Mina olen sellisel moel keetnud peamiselt veisekeelt. Keelt võib kasutada leivakattena või siis salatikomponendina.
1 veisekeel (umbes 1 kg)
keetmiseks vett
2 sibulat
2-3 loorberilehte
10 tera musta pipart
5 tera vürtspipart
1 tl soola
Pese keel, pane potti ja kalla peale nii palju külma vett, et keel oleks umbes 5 cm vee all. Kuumuta tasakesi keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht.
Siis lisa keeduvette poolitatud sibulad, loorberilehed ja pipra- ja vürtsiterad. Hauta keelt paar tundi, kuni keel on pehme (umbes 2-3 tundi).
Kui keel on pehme (kontrolli küpsust terava noaga), siis võta see leemest välja ja loputa kiiresti hästi külma vee all. Seejärel eemalda nahk.
Kooritud keel pane keeduleeme sisse jahtuma.
Mõnus pehme liha, hea võileivapeale panna.
1 tl soola siin ei päde...
1 tl on tõesti vähe. Panen kilose keele peale kuhjaga supilusika, aga ma keedan ka päris rohkes vees. Keel ei jää soolane.
Väga hea pehme keel tuli. Ostsin suurema keele ja ka hautasin pikemalt.
Keedetud keel
Mina olen sellisel moel keetnud peamiselt veisekeelt. Keelt võib kasutada leivakattena või siis salatikomponendina.