500 g nisujahu
85 g suhkrut (1 dl)
1 tl soola
25 g pärmi või pakk kuivpärmi
3 dl käesooja piima
1 lahtiklopitud muna (jäta veidi määrimiseks)
100 g sulatatud võid
Täidis:suur purgitäis Nutella šokolaadi-pähklikreemi
Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa pärm ning mudi see jahu hulka. Lisa käesoe piim, pool lahtiklopitud muna ja jahtunud sulavõi. Kata tainakauss toidukile või puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Täidise jaoks soojenda Nutellat kas vesivannis või mikroahjus, nii et see oleks määritav.
Jaota kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki tükk ca 40x25 cm ristkülikuks.
Määri pool Nutellast ühele tainaristkülikule, nii et see kataks tainatüki keskmise kolmandiku (pikkupidi). Tee mõlemale poole täidist jäänud tainasse veidi viltu sisselõiked, seejärel voldi need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku (vt fotot).
Tee sama ka teise tainatüki ja ülejäänud šokolaadi-pähklikreemiga. Lase saiadel veerand tundi ahjuplaadil kerkida.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldsed.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Nutella-stritsel
Mõnusa pähkli-šokolaadikreemiga stritsel.