250 g tumedat šokolaadi
3 suurt muna
200 g pruuni muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
85 g rapsi- või päevalilleõli (1 dl)
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
50 g jahvatatud mandleid
250 g toorest peeti
Glasuur:150 g tumedat šokolaadi
100 g tuhksuhkrut
100 g hapukoort
Määri 24 cm diameetriga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga.
Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Lase pisut jahtuda. Koori peet, riivi peene riiviga.
Vahusta munad, suhkur ja õli mikseriga kreemjaks. Lisa vanilliekstrakt ja sõelu hulka küpsetuspulbri, sooda ja soolaga segatud jahu ning jahvatud mandlid.
Koori ja riivi peet peene riiviga. Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja riivitud peet.
Sega ühtlaseks ja vala tainas vormi. Küpseta 180kraadise ahju keskosas umbes 50 minutit.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lase jahtuda. Siis sega hulka toasoe hapukoor ja tuhksuhkur ning määri segu jahtunud koogile.
Idee: Briti ajakiri Delicious, veidike mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
sokolaadi- peedikook on ohtlikult hea, perele meeldiv üllatus, proovige kindlasti
Peedikooki šokolaadiga olen varem teinud keedetud peedist, aga ka toore peediga on tulemus väga hea. Tegin paar mugandust- panin 50 g jahu rohkem ja glasuuri tegin kolmandiku võrra vähem.
Küpsetasin nädalavahetusel, kasutasin enda aia viimaseid peete ning Laima tumedat šokolaadi. Väga mõnus ja mulle meeldis just, et oli võimalik kasutada tooreid peete koogi sees. Selle šokolaadiglasuuriga võtan midagi ette, praegune oli natuke tuimavõitu. Tean, et Spidur tegi lihtsalt vähem glasuuri, aga ma tahaks sama palju, ent pehmemat. Võib-olla võiks tavalise ganache'i teha?
Tegin mõned mugandused, näiteks sokolaadi panin 300 g ja sama palju ka peeti. Suhkrut ainult 75 g ja see tundus piisav, sest glasuur oli päris magus. Kasutasin Kalevi Bitteri sokolaadi. Tulemus oli väga hea. Soovitan proovida.
Šokolaadi-peedikook
Lisaks ohtrale šokolaadile (400 g!) sisaldab see šokolaadiglasuuriga kaetud šokolaadikook riivitud toorest peeti.
Kui kasutad u 50% kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkrut veidi vähem panna. Fotol olev kook on kaunistatud MEIRA nonparellidega.