Väike jäätisekeeks

Soovitame jäätisekeeksi tegemiseks kasutada Eriti Rammusa 15% koorejäätist - sellega õnnestub keeks kindlasti!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 ml head vanillijäätist (nt Eriti Rammus 15% vanilli koorejäätis)

100 g nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Pane jäätis kaussi ning sega kuni see muutub pehmeks ja kreemjaks. Lisa küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks.

Tõsta tainas väikesesse papist keeksivormi ning küpseta umbes 60 minutit. Kui kasutad tavalist vormi, määri see võiga ning puista kergelt jahuga üle.

NB! Võid kasutada oma lemmikmaitsega jäätist (šokolaadi, karamelli, pähkli vm), kuid see peab kindlasti olema rammus koorejäätis. Soovi korral lisa rosinaid, pähkleid, šokolaaditükke või muud meelepärast.

Retsepti jagas ja pilti tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova. Kaare tehtud väikest videot jäätisekeeksi valmistamisest näete siin.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 06.11.2015 11:46

Üsna mahedamaitseline ja niiske keeks.

Kis Kin
postitatud 06.11.2015 15:31

Lihtne ja ilmselt väga hea!

Inga Vakrõõm
postitatud 07.11.2015 16:13

Tundus nii huvitav retsept,et pidin kohe ära proovima:)! Alguses mõtlesin,et kuidas see jäätis seal ahjus "elama"hakkab :D ...aga tuli välja keeks mis keeks:)! Ja väga maitsev:)

Inga Vakrõõm
postitatud 07.11.2015 20:41

Pilti ei teinud:/ Aga retsept on tõeline pärl:) aitäh:)

Tiina
postitatud 07.11.2015 21:00

Pidin ka kohe järgi proovima - tegin banaanikeeksi - Onu Eskimo banaanijäätisest. Lisasin ka sukaadi ja kuivatatud jõhvikaid (sest rosinad olid ootamatult otsas), mis peavad minu arvates igas keeksis sees olema. Tulemus oli hästi pehme ja niiske ja maitse täitsa banaanijäätisekeeksi moodi :) Aga mis mulle üle kõige meeldib, on see, et on lõpuks ometi olemas ka keeksiretsept, mida saab rahulikult ühe inimesega pere teha, ilma et peaks ennast järgneva nädala jooksul kilosest keeksist üle sööma.

Stepan Jarts
postitatud 16.11.2015 23:58

Keeks ja jäätis sündinud koos. Veel võiks lisada marju.

Urve Väli
postitatud 29.11.2015 23:17

Proovisin, kuid tulemus ei olnud nii hea, kui lootsin!

Reine Lehtaru
postitatud 01.12.2015 11:22

Kasutasin Eriti rammusat murakatega ning tuli väga maitsev. Läks nagu soe sai)) <p>Suuremale perele peaks topeltkoguse tegema, et kõik isu täis saaksid :)</p>

Irina
postitatud 16.01.2016 19:15

Väga mahedamaitseline. Lisasime rosinaid ja keeksi maitset polegi tunda. Aga ausalt öeldes mina eelistaks järgmine kord jäätis ära süüa.

Kristjan
postitatud 17.01.2016 15:48

Tegin koos lastega, kui emmet polnud kodus. Juba ainuüksi nimi ajas lapsed elevile. Kasutasime shokolaadi eriti rammusat. Maitses väga hästi. Aitäh!

LG
postitatud 24.07.2016 23:08

Keeks küpsetatud ja praeguseks otsas ka :) Mina retsepti muutma ei hakka, vähemalt lisandeid ei lisa. Sesst see oli niisamagi hästi kohev ja mahlane.

Vaike Silmato
postitatud 02.03.2017 16:14

Jäätistetorti olen teinud, aga keeksi küll mitte. Peaks proovima.

Piret Vaiksoo
postitatud 18.07.2017 15:37

Kas nisujahu asemel võib kasutada mõnd teist jahu?

Pille
postitatud 18.07.2017 18:11

Piret, me pole testinud teiste jahudega, aga riisijahu võiks teoreetiliselt täitsa sobida. Anna teada, kas õnnestub!

Andrus Kaseste
postitatud 19.07.2017 12:04

Tasub proovida!