100 g võid
85 g suhkrut (1 dl, võib olla roosuhkur)
50 g Saare 20% hapukoort
1 muna
180 g nisujahu (3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:250 g Saare 20% hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:4-5 rabarbrivart
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel).
Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
see on kül parim mida sel aastal teinud olen.proovige ja te ei kahetse me sõime koogi 2-he-peale ühe õhtuga ära nämm nämm
No worries, ma tegin hommikul koogi valmis ja õhtuks olin selle üksinda ära nosinud. pidin uue tegema. :D
SUPER LUX kook!!! Lihtne valmistada ja VÄGA maitsev. Minu arvates sobib rabarbereid asendada ka marjade vms.
Ei ole näppude vahelt raske süüa! Kui teha see kook hoopis plaadile, siis ta jääb selline õhuke ja väga maitsev! Sulab suus :)
teie kommentaaride järgi peangi seda järgi proovima ...
Olku
Minul on ka praegu ahjus. Tean, et tuleb igati mõnus hapukas suutäis.
Olen seda kooki nüüd mitu korda teinud, maitseb hea küll. Ja suure plusspunkti saab veel valmistamise lihtsus. Me paneme hapukoort 250g, 0,5dl valget suhkrut+0,5dl pruuni suhkrut. Rabarbereid läheb 3-4 vart. Kindlasti üks selliseid retsepte, mis jääb lemmikute hulka. Meile maitseb kõige paremini hoopis järgmisel hommikul, mil kook on üleöö seisnud.
Imehea! Minu versioonis on 1/2 taignajahust grahamjahu ning 1/2 täidisesuhkrust fariinsuhkur.
Hea tuli, aga järgmine kord patustan ning teen täidist rohkem...
See täidis on nii hea et ma teen seda kolme kortselt kahe kortselt on koogi põhi ja ülejäänud on niisama söömiseks.
mulle see kook väga meeldib!
tegin ka seda kooki, mulle ka meeldis
Tegin täna selle retsepti järgi marjakoogi - rabarberite asemel kasutasin musti ja punaseid sõstraid. Natuke palju marju sai - sellepärast läks natuke vängeks. Aga muidu oli väga hea - töötas täiesti ka marjadega. Lisaks siia ka pildi, aga paistab, et ei ole võimalik ...
ma ei tea... viisin emale ka ja talle meeldis väga hästi, aga mulle kuidagi... üldse ei istunud
See kadus laualt väga kiiresti ja teenis puberteedi ülima kiituse, sest see pidavat olema selline, nagu üks õige kook olema peab, parajalt hapukas ja parajalt magus :)
Hea lihtne kevadine kook. Maitseb nagu üks magus-hapu rabarberikook maitsema peabki!
Olen viimasel ajal ohtralt loorbereid lõiganud selle rabarberikoogiga. Ma nimelt unustasin ükskord poest muretaigna osta (õnneks!) ja hakkasin siis õhtul vaatama, et mis komponendid mul kodus olemas on, et äkki ikka saaks teha koogi. Juhtus nii, et oli suur pakk hapukoort ja tegin siis selle hõrgu rabarberikoogi. Tuli tõesti hea. Mu isa pidi lausa karbi ära sööma :) Olen neid kooke nüüdseks vist juba 7 teinud ja ikka pole veel tüdinud :)
Suurepärane retsept!!!!Meie pere lemmik :)) Olen see kevad vist 7-8 kooki teinud ja iga kord kiidetakse ja laualt kaob kiiresti. Lisaks sellele pole rabarberid see aasta eriti suureks kasvada saanud, sest pidevalt nõutakse jälle seda head rabarberi kooki. Tavaliselt panen 2-3 rabarberivarre asemel 4-5, saab mahlasem. Üks kord sai nisujahu otsa, sai siis pool nisujahu ja pool kaerajahu pandud - väga mõnus sai, veel muredam ja teine mekk ka.
Tegin seda kooki mustade sõstardega. ning kuna või-hapukoore-suhkru vahustamise järgselt selgus, et nisujahu pole, tegin taina hoopis kiirkaerahelvestest. väga mõnus asendus kusjuures. hapukoore asemel kasutasin Pajumäe Miksikot. Tulemus tõesti super mõnus..
tegin ka koogi ahjuplaadile,kasutasin maasikaid ja mustsõstraid,täidisele lisasin rohkem mune ja hapukoort,nats muutsin suhkru koguseid ka.Väga maitsev,paras õhuke-lastele maitses väga-tegijale jäid vaid näpud limpsida!!
