Kirsitäidisega saiavorm

Seda põnevat magusrooga on eriti mugav teha "Härmavili" külmutatud kirssidest, sest nendelt on kivid juba eemaldatud, ent muidugi sobivad ka koduaia värsked kirsid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid kirsse või 400 g "Härmavili" külmutatud kirsse

3 dl piima

6 viilu saia

100 g võid

2 dl suhkrut

1 sl jahvatatud kaneeli

5 muna

1 tl riivitud sidrunikoort

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Eemalda kirsikivid - kui kasutad külmutatud kirsse, siis pole seda muidugi teha vaja. 

Kuumuta piim keemiseni. Pudista saiaviilud kaussi, vala kuum piim peale.

Hõõru või, suhkur ja kaneel kohevaks vahuks.

Eralda munavalged munakollastest. Klopi munakollased suhkru-võivahu hulka. Maitsesta sidrunikoorega.

Klopi munavalged kõvaks vahuks. Maitsesta vanillsuhkruga. 

Sega munakollasevaht piima-saiaseguga ja lisa kirsid. Sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Kalla segu võitatud ahjuvormi.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Valmis saiavormile puista peale tuhksuhkrut. Serveeri vanillikastmega.

Loe veel:

Idee on 1990ndate poppidelt "Kiiresti ja maitsvalt" retseptikaartidelt. Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Ivar
postitatud 21.07.2004 10:37

Tere, Kuidas käib kirsikivide eemaldamine? Ivar

ann
postitatud 16.04.2006 15:30

hea

Kaare
postitatud 15.02.2016 10:08

Tegin pool kogust 2 munaga. Kasutasin külmutatud kirsse. Segasin need igaks juhuks 1 sl maisitärklisega enne vormi panemist. Pehme, õhuline, kaneeline, marjane saiavorm - mulle väga meeldis!