Bubert

Armastatud eesti magustoit, mida serveeritakse jahtunult kisselli või kompotiga või lihtsalt moosisilmaga. Siin on mannaga valmistatud variant.

Muide, mannas buberts on ka lätlaste rahvustoit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

1 dl mannat

5 muna

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut või veidi riivitud sidrunikoort

Valmistamine

Kuumuta potis piim keemiseni. Sõrista manna keeva piima sisse ja keeda pehmeks (umbes 5-7 minutit).

Vahusta munakollased suhkruga, lisa veidi kuuma putru, sega läbi ja kalla tagasi potti. Kuumuta puder paksenemiseni, aga ära keeda.

Maitsesta ja sega ettevaatlikult juurde tugevasti vahustatud munavalged. Tõsta korraks pliidile tagasi, lase hetkeks keema tõusta (n-ö esimese mulksuni), tõsta pott tulelt ja jahuta.

Söö jahtunult keedise, marjakisselli, -kastme või kompotiga (fotol on jõhvikakissell).

LISA KOMMENTAAR

visa
postitatud 30.06.2009 09:30

te oleks võinud väiksema koguse retsepti ka alles jätta, ma olin juba nii harjunud seda tegema...

Cathi
postitatud 08.07.2009 09:49

Mina jätsin sidruni välja ja tuli väga väga maitsev :)

Hexy
postitatud 22.05.2010 14:46

Algul olin väga skeptiline, aga tegemist on ülimaitsva pudruga.Miskipärast laps sülitas pudru välja??

Kadi
postitatud 12.12.2012 14:37

üli maitsev ning soovitan teistelegi :)!!

katjuhh
postitatud 19.02.2013 21:11

Õige bubert on ikka jahuga, jääb palju õhulisem ja tuleb väga hästi välja ka täisterajahu kasutades ;)

Hexy
postitatud 23.02.2013 09:55

Sellest kogusest saab ikka palju. Minu peres see populaarsust ei saavutanud, jääme tavalise mannapudru juurde.

Eveli
postitatud 15.03.2013 12:38

Sellest saab väga hea moskva saiakeste täidise!

Elen
postitatud 15.03.2013 12:40

Minu lapsepõlvekodus viitsis seda magustoitu teha isa, ilmselt sellepärast, et see oli tema lemmik tema lapsepõlvest. Nüüd on see samuti minu ja minu lapse lemmik. Teen eelpool antud kogusest meile kahele ja kaheks päevaks. Mehele ei maitse.

tips
postitatud 30.11.2013 21:53

mina teen manna ja jahu pooleks, meil tehti kodus nii ja on ka väga hea.

Triin28
postitatud 05.07.2014 12:00

Miks ma seda juba varem pole teinud? Väga maitses!

Jaana K @ FB
postitatud 31.08.2014 10:09

Ma esimest korda sain käe valgeks ja perele ka väga maitses- kindlasti ei jää viimaseks korraks.

Marju
postitatud 14.11.2015 03:16

Bubert on täielik lapsepõlve magustoit enne 90-daid sündinuile, nii nagu lumepallisupp, mida ka prantslased omaks peavad. Lihtne ja mahe, ei mingit muretsemist toiduainete kättesaamise üle.

more
postitatud 22.11.2015 21:02

Kas ei tuleks õhulisem kui panna 1 või isegi 2 muna rohkem?

Epp Viires
postitatud 30.10.2017 12:06

ohhh!!!mina just eile tegin bubertit ülepikaaja---oli küll hea eriti kisselliga...õnnestus päris hästi---ja hea tuli ka välja...oih oli küll hea maiustada!!!Kui ikka oma kodustest materjalidest valmistada midagi ise, siis tuleb ikka kõik kenasti välja...ja hea tuli kah see bubert...

Anneli Edvand-Lepp
postitatud 19.11.2017 22:35

Parim on see punase sõstra mahlast tehtud kisselliga!!!

Zza-õpilane
postitatud 05.09.2018 09:49

Mulle meeldib!

Kat
postitatud 04.05.2019 22:05

Tegin esimest korda ja maitses :)

Kirsti Notta
postitatud 06.05.2019 12:02

Meile maitseb jahuga variant rohkem kui mannaga. Väga hea!

Ave Hallmägi
postitatud 09.01.2021 10:36

Tegin lastele bubertit Kuna minu ema tegi mannaga, siis ma isegi ei hakka teisiti proovima. Lapsed sõid kiitsid.

Monika
postitatud 20.04.2024 15:43

Bubert kisselliga (kodune kirsisiirup, vesi, tärklis).