2 anšoovisefileed õlis
10 loputatud ja nõrutatud kapparit
1 hakitud šalottsibul
0.5-1 sidruni mahl
1.5-2 dl mahedamaitselist oliiviõli
200 g RIO MARE tuunikalatükke õlis
soola ja musta pipart
Kiir-tonnato:250 g Hellmann's Original majoneesi
1 sl kappareid
1-2 anšoovisefileed
0,5-1 sidruni mahl
200 g RIO MARE tuunikalatükke õlis
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:küpseid suuremaid lihatomateid
keedetud kanamune või pardimune
vasikapraadi
küpsetatud seafileed
küpsetatud ja viilutatud kalkuni rinnaliha
Garneering:kappareid või kapparimarju
Tonnato-kastme jaoks pane sauseguri kannu munakollased, kapparid, anšoovisefileed, poole sidruni mahl, hakitud šalottsibul ja veidi musta pipart. Peenesta sauseguriga võimalikult ühtlaseks.
Siis lisa peene nirena oliiviõli, segu edasi püreestades. Viimasena sega juurde nõrutatud tuunikala ning püreesta veel kord. Maitse - vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla.
Kiir-tonnato jaoks pane kõik komponendid kannmikserisse või saumikseri nõusse ja töötle ühtlaseks hapukoorelaadseks kastmeks. Maitsesta sobivaks.
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tuunikalamajonees
Tonnato ehk tuunikalamajonees on populaarne kaste Itaaliast Piedmonte piirkonnast. Kõige tuntum on vitello tonnato ehk vasikalihalõigud tuunimajoneesiga, aga see kaste sobib ka nisuleivale, tomatitele, keedumunadele jne.
Kasuta nt kvaliteetse Itaalia brändi RIO MARE tuunikalatükke õlis.