Lihapallid petersellikastmes

Ahjus küpsetatud seahakklihast pallikesed petersellikastmes peaks meeldima eriti lastega perele. Kõrvale paku keedetud kartuleid ja mõnda salatit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

500 g Maks & Moorits seahakkliha

1 muna

0.5 dl riivsaia

1 dl piima

peotäis värsket hakitud peterselli

1 tl sojakastet

0.75 tl soola

musta pipart

Petersellikaste:

1.5 sl nisujahu + 1 dl vett

1 dl crème fraîche'i või hapukoort

2 dl piima

0.5 lihapuljongikuubikut

peotäis värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 225 kraadini.

Sega lihapallide ained omavahel, vormi u 20 lihapalliks. Pane lihapallid ahjuvormi ning küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.

Samal ajal valmista petersellikaste. Selleks sega väikeses potis või kausis jahu veega, murenda juurde puljongikuubik. Vispelda juurde hapukoor ja piim, seejärel sega juurde hakitud petersell.

Kalla kaste ümber lihapallide ning küpseta veel 10 minutit 225-kraadises ahjus, kuni lihapallid on valmis.

Serveeri keedetud kartulitega.

Kõrvale sobib hästi selline soe salat: lõika pool porrut ribadeks, haki pool väikest purgitäit päikesekuivatatud tomateid. Kuumuta pannil väheses õlis, sega juurde (külmutatud) rohelised aedoad (u 250 g), kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Loe veel:

Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 01.08.2012 20:42

Meil on tànaseks 6htusoogiks see maitsev roog

Kirsike
postitatud 26.08.2012 19:37

Väga maitsev oli! Kastmesse panin puljongikuubiku asemel küüslaugu-tillisegu ja pipart. Lapsed sõid ja kiitsid.

Ebe K @ FB
postitatud 11.01.2013 15:45

Proovisin ära. Väga maitsev :)

Jana
postitatud 29.01.2013 09:25

No nii hea ja odav... huvitav, kas seda külmutada ka annaks koos kastmega?

Maali
postitatud 29.01.2013 16:57

Meie peres ka täna lihapallid tehtud ja juba ka söödud.Aitäh supperhea retsepti ees.

Katrin
postitatud 30.01.2013 22:54

See oli imemaitsev. Isegi pirtsutajad kiitsid

nimi
postitatud 20.04.2014 15:29

Meile see peterselli värk ei istunud, aga muidu läheb kordamisele. Järgmine kord tuleb kaste rohkem ja värvus tuleb tõenäoliselt roosa :)

Kaare
postitatud 19.12.2016 15:16

Panin väikesed peotäied peterselli, sest mõned kodus pirtsutavad :)</br> Aga muidu tuli väga maitsev roog!

Mari
postitatud 25.01.2017 08:30

Oli maitsev.

katikoplime
postitatud 10.03.2017 14:26

Väga maitsev ja mõnus roog.

Janne
postitatud 23.03.2017 19:00

Väga kerge ja mõnus retsept. Lihapallid ostsin poest, rakvere toorjuustu lihapllid. Ime maitsev tuli.

LG
postitatud 12.03.2020 18:07

Ei saa kommenteerida, viis keele alla :D Läheb täna kordamisele ja topeltkogus !

Ilona Vene
postitatud 01.04.2020 15:28

See on nii hea ♥️

Agnes Tiivel
postitatud 01.04.2020 17:33

Olen teinud ja tatra peale ka väga hea panna ☺️

Jalmar Siimon
postitatud 04.06.2020 10:47

Võtsin ette lihapallid peterselli kastmes. Üks üleni peterselline toit :) väga maitsev ja suht kiiresti valmiv... hinna üle ka kurta ei saa.