Liivatainatort vahukoorega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Liivatainapõhi:

170 g nisujahu

3 sl ehk 60 g suhkrut

100 g võid

1 tk muna

soola

Vahukoor:

250 g 35% rõõska koort

2 sl tuhksuhkrut

vanillisuhkrut

0.5 tl želatiini soovi korral

Õunatäidis:

150 g kooritud ja tükeldatud õuna

2 sl suhkrut

Tarretis:

1 dl magusat marja- mahla

1 tl punast veini

2 tl želatiini

2 sl vett

Kaunistuseks:

50-75 g viilutatud sidrunit

2-3 sl šokolaadi

Valmistamine

Pooltoodeteks on 300 g liivatainast tordipõhja, 150 g õunatäidist, 300 g vahukoort, 100 g tarretist, 50-75 g sidrunilõike, 2-3 sl šokolaadi kaunistamiseks.

Valmista liivatainas, jaga tainas kaheks ja küpseta 2 ümmargust tordipõhja.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja vahukoorega. Soovi korral lisa vahustamise ajal ka leotatud ja sulatatud želatiin.
Õunatäidise jaoks keeda õunad suhkruga pehmeks.
Valmista mahlatarretis.

Tordi kokkupanemine:
Pane liivatainapõhjad kokku õunatäidisega. Kata pealt ja ääred ühtlaselt poole koguse vahukoorega. Lase külmas seista. Siis kata jahtunud tarretisega, mis juba kergelt hanguma hakkab. Lase tarretis täielikult tarduda, siis kaunista tort ülejäänud vahukoore, sidrunilõikude ja šokolaaditükikestega.
LISA KOMMENTAAR