Rukkijahuvaht marjadega

Lihtne eestimaine dessert, mida võib valmistada näiteks punaste sõstardega (fotol) või jõhvikatega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

7.5 dl vett

6 dl jõhvikaid või punaseid sõstraid

125 g suhkrut (1.5 dl)

1-1.5 dl rukkijahu

Serveerimiseks:

piima või rõõska koort

Valmistamine

Pane vesi keema, lisa jõhvikad ja keeda pehmeks. Lisa suhkur ja keeda veel paar minutit. Sõrista pidevalt hoogsalt segades juurde rukkijahu ja keeda segades 10-15 minutit.

Jahuta ja vahusta heledaks vahuks. Soovi korral serveeri piima või rõõsa koorega.

Pildi tegi kasutaja Marit ("Magusad fotod")

LISA KOMMENTAAR

kardemon
postitatud 08.09.2008 23:52

retsept hea ja tulemus maitsev. iga vaht on hea. rukkijahu on hea vaheldus mannavahule! kasutasin küll punaseid sõstraid. ilmselt saaks ka teiste marjadega :)

Pille
postitatud 22.05.2016 10:47

Kardemoni saadetud foto:

Itakene
postitatud 03.05.2010 13:03

Proovisin seda retsepti eile jõhvikatega ja kindlasti läheb kordamisele. Mehega mõlemale väga maitses.:) Hea lihtne teha ka.

Itakene
postitatud 05.05.2010 23:50

Sellest sai meie kodus tõeline hitt ja ma pidin kohe uuesti tegema. Seekord kasutasin poest ostetud külmutatud jõhvikaid.(eelmisel korral olid ema käest saadud jõhvikad vees)Külmutatud jõhvikate maitse on vist intensiivsem sest vaht tuli kõvasti hapum ja ausalt öeldes ei läinudki päris vahtu. Maitsev oli sellegipoolest. :)

uus
postitatud 13.11.2013 19:05

Tegin õuntest rukkivahtu, aga läks pärast mikserdamist vedelaks hoopis. Milles võis viga olla? Nüüd söön nagu leivasuppi.

Aniitram
postitatud 15.01.2015 19:04

Tegin mustikatega. Jäi tsipa vedel, aga ega ma grammi pealt ei mõõtnud kah, seega pean seda enda, mitte retsepti veaks :)

Annely Rahkema
postitatud 18.01.2022 19:14

Teen ikka aeg-ajalt, väga hea on.