50 g värsket pärmi
5 dl käesooja piima
14-15 dl nisujahu
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl soola
1 tl kardemoni
Täidis:150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 sl kaneeli
2 suurt õuna
2 sl maisitärklist
Määrimiseks:1 lahtiklopitud muna
Lahusta pudistatud pärm väheses käesoojas piimas. Lisa ülejäänud piim, sool, kardemon, suhkur, pool jahust, sega segamini. Lisa tükkidena toasoe või ja vähehaaval ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks tainaks, kuni tainas lööb kasui servade küljest lahti. Jäta sooja kohta kerkima 30-60 minutiks või kuni tainas on kerkinud kahekordseks.
Sega täidise jaoks toasoe või suhkru ja kaneeliga.
Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku läbi. Jaga pooleks ja rulli nelinurgaks. Määri peale toasoe või, suhkur ja kaneel.
Koori ja riivi õunad, sega maisitärklisega ja jaga pool sellest tainale.
Rulli õunaseguga kaetud tainas pikemast servast kokku ja lõika 2-3 cm jämedusteks viiludeks. Tõsta rullid paberist muffinivormidesse ja lase rätiku all kerkida veel 30 minutit.
Toimi samuti ka teise tainapoolega.
Määri kerkinud saiad lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 225-kraadi juures 10-12 minutit või kuni saiad on kaunilt kuldpruunid.
Selveri retseptilehe retsept. Pildid tegi Kaare.
NB! Soovi korral kata saiakesed glasuuriga. Selleks võta 2 dl tuhksuhkrut, 1 tl kaneeli ja 1-2 sl õunamahla. Sega ühtlaseks ja nirista saiakestele.
Õuna-kaneelirullid
Pärmitaina tegemisel peaksid kõik komponendid olema toasoojad, sh pärm ja või.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.