Pooltoodeteks on 300 g liivatainast tordipõhja, 150 g õunatäidist, 300 g vahukoort, 100 g tarretist, 50-75 g sidrunilõike, 2-3 sl šokolaadi kaunistamiseks.
Valmista liivatainas, jaga tainas kaheks ja küpseta 2 ümmargust tordipõhja.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja vahukoorega. Soovi korral lisa vahustamise ajal ka leotatud ja sulatatud želatiin.
Õunatäidise jaoks keeda õunad suhkruga pehmeks.
Valmista mahlatarretis.
Tordi kokkupanemine:
Pane liivatainapõhjad kokku õunatäidisega. Kata pealt ja ääred ühtlaselt poole koguse vahukoorega. Lase külmas seista. Siis kata jahtunud tarretisega, mis juba kergelt hanguma hakkab. Lase tarretis täielikult tarduda, siis kaunista tort ülejäänud vahukoore, sidrunilõikude ja šokolaaditükikestega.
Liivatainatort vahukoorega