On tõesti hea ja lihtne kook. Ma tegin 18cm vormis, põhja jaoks kasutasin pool kogust ja täidist võtsin terve koguse. Mulle tundus täidist selle vormi jaoks täpselt parajalt, ma kardan, et 25cm vormi jaoks on sellest küll vähe. Aga eks, see on maitse asi. Põhja taigen on väga kehvalt käsitletav kuna on niivõrd pehme ja raske on vormi servadele suruda. Ma teeksin järgmisel korral tavalise muretainaga.
Väga hea kook tuli, kindlasti üks selliseid rabarberikooke, mida ikka ja jälle teha. Täidist tegin küll rohkem, kui retsept ette näeb, nii 1,5 portsu, seetõttu pikendasin natuke ka küpsetusaega.
Tegin täna seda kooki ja see on lihtsalt võrratu maitsega! Täidisesse läks mul hoopis 2 muna ja kuna segu tuli suht vedel, kartsin, et ehk ei hüübi korralikult ära ja lisasin sutsu kartulitärklist. Maitsestasin vanillisuhkru asemel mõne tilga rummiessentsiga ja lihtsalt nii hea.:) Küpses vast 40 min ja igaks juhuks küpsetasin ahju allosas, et põhi kindlalt läbi küpseks. Samas lõpus ca 5-10 min ahju keskosas, kuna kate tundus liiga hele:D Ja tainasse läks mul rohkem jahu, et tuleks selline vormi surutav mass, võimalik, et panin hapukoore või siis või kogusega mööda (liiga palju, kuna kaalu pole ja panin silma järgi). Ka küpsetuspulbrit mul polnud, aga ikkagi tuli nii hea.:)
Kiidan ka seda kooki! Tegin 2 päeva järjest, sest tõesti lihtne teha ja mõnus maitsev. Külalised kiitsid eriti põhja, et pidavat suus sulama :)
Sossu, võid küll. Hoia jahedas.
Kas selle koogi võib ka eelmisel õhtul valmis teha, et järgmise päeva õhtul külalistele pakkuda?
Tõepoolest - parim rabarberikook, mida katsetanud olen. Järgmine kord panen rabarberit ainult rohkem, siis peaks veel hõrgum jääma...
Mõnusalt hapukas ja parajalt magus ning mis maitseb ka järgmistel päevadel imehea.
Olen teinud seda kooki vist juba 10 korda. Nüüd proovisin esimest korda noorte õuntega...ja oli isegi veel parem! Suur aitäh retsepti autorile:)
Super hea kook! Kindlasti läheb kordamisele:)
Väga maitsev ja mõnusalt hapu - nagu ikka rabarberile kohane. Tegin küll 28 cm läbimõõduga vormi ja ei tulnud midagi õhuke. Täitsa paras.
Uskumatult hea kook, tuli ka ühel nädalavahetusel kaks korda sama kooki teha.
Tõesti maitsev, juba nõutakse kordustegemsit :) Kellegi varasemast kommentaarist innustatuna tegin kahekordse täidise ja hoidsin ahjus tunnikese. Põhja ja äärte vormimise ajal jäid ääred kõrgemaks, kui täidis ulatus. Surusin need väikseks paksemaks vaoks kokku, mis küpsedes suureks ja kuldseks paisus ning minu suureks üllatuseks osade sööjate kõige lemmikumaks osaks osutus. SOOVITAN KINDLASTI
eile tehtud :) oli hea, kuigi mul olid juba vanemad rabarberid, nii, et nii ilus punane ei tulnud.
Nii kiidetud kook,et peab ära proovima:)
Imehea kook. Täidises kasutasin tumedat muscovado suhkrut
See on minu lemmik rabarberikoogi retsept :P
Super hea kook tuli! Kindlasti teen veel!
Tegin ja tõesti hea kook tuli!
Kasutasin hapukoore asemel Türgi jogurit. Rabarberi peale raputasin fariinisuhkrut. Väga hõrk ja maitsev kook.
Proovisin ka täna seda paljukiidetud kooki. Ma oleks pidanud seda vist tsipake kauem ahjus hoidma, sest natuke jäi keskelt poolt vedel, aga ilmselt sellest, et panin niiii palju rabarbereid ja ajasid palju mahla välja, läbi oli muidu ilusti küpsenud. Panin peale tavalist ja fariinsuhkrut ja veits kaneeli. Tõesti, ka mina kiidan seda kooki takka! Hea, mõnus, pehme, hõrk..Koogil on õige nimi! :D
Meil eriti rabarber kaubaks ei lähe, pidi liiga hapu olema aga see kook sai küll ainult kiidusõnu.
