Jõhvikakissell

Paksu jõhvikakisselli võib valmistada nii värsketest kui ka külmutatud jõhvikatest ning see sobib hästi erinevate magustoitude juurde. Kui soovid kisselli joomiseks, siis vähenda tärklise kogust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl jõhvikaid

1.5 l vett

3 dl suhkrut

1 dl kartulitärklist

1 dl külma vett

Valmistamine

Keeda marju umbes 5 minutit, kuni nad on pehmenenud. Kurna keeduvesi (hoia alles!) ja suru marjad läbi jõhvsõela keeduvette. Lisa suhkur ja lase 5 minutit vaikselt keeda.

Sega kartulijahu 1 dl külma veega ja nirista peene joana pliidilt äratõstetud kisselli sisse, kisselli tasakesi ringikujuliselt segades. Pane kuum anum uuesti pliidile ja hoia väikesel kuumusel, kuni esimesed mullid hakkavad tõusma ka keedunõu keskelt.

Tõsta nõu pliidilt ja jaga kissell kohe kausikestesse või kalla kannu.

  • 'Naha' moodustumise takistamiseks puista pinnale kiht suhkrut.
LISA KOMMENTAAR

Silja
postitatud 12.01.2012 20:00

Maailma kõige parem kissell!

Kodukokk
postitatud 09.11.2012 13:18

Tegin erinevate marjadega,imehea :))

Hexy
postitatud 23.02.2013 09:53

Väga hea kissell!

Anneli
postitatud 02.09.2013 10:24

Mul läks kisell vedelaks tagasi. Kas teistel ka seda juhtunud. Hapude toiduainetega pidi seda juhtuma, kuidas seda jõhvikakiselli puhul vältida?

Pille
postitatud 02.09.2013 10:29

Anneli, pigem on põhjuseks see, et kuumutasid kisselli peale tärklise lisamist liiga kaua. Kartulitärklise lisamise järel tuleb kissell vaid hetkeks keema lasta - tõesti esimeste mullideni - ja siis kohe tulelt võtta. Kui liialt kuumutada, siis läheb kissell vedelaks tagasi. Võid proovida maisitärklisega - seda tuleb mõni minut keeta, et maisitärklis mõjuma hakkaks, samuti ei veeldu see nii kergesti.

Merike
postitatud 13.12.2016 18:31

Mina panen veel kaneelipulga jõhvikatega koos keema, annab väga hea maitse kissellile.