Sega kokku kohupiim, pehme või, suhkur ja vanillisuhkur. Kui soovid õhulisemat kohukest, vahusta segu mikseriga.
Võta ühekordne või tavaline supilusikas ja tõsta sellele teelusikatäis kohupiimakreemi, aseta peale natuke täidist ning seejärel veel üks teelusikatäis kohupiima. Silu pealt ühtlaseks ja kumeraks. Pane kohupiimaga kaetud lusikad 15 minutiks külmkappi.
Sulata šokolaad. Kasta külmkapist võetud kohupiimalusikad sulašokolaadi sisse, lase üleliigsel šokolaadil maha valguda ja torka kohe maisihelbed kõrvadeks.
Kui kõik lusikad on kaetud ja šokolaad hangunud, joonista sulatatud valge šokolaadiga hiirtele silmad, nina, vurrud ja saba.
Retsepti jagas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Pikem postitus Hiirepoistest Kaare blogis Virk Vispel blogis.
Hiirepoisid ehk kohukesed lusikatel
Kodused kohukesed, mis on siin lustakate hiirepoiste kuju saanud. Kasuta kuivemat pakikohupiima, mitte kreemjat "torukohupiima"!