5 dl jõhvikaid
1.5 l vett
3 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
1 dl külma vett
Keeda marju umbes 5 minutit, kuni nad on pehmenenud. Kurna keeduvesi (hoia alles!) ja suru marjad läbi jõhvsõela keeduvette. Lisa suhkur ja lase 5 minutit vaikselt keeda.
Sega kartulijahu 1 dl külma veega ja nirista peene joana pliidilt äratõstetud kisselli sisse, kisselli tasakesi ringikujuliselt segades. Pane kuum anum uuesti pliidile ja hoia väikesel kuumusel, kuni esimesed mullid hakkavad tõusma ka keedunõu keskelt.
Tõsta nõu pliidilt ja jaga kissell kohe kausikestesse või kalla kannu.
Maailma kõige parem kissell!
Tegin erinevate marjadega,imehea :))
Väga hea kissell!
Mul läks kisell vedelaks tagasi. Kas teistel ka seda juhtunud. Hapude toiduainetega pidi seda juhtuma, kuidas seda jõhvikakiselli puhul vältida?
Anneli, pigem on põhjuseks see, et kuumutasid kisselli peale tärklise lisamist liiga kaua. Kartulitärklise lisamise järel tuleb kissell vaid hetkeks keema lasta - tõesti esimeste mullideni - ja siis kohe tulelt võtta. Kui liialt kuumutada, siis läheb kissell vedelaks tagasi. Võid proovida maisitärklisega - seda tuleb mõni minut keeta, et maisitärklis mõjuma hakkaks, samuti ei veeldu see nii kergesti.
Mina panen veel kaneelipulga jõhvikatega koos keema, annab väga hea maitse kissellile.
Jõhvikakissell
Paksu jõhvikakisselli võib valmistada nii värsketest kui ka külmutatud jõhvikatest ning see sobib hästi erinevate magustoitude juurde. Kui soovid kisselli joomiseks, siis vähenda tärklise kogust.