Õunamoos šokolaadiga

See šokolaadi-õunamoos ei ole mõeldud väga pikaajaliseks säilitamiseks, aga mõned nädalad külmkapis ikka säilib.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õunu (puhastatud kaal)

2 dl vett

300 g suhkrut

200 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Pese, puhasta ja tükelda õunad (soovi korral võid ka koorida). Pane tükeldatud õunad koos veega potti ja keeda tasasel tulel pehmeks. 

Lisa suhkur ja tükeldatud šokolaad ning kuumuta segades veel 10 minutit. Tõsta kuumalt purkidesse. 

Retsept on ühest ammusest Õhtulehe retseptivihikust, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Vaata ka Sille ja Marjo varianti. 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 08.10.2017 18:14

Nooh, selline teistmoodi õunamoos kindlasti :) Õun ja šokolaad pole just igapäevane kooslus, selles mõttes vajab veidi harjumist. Aga halb kindlasti ei ole!

Tiina
postitatud 30.08.2022 21:13

No nagu õunamoos šokolaadiga :) Mulle meeldis, usun, et see sobib hästi ka kookide sisse ja vahele, aga niisama purgist võib ka süüa.