Mõnusad mandli-ploomikommid

Imelihtsalt valmistatavad kompvekid, sobivad hästi jõulude ajal üheskoos meisterdamiseks, söömiseks ja kinkimiseks. Kasuta kindlasti mõnusalt pehmeid ja kvaliteetseid ploome!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

terveid (MEIRA) mandleid

kvaliteetseid pehmeid kuivatatud ploome

maitsestamata mandlimartsipani

tumedat šokolaadi glasuurimiseks

kaunistamiseks (MEIRA) mandlilaaste vm

Valmistamine

Soovi korral koori esmalt mandlid - selleks kalla mandlitele peale keeva vett ning lase neil minut-paar minutit seista. Siis nõruta ja eemalda hõõrudes kestad.

Kontrolli, et ploomidesse kive pole jäänud. Torka iga ploomi sisse üks terve mandel.

Nüüd lõika martsipanist parajalt paks viil ning suru see peopesas õhukeseks kettaks. Aseta täidetud ploom martsipanile ning mätsi martsipan ümber ploomi.

Sulata šokolaad (soovi korral tempereeri), kasta mandli-ploomi-martsipanitrühvel üleni sulašokolaadi sisse.

Kaunista vastavalt soovile ning aseta küpsetuspaberile tahenema (kui kasutasid tempereeritud šokolaadi, siis võid jahedas ruumis serveerimiseni hoida; tavaline sulatatud šokolaad tuleks kindlasti külmkappi panna).

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
 

LISA KOMMENTAAR

kizu
postitatud 16.12.2011 11:53

Kas ploomi asemel võiks kasutada ka mõnda muud kuivatatud frukti? (tervislikel põhjustel koostatud eridieet ei luba ploome süüa :()

Pille @ Nami-Nami
postitatud 16.12.2011 16:29

Kizu, aprikoos oleks ka kindlasti hea, aga siis tuleks esmalt seda mingis meelepärases alkoholis või muus vedelikus leotada - aprikoosid pole enamasti nii mõnusalt pehmed. Ja ise kaunistaks aprikoosikomme hoopis valge šokolaadiga :)

Spiidi
postitatud 07.12.2012 12:24

Viigimari peaks samuti ilusti sobima :)

Kaare
postitatud 27.11.2016 19:48

Kes viitsib, võib mandlid kuival pannil kergelt röstida, saab veel mõnusamad kommid :) Viis pluss!