Västerbotteni juustu küpsised

Selle roa valmistamiseks on vaja rootslaste armastatud Västerbottensost® juustu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g toasooja võid

1 sl suhkrut

1 tl soola

180 g nisujahu (u 3 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

200 g peenelt riivitud Västerbottensost® juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°. 

Hõõru või, suhkur ja sool ühtlaseks ja kreemjaks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega juurde juust, suru tainas ühtlaseks. 

Jaota tainas kolmeks võrdseks osaks, siis rulli need umbes 40 cm pikkuseks kangiks. Aseta need üksteise kõrvale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta veidi lapikuks.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 15 minutit. Siis võta ahjust välja. Lase veidi jahtuda, siis lõika terava noa abil kerge nurga all u 2 cm laiusteks kangideks. 

Alanda ahju temperatuur 100 kraadini. Pane juustukangid uuesti ahju ja "kuivata" neid umbes 2 tundi. 

Säilita õhukindlalt karbis. 

Loe veel:

Allikas: Allt om Ma

LISA KOMMENTAAR