Taani rullsink (rullepølse)

Taanlaste rullepølse ehk rullsingi tegemiseks on olemas lausa spetsiaalne puidust press, mida taani koolipoisid tööõpetuse tundides valmistavad. Aga piisab ka kahest raskest lõikelauast.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea küljetükk

Soolvesi:

1 dl jämedat soola 1 l vee kohta

Täidis:

purustatud musta pipart

2 tl želatiinipulbrit või paar želatiinilehte

hakitud sibulat

Keetmiseks:

2 l vett

2 tl soola

10 tera musta pipart

8 tera vürtspipart

1-2 loorberilehte

Valmistamine

Eemalda lihal kamar. Sega sool külmas vees kuni sool on lahustund, pane lihatükk vette, nii et vesi katab kogu tüki. Iga liitri vee kohta kasuta 1 dl jämedat soola. Hoia lihatükki jahedas 2-4 päeva.

Võta liha veest välja, loputa kraani all külma veega ja kuivata võimalikult kuivaks. Laota liha lauale nii, et pekisem pool, kus enne kamar oli, jääb allapoole.

Kata liha peenelt hakitud sibulaga ja ohtra musta pipraga. Soovi korral hakitud peterselliga. Laota kogu lihale kuivad želatiinilehed ja keera liha tugevalt rulli.

Seo liharull tugeva nööriga kokku või kasuta selleks lihavõrku.

Kuumuta vesi soola ja maitseainetega keema. Aseta liharull vette, nii et vesi rulli kataks.

Keeda tasasel tulel 2 tundi. Lase natuke jahtuda ja tõsta rull toidu valmistamiseks mõeldud kilekotti või mässi toidukilesse.

Aseta rull vajutuse alla või spetsiaalsesse vormi ja lase 12 tundi jahtuda.

Serveeri viilutatult, juurde paku kuumi keedukartuleid, õunu, sibulat jms. Sobib hästi ka võileivakatteks.

Märkused:

  • Kamarast võid teha kamararulaadi.
  • Värske liha soolamise asemel võid kasutada ka soolaliha. 

Retsepti aitas timmida ja pilti tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Binks
postitatud 13.08.2009 22:46

Milleks siia želatiin, mitte ei saa aru?

PIlle @ Nami-nami
postitatud 14.08.2009 09:29

See on klassikaline Taani retsept ja nemad lisavad sinna veidi želatiini. Kui kamaraosa vähe on, siis pole ju mingit kallerdavat ainet, mis aitaks seda maitseainesegu seal keskel nt koos hoida. Kui ei taha, ära pane.