500-600 g seakamarat
soovi korral sinepit
300 g hakkliha
1 hakitud sibul
soola ja musta pipart
ja/või muud maitserohelist
4 keedetud muna
keetmiseks vett või puljongit
Vajadusel eemalda kamara alt pekikiht! Maitsesta kamar soola ja pipraga, soovi korral määri peale ka õhuke kiht kanget sinepit.
Sega hakkliha hakitud sibula ja maitseainetega. Kata kamaratükk seejärel ühtlaselt hakkmassiga. Puista üle ürtidega ning laota peale porgandikangid ning hakitud või sektoriteks lõigatud munad. Rulli liha tugevasti kokku, keera marlisse või spetsiaalsesse lihavõrku ning seo nööriga tihedalt ja hoolikalt kinni.
Maitsesta vesi soolaga või kasuta puljongit. Tõsta kamararulaad keevasse puljongisse ning keeda tasasel tulel umbes 2-3 tundi.
Tõsta rulaad vees välja, nõruta ning tõsta vajutise alla, et ei jääks sisse tühimikke. Serveerimisel lõika rulaad sobiva paksusega viiludeks.
Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kaua seda rulaadi pressi all hoidma peaks?
Seda pole retseptis öeldud, aga arvan, et seni, kuni rulaad täiesti jahtunud on. Seejärel võib viiludeks lõigata juba.
Keetmise aeg peaks olema pikema, vähemalt 2,5 tundi, kahe tunniga jäi natuke kõva. Kamar tuleks enne korralikult rasvast puhastada, muidu jääb liiga rasvane ja pole hea. Soovitan kamara sisemise külje määrida kokku sinepiga, seda võib lisada ka keeduveele. Rulli kinni sidumisel ringiratast võiks iga paari millimeetri järel tulla järgmine niidiring, nii et terve rulaad saab tihedalt niidiga ümber seotud, siis ei tule viiludeks lõikamisel kamar täidise küljest lahti. Vajutise all hoida seni kuni rulaad ei ole enam katsudes pehme, vaid on kõva, mina hoidsin selleks 4 tundi külmkapis vajutise all.
Kui liha turult osta, jääb kamar paratamatult üle. Ja imelik tundub minema visata, mistõttu teen aegajalt rulaadi, mis on tõeliselt maitsev toit. Leiva peal ja salati kõrval jne. Kuigi mitte kuigi sobiv toit paastu ajal :)
proovisin ka selle retsepti järgi teha ja peaks ütlema ,et sai väga maitsev .
Maalehe Köögikalendris kirjutati nii: Kamararulaadi sisse võib panna ka viinereid või keeduvorsti, maksa, suitsuliha, peekonit, kuivatatud õunu, keedetud riisi vmsNULL
Mulle meeldis aga tütrele meeldis kohe väga:) Kasutasin vutimune, kuidagi väiksemad ja tundus loogilisem :) Hea, mis me räägime ;)
Kamararulaad
Õhukeselt viilutatud jahutatud kamararulaad sobib külmaks suupisteks ja võileivale.
Kamarulaadi valmistamisel on väga mugav kasutada spetsiaalset lihavõrku ja -niiti, mille leiate kauplusest Apelsin.