Suurepärane kook. Raputasin koogipõhjale enne täidise valamist tükeldatud kreeka pähkleid ning vajutasin need kergelt taignasse. Pähklid andsid mõnusa lisamaitse juurde. Aga igal juhul väga maitsev kook ja retsept lisandus lemmikute hulka :)
Kõik sööjad kiitsid ja küsisid retsepti. Seega tundub, et on väga väärt kook! :)
lihtne ja mõnus
Küpsetasin seda kooki paar nädalat tagasi lausa mitu korda järjest. Väga kerge teha ja kaob meie peres imekiirelt.
Täna tegin, mulle meeldis ka!!!! Tänan retsepti eest :)
Vanasti kirjutati ikka rabarber ja rabarberikook, või olen mina loll ja ajast maha jäänud?
Tähenärijale - sõna rabarber on eesti keeles lubatud käänata nii rabarber-raberberi-rabarberit kui ka rabarber-rabarbri-rabarbrit. Minu arust on viimane oluliselt suupärasem ja minu suguvõsas on alati seda varianti kasutatud. Kellele ema, kellele tütar ;)
Väga mõnus õhuline tainas tuli ja täidis oli ka super. Kadus laualt kiiresti. Kindlasti läheb kordamisele. Kaalun ka varianti teha täidist topeltports :)
Mina panin taignasse 1 dl odrajahu ja 2 dl nisujahu. Väga maitsev kook. Soovitan!
Soovitan: Kui ei taha kõva põhja või on lihtsalt kiire, võib või enne taigna tegemist täielikult ära sulatada. Huvitava maitse annab poole nisujahu asendamine rukkijahuga. Ja meela täidise saab, kui pool hapukoorest asendada Ricotta kohupiimaga.
Mulle pole kunagi rabarberikoogid maitsenud, igast erinevaid saanud elu jooksul, aga tõesti nii head kui see, pole kunagi saanud. See kohe väga hea tuli, soovitan ka soojalt seda retsepti
super...... :)
aga peale raputasin hoopis kaneeli
Megamaitsev kook! Alustasin sellega, et tükeldasin rabarberi ja panin vähese suhkru-kaneelisegu sisse imbuma. Nii vabaned ka üleliigsest vedelikust, kui lõpus rabarberid peale asetad. Ahjus hoidsin 45 min, et kindla peale välja minna. Meenutab kusjuures juustukooki rabarberitega.
Üks parimaid rabarberikoogi retsepte. Tegin täidist topeltportsu ja hoidsin ahjus ~50 minutit. Kook tuli mahlakas ja maitsev.
Ühinen kiitjate kooriga. Kook on uskumatult maitsev ja mis eriti meeldiv - lihtne teha. Saab justkui iseenesest valmis. Põhja tainas on huvitav, pehme ja seetõttu imelihtne vormi sättida. Jahtuda tahab aga kindlasti oma tund aega, muidu on täidis veel liiga vedel ja kukub laiali, peale jahtumist aga väga mõnus. Minu isa, kes eriti magusat ei armasta, sõi endalegi märkamatult hilja õhtul suure tüki kooki ära ja küll ma sain kiita, et olen ikka igavesti osav küpsetaja :) Soovitan, soovitan, soovitan. Ja tänud imehea retsepti eest Nami Namile.
Väga hea kook, aga jube ruttu süüakse ära!
Aru ma ei saa, mida te kiidate :D Tegin ka täpselt retsepti järgi ja jäi ainult toores vedel plöga. Panin siis uuesti ahju tagasi ja alt kuumutusega proovisin vähemalt tainast söödavaks küpsetada ca tunni pärast see isegi õnnestus. Aga täidis vajus ikka laiali ja maitse poolest pole ka midagi erilist... Rabarberist saab ikka oluliselt paremaid kooke teha :)
Mina asendasin nisujahu kuna ei armasta liiga töödeldud jahu. Panin 1 dl grahamjahu, 1 dl maisijahu ja 1 dl kookosjahu:) tuli väga mônus
Minu meelest on ka palju paremaid kooke olema, see oli täitsa keskpärane :)
Super hea, et dl on ka ära toodud, kuna siin kodus mul pole veel kaalu:) Aitäh!
