25 g värsket pärmi
2-3 sl suhkrut
3 dl käesooja piima
250 g nisujahu
näpuotsaga soola
Praadimiseks:mahedamaitselist õli
Serveerimiseks:Lahusta pärm suhkruga, siis vala juurde käesoe piim ning sega, kuni pärm lahustub. Lisa sool ja jahu, sega tainas hoolega kokku. Tainas peaks olema umbes hapukoorepaksune, seega jahu kogus võib veidi varieeruda!
Lase soojas kohas umbes 45 minutit kerkida, seejärel küpseta kuumas õlis sõõrikud. Serveeri soojalt tuhksuhkruga üleraputatult.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Kommentaar Perekoolis 14.8.2005 23:21 Nii, teema lõpetuseks informeerin võimalikke huvilisi, et tegin sõõrikuid selle väljapakutud retsepti järgi, jäid täitsa söödavad, aga mitte sõõrikud, pigem ümmargused keeksikesed
Jahu pidin natuke juurde panema, siis sai vormida ribasid ning rõngaid. Sidrunit ei pannud.. aga oleks hea olnud :)
Mõnusad, klassikalised, just nagu sõõrikud olema peavad!
Väga mõnusad sõõrikud tulevad selle retsepti järgi, nagu päris. Ja äärmiselt lihtne samuti. Sõõrikukulbi/-dosaatori puudumine ei takista üldse, ma tegin lihtsalt väikseid ümmargusi pontšikukesi.
Tegin ka selle retsept järgi pontsikuid ja nii head tuli, et pidin kahe kordse koguse tegema, ei peagi kohvikusse minema vöib kodus ka nautida pontsikuid ja kuuma teed.
Ja
Nii vahva, mõnus kirjeldus, aitäh idee eest!
Väga maitsev toit lapselastele!
Taas Nami-Nami lehel! Parim retsept! Eriti pehmed tüübid. Keerutasin peale valmimist neid suhkru-kaneeli segus. See on nii pehme tainas, et pane või tordipritsi sisse kui seda vormi pole, mida vajutad ja saad kohe rõnga õlisse potsatada. Ma teen kahe supilusikaga tavaliselt. Lastel pidupäev!
Sõõrikud
Nende klassikaliste vanakooli sõõrikute valmistamiseks on vaja nn sõõrikudosaatorit.
Vahendid sõõrikute valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.