1 kg sea küljetükk
Soolvesi:1 dl jämedat soola 1 l vee kohta
Täidis:purustatud musta pipart
2 tl želatiinipulbrit või paar želatiinilehte
hakitud sibulat
Keetmiseks:2 l vett
2 tl soola
10 tera musta pipart
8 tera vürtspipart
1-2 loorberilehte
Eemalda lihal kamar. Sega sool külmas vees kuni sool on lahustund, pane lihatükk vette, nii et vesi katab kogu tüki. Iga liitri vee kohta kasuta 1 dl jämedat soola. Hoia lihatükki jahedas 2-4 päeva.
Võta liha veest välja, loputa kraani all külma veega ja kuivata võimalikult kuivaks. Laota liha lauale nii, et pekisem pool, kus enne kamar oli, jääb allapoole.
Kata liha peenelt hakitud sibulaga ja ohtra musta pipraga. Soovi korral hakitud peterselliga. Laota kogu lihale kuivad želatiinilehed ja keera liha tugevalt rulli.
Seo liharull tugeva nööriga kokku või kasuta selleks lihavõrku.
Kuumuta vesi soola ja maitseainetega keema. Aseta liharull vette, nii et vesi rulli kataks.
Keeda tasasel tulel 2 tundi. Lase natuke jahtuda ja tõsta rull toidu valmistamiseks mõeldud kilekotti või mässi toidukilesse.
Aseta rull vajutuse alla või spetsiaalsesse vormi ja lase 12 tundi jahtuda.
Serveeri viilutatult, juurde paku kuumi keedukartuleid, õunu, sibulat jms. Sobib hästi ka võileivakatteks.
Märkused:
Retsepti aitas timmida ja pilti tegi ILSE.
Taani rullsink (rullepølse)
Taanlaste rullepølse ehk rullsingi tegemiseks on olemas lausa spetsiaalne puidust press, mida taani koolipoisid tööõpetuse tundides valmistavad. Aga piisab ka kahest raskest lõikelauast.