Tegin siis ka täna selle koogi ära. Minu jaoks oli liiga magus ,mis siis ,et rabarber hapu . Kui aus olla, olen paremaid kooke saanud aga maitseasi ju. ;)
Ka mina ei saa selle koogi populaarsusest aru, kogu sisu on selline vedel mögin, kuigi tegin retsepti järgi. Küpsetasin ligi 2 h, järgmiseks päevaks enam vähem tahenes. Ei tea, mina ei soovita, rabarberist saab oluliselt normaalsemaid asju teha!
Imehea kook, teen seda juba mitmeid aastaid. Midagi ei jää vedelaks, põhi paras ja maitse väga hea. Teen alati 2 kooki korraga, sest 1 kook süüakse minutitega ära.
Imeliselt maitsev! Soovitan lisada ka hapukoore sisse kohupiima ja ka ilma maasikateta on maitsev! Super kook Jaanipäevaks! :)
Super mõnus rabarberikook !! :)
Tegin retsepti järgi ja taigent küll servadele ei saanud suruda, jäi ainult põhja. Eelküpsetasin põhja veidi ning siis kallasin täidise juurde (mis ON väga vedel). Kook on ahjus olnud 40min ja ikka pole tahenenud. Vanillilõhn on meeldiv ja usun et kook tuleb maitsev aga huvitav mis mul valesti läks?
Jana, ehk oli sul või liiga vedel. Ka toasooja võiga tehes jääb taigen väga pehme, peab vormi põhjale ja seintele pigem pahteldama. Paremaks käsitlemiseks on võimalik korraks taigen külmikusse panna, et natukene tahkem oleks.
Jana, äkki Sa ei hoidnud rabarberit enne suhkruga segatuna, et liigne vedelik välja tuleks? Siis võib vedel jääda.
Minule maitses, kuna hapukoort nappis, asendasin pool kogusest keefiriga ja tuli ikka õige konsistentsiga.
Mina tegin kooki gluteenivabajahuga... kook on ülimaitsev :)
Selle koogiga on nüüd sellised lood, et kõik muud rabarberikoogi variandid võivad üldse olemata olla. Fantastiline! Mul kolm meest majas + nende sõbrad kiitsid taevani ja nüüd ma seda siis teen ja teen ja teen ... Ja loodan, et kui ma nüüd esimest korda proovin rabarberit sügavkülmutada, siis maitseb see kook täpselt sama taevalikult. Hindeks annan 10-st võimalikust punktist 12 ;)
Kui tahaksin teha suurele plaadile, kas siis tuleks koositsained korrutada 2ga ? Või vajab kook ikkagi kõrgete äärtega vormi ?
Asendasin nisujahu riisijahuga ja lisasin põhjale veidike kookosehelbeid,nii sain mõnusalt koheva ja mureda põhja.Ja kook on tõesti väga-väga maitsev:)
Väga-väga-väga hea kook. Lugesin kommentaare ja panin kohe pisut rohkem täidist sisse- 320g hapukoort, 5spl suhkrut ja 2tl vaniljesuhkrut. Muna ikka 1. Rabarberit läheb mul vähem. No heal juhul 1 korralik vars. Mulle meeldib kui pole nii palju haput. Kavatsen proovida ka vaarikate, mustikate ja õuntega :)
Tavalise plaadile teen mina 1,5 taigent põhjaks ja kateks 2 või 2,5 kogust. Käed külma veega ja annab määrida küll. Võib hoida ka külmas 30 min. või natuke kauem. Täidisele võib lisada natuke jahu,taheneb kiiremini ahjus ära ;) Täna tegin rabarberi ja maasikaga ja sai supper. Olen ka täidisele lisanud kookosehelbeid ja tulemus ka supper.
Kooki on vaja kindlasti kauem küpsetada kui 30min. Vähemalt 45 min, et põhi läbi küpseks ja sisu väga vedel ei jääks. (tegu on uue ahjuga, nii et usun, et ahjus ei saa asi olla.)
Täpselt 30 minutit ja valmis, sisu ei ole kunagi jäänud vedel. Ega kuumalt seda kooki söödagi.
