125 g külma võid
180 g ehk 3 dl nisujahu
noaotsatäis soola
1-2 sl külma vett
Juustutäidis:300 g Västerbottensost® juustu või muud kõvemat juustu
3 muna
Esmalt valmista pirukapõhi. Sega köögikombainis jahu, sool ja või ühtlaseks puruks. Sega juurde muna ja töötle ühtlaseks. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ning umbes 2 cm kõrguselt ka servadele.
Hoia vähemalt 30 minutit jahedas, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Täidise jaoks klopi kausis munad ja rõõsk koor lahti. Maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie meresoolahelvestega. Sega juurde riivitud juust.
Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kaunilt kuldne (ära pruunista!).
Serveeri kohe koos rohelise salatiga või lase jahtuda. Viimasel juhul saab piruka üsna peenikesteks viiludeks lõigata ja pakkuda suuremale seltskonnale.
Retsept siit.
Väga maitsev pirukas!
See oli tõesti üks ülimaitsev suutäis! Olud olid sellised, kus köögikoore purk oli 250 ml ja see läks kõik sisse :) Ja sortsu sherryt panin ka :) Tiba punet ja suur tahtmine oli ka küüneke küüslauku panna, aga see jäi järgmiseks korraks, muidu ei saa äkki originaalist aimu :) Tõesti ülimaitsev oli, juba kõik otsas :D
Väga, väga hea pirukas, ei muutnud retseptis midagi.
oi see on hea
Minu lemmik!
Imeliselt hea pirukas. Tegin kaks pirukat ja küpsetasin erineval temperatuuril, nii sai üks heledam ja teine tumedam. Kuldpruun oli igatahes maitsvam. Ehk siis tuleb teha ikka täpselt retseptis oleva õpetuse järgi
E-kooli Selveri retseptides on kirjas, et see on kitsejuust! Huvitav, kes neid retsepte Selverile teeb? Võiks infot saata, et viga sees.
Eva, seal retseptis on neil pehme kitsejuust ka kirjas, nii et äkki seepärast selline pealkiri?
Ei avaldanud muljet.
Blanco, ma igaks juhuks küsin üle, et kas kasutasid ikka seda õiget juustu ja mitte mingit asendajat?
Västerbotteni juustu pirukas
Västerbottensost® on üks rootslaste armastatumaid juuste ning populaarne on ka sellest juustust valmistatud lihtne pirukas.