Hiirepoisid ehk kohukesed lusikatel

Kodused kohukesed, mis on siin lustakate hiirepoiste kuju saanud. Kasuta kuivemat pakikohupiima, mitte kreemjat "torukohupiima"!

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kuivemat kohupiima

25 g toasooja võid

1 tl vanillisuhkrut

1-2 sl suhkrut

100-150 g tumedat šokolaad või glasuurinööpe

täidiseks banaani- või maasikatükke

vaarikaid või mustikaid

või hoopis moosi

valget šokolaadi

maisihelbeid kõrvadeks

Valmistamine

Sega kokku kohupiim, pehme või, suhkur ja vanillisuhkur. Kui soovid õhulisemat kohukest, vahusta segu mikseriga.

Võta ühekordne või tavaline supilusikas ja tõsta sellele teelusikatäis kohupiimakreemi, aseta peale natuke täidist ning seejärel veel üks teelusikatäis kohupiima. Silu pealt ühtlaseks ja kumeraks. Pane kohupiimaga kaetud lusikad 15 minutiks külmkappi.

Sulata šokolaad. Kasta külmkapist võetud kohupiimalusikad sulašokolaadi sisse, lase üleliigsel šokolaadil maha valguda ja torka kohe maisihelbed kõrvadeks.

Kui kõik lusikad on kaetud ja šokolaad hangunud, joonista sulatatud valge šokolaadiga hiirtele silmad, nina, vurrud ja saba.

Retsepti jagas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Pikem postitus Hiirepoistest Kaare blogis Virk Vispel blogis.

LISA KOMMENTAAR