Sega vesi ja suhkur ning keeda, kuni suhkur on sulanud. Sega juurde mahl.
Siis sõrista juurde rukki- või odrajahu, putru hoolega vispliga kloppides. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 5-10 minutit, kuni puder pakseneb.
Lase jahtuda, siis klopi kohevaks. Paku näiteks magustoidupokaalides või kaussides, peale vala piima.
Proovi ka neid maitsvaid desserte:
Pildi tegi Pille.
Rukkijahu soovitan panna külma vette ja siis pidevalt segades kuumutada. Kuuma vette panemisel on klimbid garanteeritud!
Väga maitsev sai. Klimpe minul küll ei tulnud, vispeldasin samal ajal kui rukkijahu lisasin. Suhkrut lisasin ka natuke vähem ja sai minu jaoks piisavalt magus.
Kunagi sai rukkijahuvahtu tehtud klimpide vältimiseks nii, et rukkijahu sai vähese õunamahlaga läbi segatud :o)
Väga hea retsept! Kasutasin õunamahla asemel vedelamapoolset ploomimoosi. Suhkrut seetõttu ei lisanud, kuna moos oli juba magus. Siinsete õpetuste järgi segasin rukkijahu eelnevalt vähese külma veega ja jahu potti lisades vispeldasin ka. Ühtegi tükki ei tulnud. Tervele perele meeldis!
Väga mõnus odrajahuvaht ja eriti hea, et kiirelt valmis saab :)
Lisasin veel ühe viilu sidruni mahla, siis lisandus üks kena hele maitsenoot juurde :)
Odra- või rukkijahuvaht
Serveeri odra- või rukkijahuvahtu jahtunult koos piimaga. Vanad eestlased sõid odrajahuvahtu ja rukkijahuvahtu näiteks mardipäeval.
Pille tehtud fotol on pohlamahlaga tehtud odrajahuvaht.