Marjakissell

Lihtne ja klassikaline magustoit mida võib valmistada hooajaliste marjadega.

Proovi kisselli teha näiteks uuest AURA musta sõstra nektarist - seda enam lahjendama ei pea!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l lahjendatud marjamahla või

pakk Aura mustasõstranektarit

5 sl (triiki!) kartulitärklist

6-7 dl marju - nt

musti sõstraid

punaseid sõstraid

vaarikaid

mustikaid

suhkrut

Valmistamine

Sega kartulijahu külma mahla hulka, kuumuta segades keemiseni. Ära keeda!

Võta pott tulelt, pane marjad serveerimiskaussidesse ja vala kuum kissell marjadele. Puista peale veidi suhkrut, et kilet ei tekiks.

Serveeri kissell jahtunult piima või vahukoorega.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 13.04.2010 14:32

lihtne magustoit!

Pille
postitatud 26.01.2016 15:55

Liilia tehtud pilt ka:

h_s
postitatud 17.02.2011 16:37

Väga maitsev kissell, kuigi joomiseks ehk liiga paks - võib ka vähem tärklst panna.

Dee
postitatud 23.01.2012 21:26

Marjad olid sügavkülmast, mahlaks Rõngu Mahla kontsentraat. Tärklist panin ettenähtust veidi vähem. Mõnus kissell, eriti hea maitse annavad mustikad.

Kaare
postitatud 26.01.2016 15:18

Polegi varem niipidi kisselli teinud, et tärklis kohe sisse ja marjad viimasena. Marjad jäid kisselli sees ilusad terved ja maitsvad! Kasutasin külmutatud marju. Lisasin suhkrut ka kisselli sisse, mitte ainult pärast peale.

Mairit T.
postitatud 06.02.2023 08:10

Kes armastab, kes vihkab .. mina armastan kisselli piimaga! Sel korral Kirsi kissell :)

Heliita
postitatud 10.11.2023 17:24

Väga lihne ja maitsev! seekord kohupiima kreemiga.