125 g võid
2 suurt muna
200 g suhkrut
120 g nisujahu (2 dl)
30 g kakaopulbrit (1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud vahukomme
50 g hakitud šokolaadi
Sulata või, lase veidi jahtuda. Vahusta kausis munad suhkruga. Sega juurde võisegu. Sega jahu, küpsetuspulber ja kakaopulber omavahel, sõelu taina hulka ja sega läbi. Viimasena sega taina hulka tükeldatud vahukommid ja hakitud šokolaad.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24x24 cm koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Ära üle küpseta!!!
Lase täielikult jahtuda. Enne serveerimist lõika ruutudeks.
Retseptiidee Soome ajakirjast MAKU
Proovisin täna: tõesti imehea! (Ja mina tegin vanast harjumusest loomulikult u poole suhkrukogusega - oli magus küll veel! Aga šokolaadi juhtus rohkem sisse.)
Lisasin vähem suhkurt ja tegin kakaoga sest kakaopulbrit polnud kodus. Maitses suurepäraselt! Tahtsingi sellist õhulist ja nätsket ja äärest krõbedat. Arvan et vahukommide pärast taigen kerkis päris palju ahjus olles (aga vajus pärast tagasi kui ära jahtus). Kindlasti teen veel :P
Tahtsin ära kasutada kodus vedelevad vahukommid ja proovisin retsepti. Minusugune anonüümne šokohoolik oli vaimustuses, kleepuvad vahukommid lisasid ainult naudingut juurde, aga lapsed, kellele šokolaadiga tavaliselt kõik maha müüb, ei söönud rohkem kui tüki. </br>Kokkuvõtvalt: täiskasvanutele sobis ja oli ikka kohe põhjalikult magusanälga rahuldav.
Vahukommi-brownied
Neile šokolaadiruutudele on enne küpsetamist lisatud vahukomme, mis ahjus mõnusalt kleepuvaks sulanud.