Vahukommi-brownied

Neile šokolaadiruutudele on enne küpsetamist lisatud vahukomme, mis ahjus mõnusalt kleepuvaks sulanud.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

2 suurt muna

200 g suhkrut

120 g nisujahu (2 dl)

30 g kakaopulbrit (1 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

100 g hakitud vahukomme

50 g hakitud šokolaadi

Valmistamine

Sulata või, lase veidi jahtuda. Vahusta kausis munad suhkruga. Sega juurde võisegu. Sega jahu, küpsetuspulber ja kakaopulber omavahel, sõelu taina hulka ja sega läbi. Viimasena sega taina hulka tükeldatud vahukommid ja hakitud šokolaad.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24x24 cm koogivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Ära üle küpseta!!!

Lase täielikult jahtuda. Enne serveerimist lõika ruutudeks.

Loe veel:

Retseptiidee Soome ajakirjast MAKU 

LISA KOMMENTAAR

anuwintschalek
postitatud 20.10.2010 10:38

Proovisin täna: tõesti imehea! (Ja mina tegin vanast harjumusest loomulikult u poole suhkrukogusega - oli magus küll veel! Aga šokolaadi juhtus rohkem sisse.)

Jana
postitatud 17.10.2013 17:53

Lisasin vähem suhkurt ja tegin kakaoga sest kakaopulbrit polnud kodus. Maitses suurepäraselt! Tahtsingi sellist õhulist ja nätsket ja äärest krõbedat. Arvan et vahukommide pärast taigen kerkis päris palju ahjus olles (aga vajus pärast tagasi kui ära jahtus). Kindlasti teen veel :P

Jeti
postitatud 25.04.2017 21:37

Tahtsin ära kasutada kodus vedelevad vahukommid ja proovisin retsepti. Minusugune anonüümne šokohoolik oli vaimustuses, kleepuvad vahukommid lisasid ainult naudingut juurde, aga lapsed, kellele šokolaadiga tavaliselt kõik maha müüb, ei söönud rohkem kui tüki. </br>Kokkuvõtvalt: täiskasvanutele sobis ja oli ikka kohe põhjalikult magusanälga rahuldav.