7.5 dl vett
6 dl jõhvikaid või punaseid sõstraid
125 g suhkrut (1.5 dl)
1-1.5 dl rukkijahu
Serveerimiseks:piima või rõõska koort
Pane vesi keema, lisa jõhvikad ja keeda pehmeks. Lisa suhkur ja keeda veel paar minutit. Sõrista pidevalt hoogsalt segades juurde rukkijahu ja keeda segades 10-15 minutit.
Jahuta ja vahusta heledaks vahuks. Soovi korral serveeri piima või rõõsa koorega.
Pildi tegi kasutaja Marit ("Magusad fotod")
retsept hea ja tulemus maitsev. iga vaht on hea. rukkijahu on hea vaheldus mannavahule! kasutasin küll punaseid sõstraid. ilmselt saaks ka teiste marjadega :)
Proovisin seda retsepti eile jõhvikatega ja kindlasti läheb kordamisele. Mehega mõlemale väga maitses.:) Hea lihtne teha ka.
Sellest sai meie kodus tõeline hitt ja ma pidin kohe uuesti tegema. Seekord kasutasin poest ostetud külmutatud jõhvikaid.(eelmisel korral olid ema käest saadud jõhvikad vees)Külmutatud jõhvikate maitse on vist intensiivsem sest vaht tuli kõvasti hapum ja ausalt öeldes ei läinudki päris vahtu. Maitsev oli sellegipoolest. :)
Tegin õuntest rukkivahtu, aga läks pärast mikserdamist vedelaks hoopis. Milles võis viga olla? Nüüd söön nagu leivasuppi.
Tegin mustikatega. Jäi tsipa vedel, aga ega ma grammi pealt ei mõõtnud kah, seega pean seda enda, mitte retsepti veaks :)
Teen ikka aeg-ajalt, väga hea on.
Rukkijahuvaht marjadega
Lihtne eestimaine dessert, mida võib valmistada näiteks punaste sõstardega (fotol) või jõhvikatega.