Täidis jäi kuidagi liiga vedel.Või ainult tundub,lihtsalt kahtlen kas tahkub ära.Praegu ahjus,eks näis,mis välja tuleb:)
Ühinen kiitjate kooriga. Hoidsin ahjus minutipealt 30 minutit, kõik balansis - ääred-põhi krõbedad, sisu hõrk. Ma ei armasta väga rabarberit, aga see kook paneb suhtumist muutma :)
Õhtust, Pille! Ma tahan Sind tänada. Tegin eile Sinu retsepti järgi rabarbrikooki ja kodused kõik kiidavad. Aga mina kiidan hoopis Sind heade retseptide eest, ja selle eest, et neid on lihtne järgida. ja ma usun, et oleks koogiretsepti ette võtnud mees või poisid, siis oleks kook ikka sama hea tulnud.
Vaatasin,et nii palju kommentaare läbi aastate! Ja leidsin täna sügavkülmast oma rabarbarid! Nii et loodan, saab sama hea nagu siin kiidetud.
Väga maitsev kook. Tegin esimesel korral rabarberitega nagu retseptis, teisel korral hoopis vaarikate ja mustikatega - igal juhul maitsev
Ja nagu igal aastal,nii ka sellel aastal esimene rabarberikook tehtud ja ikka selle hea retsepti järgi :D
Super maitsev kook! Ja nii võrd imelihtne valmistada. Soojalt soovitan teiselgi järgi proovida.
Hõrk,nagu lubatud.Parimaid kooke.Tänud leiutajale:)
Mul kook 40 minutit ahjus olnud, aga ikka pole ära hangunud, panin nüüd temperatuuri vähemaks ja minuteid veel juurde, rabarberi välja ulatuvad tipud hakkasid juba mustaks minema
Tegin ka sõbranna soovitusel täna seda kooki.. ja super hea! Kindlasti teen veel :) Kiitus.
Väga hõrk ja maitsev kook! Tuleb võtta ikka 30% hapukoor ja siis ei ole nii vedel. Järgmisel päeval maitseb veel paremini!
Väga hea kook ja õige mis õige - järgmisel päeval maitseb veel paremini.
Tegin seda kooki järele see viis lausa keele suust alla nii hea kook oli.
Kook on väga hea, järgmisel korral teeksin lihtsalt natuke rohkem täidist :)
Väga väga hea rabarberikook. Lihtne, kiire ja odav.
Ma olin ühe aastane kui esimene kommentaar siia kirjutati. :o Ma proovin ka seda teha. :)
Väga,väga maitsev. Olen nii mõndagi rabarberikooki küpsetanud,kuid see on parim.Proovige kindlasti!ļ
Tõeliselt hea ja mahlane kook. Kindlasti teen edaspidigi selle retsepti järgi.
Taina kogusest sai 2 18d põhja ja täidist tegin topelt :) Ahjus oli ka kauem...
väga hea kook sai
Super kook. Tegin täna esimest korda ja see kadus laualt nagu niuhti. Praeguseks jahtub juba teine kook.
Jaaaa, mina tegin ka ükspäev! Tõesti soovitan, väga nämma oli :)
Minu lemmik rabarberikook juba aastaid. Sel korral sai lisaks rabarberile ka maasikaid lisatud. Super kook!
Super hea oli tõesti :)
On tõesti väga mõnus! Jahtunult ja siis veel järgmisel päeval külmikust võttes ...
Väga maitsev kook, olen mitu korda teinud juba. Ainuke miinus minu jaoks on see, et kuidagi see äär tahab ahjus nii hästi kerkida ja küpseda, et see 3 cm koogiäärt, mis ahjust välja tuleb, pressib keskosa kokku.
Mina surun taina vormi põhja ja äärtele jahuste kätega ja vajadusel puistan jahu ka taina peale. Ääred tasub tõesti pigem õhemad jätta, ka minul kerkisid paksuks. Hapukoorega tainas on väga hea, pehme ja niiske.
Väga hea maitsega tuli välja.Meile meeldis.
Kiidusõnad sellele koogile!
kook oli küll maitsev ja koostis osad parajad prefegt. Pole varem midagi paremat söönd nämm
Väga hea, olen miskit taolist teinud ka, rabarberi asemel igasugu marju, täna tuleb rabarberi-maasika sisuga:)
Tegin peale beseekatte kolmest munavalgest ja sai täiesti imeline! Parim rabarberikook kindlasti :)
Tainas on maitsev ja täidis meeldiva konsistentsiga, aga suhkrut tuleks küll kõvasti rohkem panna – sellisena oli liiga hapu. Võimalik, et retsepti koostaja kasutas oluliselt peenemaid rabarbrivarsi ja sellest tuleb vahe. Siit soovitus – nii rabarbri-, õuna- kui ka kõikvõimalike marjakookide puhul võiks olla antud ka nende umbkaudne kaal.
