1 kg räimerümpa või sardiine
4-6 küüslauguküünt
poole sidruni mahl
1 värske punane tšilli või veidi tšillihelbeid
kimp värsket siledalehist peterselli
2 sl oliiviõli
Laota räimerümbad kuivalt kaussi. Pressi peale küüslauk, lisa riivitud sidrunikoor, poole sidruni mahl ning oliiviõli. Lisa tšillihelbed või õhukeselt viilutatud tšilli, siis hakitud petersell. Sega kõik õrnalt läbi ja lase veerand tundi maitsestuda.
Kuumuta ahi 220C.
Lao räimed õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile hõredalt ja ühekordse kihina. Puista üle üle soolaga, soovi korral lisa pisut musta pipart.
Küpseta 220-kraadises ahju umbes 15 minutit või kuni kalad on mõnusalt krõbedad.
Ahjust välja võttes lase kalal paar minutit puhata ning tõsta ettevaatlikult serveerimisalusele. Eriti oluline on see küpsetuspaberi kasutamisel, et kala ei jääks nö ligunema.
Serveerimisel võite alusele juurde lõigata veel sidruni sektoreid.
Retsepti jagas Indrek Kaing, 4 lapse isa Pringi külast. Pildi tegi Ilse.
Tegin poole väiksema koguse kalaga aga maitseained jätsin samaks. Jäi mõnus küüslaugune! Läheb kindlasti kordamisele ja enam kunagi ei viitsi ma kalu pannil praadida!
Retsepti autor Indrek palus täpsustada: Soolaga olge õrnad, sest kala enda maitse koos muude maitsetega on rikkalik ja ei tasu üle keevitada nagu seda tehakse toore kala soolamisel nagu graavilõhe vms puhul NULL
Maitsvad räimed tulid! Kilo räime rookisin ja muu jätsin samaks. Peale riputasin helbesoola. Sõime koos luu ja sabaga ära :)
Kurja, kui hea! Tegime grillirežiimil ja topeltkoguse kõigega va kala.
Pringi 'sardiinid'
Kuna kihk Vahemere maitsete järele on suur, aga Eestisse igapäevaselt sardiine ei tooda, tegi Viimsis elav Indrek Kaing katse räimerümbaga. Täiesti toimib ja tulemus pea sama hea. Indrek soovitab räimerümbaga katsetada ka teisi Nami-Nami sardiiniretsepte. Inspiratsiooni sai Indrek briti kokalt Jamie Oliverilt.