Pulgaleib

Põnev küpsetis matkale, lõkkeõhtuks või niisama grillipeol valmistamiseks.

Kogus
6-8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g täisteranisujahu või speltapüüli

250 g tavalist nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

50 g võid

2,5-3 dl piima

Valmistamine

Sõelu jahud, sool ja küpsetuspulber kaussi. Haki juurde või. Lisa piim ning sega ühtlaseks.

Jaota tainas tükkideks ning rulli need sõrmejämedusteks vorstideks. Keera ümber puupulkade (kata ka pulga ots tainaga) ning küpseta süte kohal aeglaselt keerates kuldseks.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võib pulgaleiva tainale lisada erinevaid ürte, rosinaid, singitükke vms. Aga kindlasti tasub proovida, hästi lustakas tegevus pikkadeks suveõhtuteks :)

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 01.07.2018 22:20

Retseptist on puudu piim(a kogus).