Nutella-stritsel

Mõnusa pähkli-šokolaadikreemiga stritsel.

Kogus
2 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

500 g nisujahu

85 g suhkrut (1 dl)

1 tl soola

25 g pärmi või pakk kuivpärmi

3 dl käesooja piima

1 lahtiklopitud muna (jäta veidi määrimiseks)

100 g sulatatud võid

Täidis:

suur purgitäis Nutella šokolaadi-pähklikreemi

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa pärm ning mudi see jahu hulka. Lisa käesoe piim, pool lahtiklopitud muna ja jahtunud sulavõi. Kata tainakauss toidukile või puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Täidise jaoks soojenda Nutellat kas vesivannis või mikroahjus, nii et see oleks määritav.

Jaota kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki tükk ca 40x25 cm ristkülikuks.

Määri pool Nutellast ühele tainaristkülikule, nii et see kataks tainatüki keskmise kolmandiku (pikkupidi). Tee mõlemale poole täidist jäänud tainasse veidi viltu sisselõiked, seejärel voldi need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku (vt fotot).

Tee sama ka teise tainatüki ja ülejäänud šokolaadi-pähklikreemiga. Lase saiadel veerand tundi ahjuplaadil kerkida.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldsed.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

anu
postitatud 22.08.2012 09:59

Aga see pole ju stritsel, lihtsalt kaunistisega täidetud sai, stritslit tehakse ju hoopis teistmoodi, kui tüki võtad, siis saab neid kihiti süüa ja see on mõnus

Kaare
postitatud 18.04.2017 18:31

Väga maitsev!