Keedetud keel

Mina olen sellisel moel keetnud peamiselt veisekeelt. Keelt võib kasutada leivakattena või siis salatikomponendina.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 veisekeel (umbes 1 kg)

keetmiseks vett

2 sibulat

2-3 loorberilehte

10 tera musta pipart

5 tera vürtspipart

1 tl soola

Valmistamine

Pese keel, pane potti ja kalla peale nii palju külma vett, et keel oleks umbes 5 cm vee all. Kuumuta tasakesi keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht.

Siis lisa keeduvette poolitatud sibulad, loorberilehed ja pipra- ja vürtsiterad. Hauta keelt paar tundi, kuni keel on pehme (umbes 2-3 tundi).

Kui keel on pehme (kontrolli küpsust terava noaga), siis võta see leemest välja ja loputa kiiresti hästi külma vee all. Seejärel eemalda nahk.

Kooritud keel pane keeduleeme sisse jahtuma.

Nipid ja soovitused:

  • Kui keel on suur, siis võta ja lõika vaid serveerimiseks mõeldud tükk. Lase ülejäänud osal keeduleende seisma jääda - püsib mahlane veel mitu päeva.
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 31.05.2012 13:10

Mõnus pehme liha, hea võileivapeale panna.

Mann
postitatud 15.09.2022 12:10

1 tl soola siin ei päde...

Maret
postitatud 09.10.2023 18:13

1 tl on tõesti vähe. Panen kilose keele peale kuhjaga supilusika, aga ma keedan ka päris rohkes vees. Keel ei jää soolane.

Marili
postitatud 29.07.2023 14:33

Väga hea pehme keel tuli. Ostsin suurema keele ja ka hautasin pikemalt.