Tõesti ülimaitsev. Nisujahu asemel kasutadin täisteranisujahu. Põhi sai natuke karaski maitsega, aga see mulle meeldiski. Mune ja kõike muud panin nagu retseptis oli ja kõik hüübis ja oli hõrk, nii, et kes kardab, et retseptis vähe mune ja kas hüübib, siis karta pole vaja.
Väga hea!!!
<p>Kook on ahjus ja ei jõua ära oodata, millal hambad sisse saan lüüa;)....</p><p>lõhn on juba nii hea ja koogi headuses pole kahtlustki..igatahes lihtne oli teha, tänud!</p>
Retseptis on kirjas, et 4-5 rabarberivart. Minu aia rabarberivarred on üle poole meetri kõrged ja läbimõõt 3-4cm. Kui ma 4-5 vart panen siis mu koogivorm saab kuhjaga ainult rabarbereid täis. Eks ma proovin seekord tundejärgi. Aga äkki autor saaks sulgudesse panna ka ligikaudse rabarberi koguse grammides? Ette tänades. :)
Elen, minu loogika ütleb, et kui ei ole kirjas, kas tuleb võtta suur või väike, siis võetakse selline parajalt keskmise suurusega õun/porgand/rabarbrivars. Üle poole meetri kõrgeid ja väga jämedaid rabarbrivarsi me ise söögiks ei kasvata ega tarvita - väiksemad on lihtsalt nii palju mahlakamad ja maitsvamad. Konkreetse koogi jaoks piisab u 400-500 grammist.
Aitäh vastuse eest, proovin järgmine kord siis väiksema kogusega. :) Mul tuli seekord 250g rohkem (~750g) ja tegin täidist 1,5 kordse koguse, tuli veidi võib-olla liiga hapu, aga maitses küll hästi. Aga jah, meil kasvavadki need selliseks nii kiiresti, et väiksemaid varsi (kui just varakevadel ei võta) siis rakse saada. Samas maitse üle ei saa kurta, on needki päris mahlased ja maitsekad.
Rabarbrivarte mahlakus (nagu iga muu taimegi lopsakus) sõltub suuresti konkreetse paiga mullast. Olen ise kasvatanud rabarbreid Hiiumaal ja Jõgevamaal – sort on sama, aga taimed täiesti erinevad, kui Hiiumaal on suuremad varred puised, siis Jõgevamaal suisa vastupidi (suuremad on mahlased, väiksemad puised). Mis aga konkreetsesse koogisse puutub, siis minu maitsemeele jaoks on see tulihapu, alles siis, kui suhkrut kaaluliselt sama palju panin kui rabarbrit (nagu iga muu rabarbrikoogi puhul), sain tõesti väga hea koogi.
Mul on hetkel puhastatud 6 rabarberivart ja nad kaaluvad kokku 240g. Võtsin endarust suuremad mis aias olid, seega ilmselt minu mõistes "keskmised" 4-5 vart jääks küll väga väheks. Aga kena, et siin grammides ka lõpuks vihje anti! :)
Kas 10% hapukoor sobib?
tupsu, rammusamad hapukoored taluvad küpsetamist kindlasti paremini, lisaks on maitse ja rasvaprotsent siiski korrelatsioonis. Kui juba kooki teed, siis ei tasu selle lahja hapukoorega mängida. Muidugi, kui see on ainus saadaolev hapukoor ja poodi minna ei saa, siis võib katsetada ;)
Väga maitsev kohe tuli, kuigi meil pole dl mõõtekannu ega kaalu.
Väga maitsev. Kõik sööjad on alati kiitnud ning kook kaob laualt ruttu. Täidise teen alati topelt koguse. Olen teinud seda kooki ka mustikatega.
Tõsiselt hea kook! Kõik kiitsid ja meie pere lemmik ka nüüdsest!
Väga maitsev
kasutasime rabarberi asemel musti ja punaseid sõstraid tuli väga hea
mul on kook ahjus praegu!!!!!!!!!!!!!!
Kõige-kõige-kõigem mõnusam rabarberikoogi retsept. Saab alati väga kiirelt otsa! :)
Õõõh liiga palju magusust ma panin 1teelusika täi
Just eile sai sellist küpsetatud, väga maitsev :)
Parim rabarberikook! Soovitan,kes ei ole veel teinud.Kõik kiidavad.
