Šokolaadi-peedikook

Lisaks ohtrale šokolaadile (400 g!) sisaldab see šokolaadiglasuuriga kaetud šokolaadikook riivitud toorest peeti. 

Kui kasutad u 50% kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkrut veidi vähem panna. Fotol olev kook on kaunistatud MEIRA nonparellidega.  

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g tumedat šokolaadi

3 suurt muna

200 g pruuni muscovado suhkrut või fariinsuhkrut

85 g rapsi- või päevalilleõli (1 dl)

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

100 g nisujahu või rukkijahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

50 g jahvatatud mandleid

250 g toorest peeti

Glasuur:

150 g tumedat šokolaadi

100 g tuhksuhkrut

100 g hapukoort

Valmistamine

Määri 24 cm diameetriga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga.

Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Lase pisut jahtuda. Koori peet, riivi peene riiviga.

Vahusta munad, suhkur ja õli mikseriga kreemjaks. Lisa vanilliekstrakt ja sõelu hulka küpsetuspulbri, sooda ja soolaga segatud jahu ning jahvatud mandlid.

Koori ja riivi peet peene riiviga. Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja riivitud peet.

Sega ühtlaseks ja vala tainas vormi. Küpseta 180kraadise ahju keskosas umbes 50 minutit.

Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lase jahtuda. Siis sega hulka toasoe hapukoor ja tuhksuhkur ning määri segu jahtunud koogile.

Loe veel:

Idee: Briti ajakiri Delicious, veidike mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Heidi H. @ FB
postitatud 03.11.2012 10:58

sokolaadi- peedikook on ohtlikult hea, perele meeldiv üllatus, proovige kindlasti

Spidur
postitatud 17.03.2013 20:51

Peedikooki šokolaadiga olen varem teinud keedetud peedist, aga ka toore peediga on tulemus väga hea. Tegin paar mugandust- panin 50 g jahu rohkem ja glasuuri tegin kolmandiku võrra vähem.

Pille
postitatud 19.03.2013 08:29

Küpsetasin nädalavahetusel, kasutasin enda aia viimaseid peete ning Laima tumedat šokolaadi. Väga mõnus ja mulle meeldis just, et oli võimalik kasutada tooreid peete koogi sees. Selle šokolaadiglasuuriga võtan midagi ette, praegune oli natuke tuimavõitu. Tean, et Spidur tegi lihtsalt vähem glasuuri, aga ma tahaks sama palju, ent pehmemat. Võib-olla võiks tavalise ganache'i teha?

Kadri
postitatud 11.08.2013 19:35

Tegin mõned mugandused, näiteks sokolaadi panin 300 g ja sama palju ka peeti. Suhkrut ainult 75 g ja see tundus piisav, sest glasuur oli päris magus. Kasutasin Kalevi Bitteri sokolaadi. Tulemus oli väga hea. Soovitan proovida.