Taoline sõõrikukulp on meie peres sahtlis seisnud juba viimased 30 aastat. Kas algusaegadel seda ka keegi kasutas, ma ei tea. Viimasel ajal olen aga mina korra aastas ta ikka tolmust puhtaks pühkinud ja kasutusele võtnud. Sõõrikutaina dosaator on teine tore vidin, mille abil kenasid auguga küpsetisi teha.
Ehk seisab üks selline abimees ka mõnel teisel Nami-Nami lugejal kodus kapis? Kui jah, siis tasuks see välja otsida ja küpsetama asuda! :)
Otsest soovitust, kumb vidin parem on, ma anda ei oskagi.
Tainadosaator on kahtlemata mugav, kuna tainaga täidetult saab mõnusalt mitu sõõrikut järjest teha. Samas tahab kenade küpsetiste saamine omajagu harjutamist.
Sõõrikukulp ei ole kasutamiseks nii mugav, samas saab sellega kenad ja alati ühesugused, just paraja suurusega küpsetised.
Kokkuvõtteks ütleks ilmselt – kui üks nendest vidinatest juba kodus olemas on, ei tasu tormata teist ostma, sest mõlemad tööriistad teevad oma tööd väga hästi!
Kui endal (või emal-vanaemal) kapis ei ole - sõõrikudosaatorit saab kokanduspoodidest osta, ka minu fotodel olev vidin on "uue aja oma". Kulpi leidub aeg-ajalt vanakraamiturgudel jt teise ringi asutustes. Kes otsib, see leiab :)
Mul endal kumbagi vidinat ei ole, aga ma valiks kulbi :) Kodus tehtud sõõrikud on nii head, pealt palju krõbedamad, kui kohviku omad. Võtaks küll ühe kohe praegu ;)
Leidsin just eelmine nädal maakodu sahvrist sõõrikudosaatori. Tundus igati töökorras, niiet peab varsti retsepti ära katsetama.
Mul on veel nii meeles, kuidas käisime täditütrega pühapäeviti endise kino Sõprus kõrvalolevas kohvikus sõõrikuid söömas. Järejekord oli alati meeletult aga ootamine tasus ära sest sõõrikud olid ülihead. Nüüd leidsin osta.ee-st nõukaaegse sõõrikukulbi ja proovin ise teha. Eks näis, kas maitsevad sama hääste kui vanasti.
Sõõrikud said maitsvad, kuid selle dosaatoriga ei õnnestunud tainast doseerida. Taigen jäi lihtsalt kinni.