Tõesti oli liiga hea pirukas, panin natuke banaani ka sisse. Super.
Tegin täna seda esmakordselt. Nii palju kiitvaid sõnu. Olen rahul, kuid teeksin väiksed ümberkorraldused. Põhja teeks õhemalt ja täidist paneks rohkem, siis on hää küll :) Küpsemiseks läks ka pisut kauem, kui 30. min. umbes 45 min. Minu pilt ka, milline sai minu kook.
Minu pere väga rahul. Väga hea kook!
Väga, väga maitsev ja nii lihtne tehdä. Aitäh Nami-Nami!
Kuidas seda võimalik teha on kui tegin kõik retsepti jârgi koguseda ja kõik aga keskelt jääb vedel ja küljed ja pealt ja alt kõrbeb ära. Olen tâiesti vihane. Kook rikkutud
<p>Kulla Tere, kui KÕIK täpselt retsepti järgi tegid, siis kook ebaõnnestuda ei saa. Antud juhul on võimalik, et </p> a) Su koogivorm oli ettenähtust väiksem ja seega täidis paksem</br> b) kasutasid ahjus pöördõhurežiimi, mis puhul peaksid oma ahju temperatuuri keerama 180C peale ehk ca 20 kraadi etteantust madalamaks</br> c) Su ahi lihtsalt valetab Sulle, mis on kahjuks väga levinud probleem. Tuleks muretseda kontrolltermomeeter ja mitte uskuda ahju enda näidikut</br> d) Su ahi küpsetab lihtsalt ebaühtlaselt (nt altpoolt tugevamalt kui ülalt).</br> <p>Ei tasu retsepti alati süüdistada - kõikidel eelmistel kommenteerijatel on ju õnnestunud ja usu mind, mei lisa ise neid kiitvaid kommentaare siia!</p>
Oli hea tõesti. Vorm oli natuke suurem, seega arvasin, et peaks natuke rohkem taigent olema, aga tegelikult sai vastupidi - põhi tuli paks (ent maitses hästi), see-eest kattesse panin rohkem hapukoort ja kaks muna. SUPERHEA! :-)
Tegin ka. :) Panin muide ōunaviile maitseks ka - 1 suure rohelise õuna koogi kohta. Kasutasin mahedat juuretisega hapukoort ja ökomune, jahu kah mahe. Ise olen vegan, aga kui keegi palub klassikalist kooki, siis ikka teen, eelistades nimelt mahekaupa. :) Selline ta tuli!
Küpsetasin! Aitäh retsepti eest. Väga, väga hea!
Tundub, et peab täna seda kooki tegema, kuna rabarber upputab aias!
Tehtud,proovitud. Ja oli tõesti maitsev. Kindlasti teen veel
Super hea kook tuli! Tänud retsepti eest!
Asendasin kõik vajalikud koostisosad gluteenivabade ja laktoosivabade asjadega (või, jahu, hapukoor). Ei kasutanud ka küpsetuspulbrit, ning valge suhkru asemel pruun roosuhkur. Välimus pole küll nagu originaalil, aga on sellegipoolest üli maitsev ja püsib kenasti koos!
Super kook! Täidisel ainult segasin 125g hapukoort ja 125g vanilli kohupiimakreemi, tuli veel maitsvam välja. Kaks korda sel nädalal juba tehtud, abikaasa suur fänn! :)
väga maitsev, proovige kõik!!! Ja mis peamine,nii lihtne teha, et minagi sain hakkama:-)
Nii tore oleks kui prinditav retsept oleks palju suurema kirjaga ning reklaamivaba.
<p>Tänan retsepti eest! Oleme seda kooki juba pool aastat teinud ja alati õnnestub. Ka teismelised poisid õppisid tegemise ära.</p> <p>Talveks varusime sügavkülma rabarberitükke. Samuti oleme hapukoore puudumisel kasutanud kohupiimapastat, väga maitsev.</p>
Suurepärane tulemus! Teeme koogi suurel plaadil kahekordsete kogustega ja tulemus on super! Tänud retsepti eest!
Imemaitsev...asja võlu peitub lihtsuses. Aitäh
Kõige parem rabarikook mida saanud olen
tegin täistera nisujahuga...sai väga mõnus ja mahlane...kindlasti läheb kordamisele!
