoorelise Laura kartuliga, mis sobis siia hästi!

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

150 g keedetud "Laura" kartulit (1 suurem mugul)

2 tl värskelt pressitud sidrunimahla

2 tl Dijoni sinepit

0,25 tl toor-roosuhkrut

maitse järgi soola

Valmistamine

Koori kartul. Pane kõik komponendid kannmikserisse või saumikseri kannu ning töötle ühtlaseks majoneesilaadseks püreeks (u 1-2 minutit).

  • Kui segu on liiga paks, siis lisa sorts külma vett. Pea meeles, et külmkapis seistes muutub segu paksemaks!
  • Kartulimajonees säilib külmkapis kuni 5 päeva. 

Retsept on mugandatud Cooking With Plants blogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 13.07.2016 09:16

Ma lisasin poole mikserdamise pealt 2 spl külma vett. On kahtlaselt sarnane tõesti majoneesiga :D Järgmine kord proovin äkki õunaäädikaga, mulle maitseb natuke rohkem hapu. Aga tõesti väga lihtne ja lahe retsept!

Jane Peirumaa
postitatud 13.07.2016 11:38

Tundub huvitav. Peaks järgi proovima.

Mina Ka
postitatud 13.07.2016 14:55

See on kindlasti maitsev, mmm...

Talvi Põldma
postitatud 13.07.2016 18:59

Proovisin käesolevate vahenditega, midagi sarnast tuli küll. Aga peab veel katsetama, vähemalt õigema sinepiga.

Leno Kuura
postitatud 14.07.2016 16:50

Minu blender ei saanud hakkama, jäi tühjalt käima, lisasin pisut päevalilleõli, seis sama. Siis vett, hakkas looma. Aga maitse oli lihtsalt hapu dijoni sinep minu jaoks. Sattusin hoogu ja panin ühe päikesekuivatatud tomati ning ühe suurema viilu paprikat, lisaks veel indiapähklid ja 3spl pärmihelbeid. Kokku tuli päris mõnus kaste.

Vilve Joost
postitatud 23.07.2016 18:08

Üsna huvitav!?

Merx
postitatud 05.04.2018 10:13

Põnev :O