1 l piima
1 dl mannat
5 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või veidi riivitud sidrunikoort
Kuumuta potis piim keemiseni. Sõrista manna keeva piima sisse ja keeda pehmeks (umbes 5-7 minutit).
Vahusta munakollased suhkruga, lisa veidi kuuma putru, sega läbi ja kalla tagasi potti. Kuumuta puder paksenemiseni, aga ära keeda.
Maitsesta ja sega ettevaatlikult juurde tugevasti vahustatud munavalged. Tõsta korraks pliidile tagasi, lase hetkeks keema tõusta (n-ö esimese mulksuni), tõsta pott tulelt ja jahuta.
Söö jahtunult keedise, marjakisselli, -kastme või kompotiga (fotol on jõhvikakissell).
te oleks võinud väiksema koguse retsepti ka alles jätta, ma olin juba nii harjunud seda tegema...
Mina jätsin sidruni välja ja tuli väga väga maitsev :)
Algul olin väga skeptiline, aga tegemist on ülimaitsva pudruga.Miskipärast laps sülitas pudru välja??
üli maitsev ning soovitan teistelegi :)!!
Õige bubert on ikka jahuga, jääb palju õhulisem ja tuleb väga hästi välja ka täisterajahu kasutades ;)
Sellest kogusest saab ikka palju. Minu peres see populaarsust ei saavutanud, jääme tavalise mannapudru juurde.
Sellest saab väga hea moskva saiakeste täidise!
Minu lapsepõlvekodus viitsis seda magustoitu teha isa, ilmselt sellepärast, et see oli tema lemmik tema lapsepõlvest. Nüüd on see samuti minu ja minu lapse lemmik. Teen eelpool antud kogusest meile kahele ja kaheks päevaks. Mehele ei maitse.
mina teen manna ja jahu pooleks, meil tehti kodus nii ja on ka väga hea.
Miks ma seda juba varem pole teinud? Väga maitses!
Ma esimest korda sain käe valgeks ja perele ka väga maitses- kindlasti ei jää viimaseks korraks.
Bubert on täielik lapsepõlve magustoit enne 90-daid sündinuile, nii nagu lumepallisupp, mida ka prantslased omaks peavad. Lihtne ja mahe, ei mingit muretsemist toiduainete kättesaamise üle.
Kas ei tuleks õhulisem kui panna 1 või isegi 2 muna rohkem?
ohhh!!!mina just eile tegin bubertit ülepikaaja---oli küll hea eriti kisselliga...õnnestus päris hästi---ja hea tuli ka välja...oih oli küll hea maiustada!!!Kui ikka oma kodustest materjalidest valmistada midagi ise, siis tuleb ikka kõik kenasti välja...ja hea tuli kah see bubert...
Parim on see punase sõstra mahlast tehtud kisselliga!!!
Mulle meeldib!
Tegin esimest korda ja maitses :)
Meile maitseb jahuga variant rohkem kui mannaga. Väga hea!
Tegin lastele bubertit Kuna minu ema tegi mannaga, siis ma isegi ei hakka teisiti proovima. Lapsed sõid kiitsid.
Bubert kisselliga (kodune kirsisiirup, vesi, tärklis).
Bubert
Armastatud eesti magustoit, mida serveeritakse jahtunult kisselli või kompotiga või lihtsalt moosisilmaga. Siin on mannaga valmistatud variant.
Muide, mannas buberts on ka lätlaste rahvustoit.