Tegin topeltkoguse täidist, põhja tehes asendasin pool nisujahust täistera nisujahuga. Küpsetasin 26 cm vormis. Parim järgmisel päeval, sisu vajab tahenemiseks aega.
Ma tegin täna seda kooki kiiruga ja ei lugenud retsepti hoolikal, olin relmise aastaga unustanud. Panin kokku 100 g võid ja 1 dl suhkrut ning 250 g hapukoort ning avastasin, et peavad olema põhi ja täidis eraldi, siis lisasin 180 g jahu küpsetuspulbriga. Panin diis taigna vormi ja rabarberid peale. Lisasin veel peale ühe muna sees segatud suhkrut ja kookoshelbeid ca 1 dl. Sai ka väga maitsev kook.
Lihtne, et ei pea põhja ennem küpsetama ja jantima. Ükskord polnud jahu, tegin täisterajahuga. Sobis hästi! Täna panen taignasse halvaa. Kindlasti saab hää. Ootan ahjuukse taga külma piimaga. Ps järgmisel päeval on võimalik käes ka süüa!
Suurepärane! Väga maitsev!
Kas sobib kasutada ka sügavkülmutatud rabarbereid? Kui jah, siis mis kogus neid peaks olema?
Eile just tegin. Kasutan sama retsepti ka õuna- või muu marjakoogi tegemiseks. Väga hea!
Parim kook. Nii lihtne ja hea. Aitäh super retsepti eest!
Mina kasutan täidisena u 500 g hapukoort segatuna vaniljepudingu pulbriga. Meeletult hea!
See on hea vihje, Enel!
Väga väga maitsev kook. Alguses retsepti lugedes tundua nii keeruline, iialgi ei viitsi midagi grammipealt mööta-kaaluda. Sellepärast tegimegi esimese katsetuse ämmaga koos.</br> Lõpuks ei kaalunud midagi, umbes vöid, törts hapukoort, pool klaasi suhkrut :)</br> Täidisesse panin 2 muna ja rabarberid segasin täidise sisse. Peale raputasin mandlilaaste ja suhkrut. Viimased 3-4min lasin ventilaatoriga et ilus kuldne kook tuleks.</br> Jääb kindlasti edaspidi meie menüüsse!!
Väga hea kook!
Väga hea kook ja lihtne teha. Kauaks see laua peale tõesti ei jää.
Oi kui palju olen pidanud seda tegema! Sööjad alati kiidavad ja nõuavad veel :)
Olen seda kooki teinud aastaid aga ainult õuntega. Täidist panen alati 2x koguses. Õuntele olen kaneeli peale puistanud. Nüüd lõpuks teen rabarberi versiooni ka ära. Koogi sisse läks 3 suurt vart ja ikka 2x täidis
Muidu on väga hea kook, aga keskelt jäi kuidagi liiga vedel, kas see võib olla tingitud rabarberi mahlast?
Väga hea kook.
Ei saa aru miks see hapukoor Saare oma peab olema?
Helgi, selle asja nimi on reklaam (Saare toetab Nami-Nami haldamist) ning lisaks on see väga hea hapukoor.
Kas täidise jaoks peaks muna ära vahustama?
Tegin meile meeldis.
Trgin 4 rabarberivarrega ja ilmselgelt liiaga - kook ujus rabarberimahlas :) Hooaja algul tasub rabarberi kogusega tagasi hoida...
Meie lemmik ja eriti lemmik on meil selle koogi põhi, ma teen kõik kohupiima-marjakoogid selle põhjaga sest see ei jää tänu hapukoorele nii kõva kui on jahu-võisegu põhjad ????
Olen korduvalt teinud, teisel päeval on eriti hea :)
Hooaja esimene rabarberikook!
Üli hea, lihtne ja mahlane
Olen teinud juba kolm korda, lihtne ja väga maitsev. Aitäh retsepti eest!
Tegin täna seda kooki, tuli väga maitsev. Ahjus oli küll kauem, kui retseptis kirjas.
Väga kreemine ja lihtne, aga natukene oleks võinud rohkem suhkrut lisada.
Põhi võinuks poole õhem olla.
Väga väga hea kook!
Hõrk rabarbrikook hapukoorega
Hästi maitsev rabarbrikook, millel mure põhi ja kreemjas täidis. Võimaluse korral kasuta noori punase koorega rabarbeid - neid ei pea koorima ning kook tuleb ilus ja värvikas. Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.