terveid (MEIRA) mandleid
kvaliteetseid pehmeid kuivatatud ploome
maitsestamata mandlimartsipani
tumedat šokolaadi glasuurimiseks
kaunistamiseks (MEIRA) mandlilaaste vm
Soovi korral koori esmalt mandlid - selleks kalla mandlitele peale keeva vett ning lase neil minut-paar minutit seista. Siis nõruta ja eemalda hõõrudes kestad.
Kontrolli, et ploomidesse kive pole jäänud. Torka iga ploomi sisse üks terve mandel.
Nüüd lõika martsipanist parajalt paks viil ning suru see peopesas õhukeseks kettaks. Aseta täidetud ploom martsipanile ning mätsi martsipan ümber ploomi.
Sulata šokolaad (soovi korral tempereeri), kasta mandli-ploomi-martsipanitrühvel üleni sulašokolaadi sisse.
Kaunista vastavalt soovile ning aseta küpsetuspaberile tahenema (kui kasutasid tempereeritud šokolaadi, siis võid jahedas ruumis serveerimiseni hoida; tavaline sulatatud šokolaad tuleks kindlasti külmkappi panna).
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kas ploomi asemel võiks kasutada ka mõnda muud kuivatatud frukti? (tervislikel põhjustel koostatud eridieet ei luba ploome süüa :()
Kizu, aprikoos oleks ka kindlasti hea, aga siis tuleks esmalt seda mingis meelepärases alkoholis või muus vedelikus leotada - aprikoosid pole enamasti nii mõnusalt pehmed. Ja ise kaunistaks aprikoosikomme hoopis valge šokolaadiga :)
Viigimari peaks samuti ilusti sobima :)
Kes viitsib, võib mandlid kuival pannil kergelt röstida, saab veel mõnusamad kommid :) Viis pluss!
Mõnusad mandli-ploomikommid
Imelihtsalt valmistatavad kompvekid, sobivad hästi jõulude ajal üheskoos meisterdamiseks, söömiseks ja kinkimiseks. Kasuta kindlasti mõnusalt pehmeid ja kvaliteetseid ploome!