Õiged 'brownie' koogid on magusad, pealt heledamad ja kuivad, sees aga peidavad suuri pähklitükke ning natuke niisket koogimassi. Siin on pähklite asemel kasutatud hoopis purustatud Domino-küpsiseid.
Väga maitsvad - eriti kui võtta väikeseid koogitükke otse sügavkülmast ;)
Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks.
Lisa jahu, sool, hakitud küpsised* ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis täielikult jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
Nipid ja soovitused:
Mina lõikasin küpsised noaga neljaks. Kui soovid, võid teha ka nii, et laotad pool tainast vormi, siis peale kiht terveid küpsiseid ja siis peale ülejäänud täidis.
Kui oled leigest-toasoojast brownie-koogist isu täis söönud, siis lõika ülejäänud kook väikesteks ruutudeks ja pane sügavkülma. Koogitükid on väga maitsvad otse sügavkülmast võetuna (NB! Ei pea esmalt üles sulatama), meenutades veidi vintskeid šokolaadiiiriseid :P
Tegin 20 cm kandilises vormis, küpsetasin 35 min ja vist sai isegi liiga palju, sest ääred pudenesid. Seest aga oli päris õige brownie. Küpsiseid panin vähem, ehk ühe paki ja suhkrut ka pisut vähem. Sööjad kõik kiitsid! Maitsev kook!
Domino-brownie koogikesed
Õiged 'brownie' koogid on magusad, pealt heledamad ja kuivad, sees aga peidavad suuri pähklitükke ning natuke niisket koogimassi. Siin on pähklite asemel kasutatud hoopis purustatud Domino-küpsiseid.
Väga maitsvad - eriti kui võtta väikeseid koogitükke otse sügavkülmast ;)