1 kg vasikaliha
Tonnato-kaste:2 anšoovisefileed õlis
0.5-1 sidruni mahl
10 kapparit
0-1.5 dl mahedamaitselist oliiviõli
200 g purk õliga tuunikalakonservi
soola ja musta pipart
Eemalda vasikafileelt vajadusel rasvakiht ja -kelmed. Keera tihedasti toidukilesse, tee mõlemasse kileotsa sõlm. Täida suur pott veega ning kuumuta 60°C kraadini. Pane toidukilesse keeratud vasikafilee potti ning pošeeri tasasel tulel, kuni liha on läbi küpsenud (umbes 1 tund, olenevalt filee suurusest).
Kui filee on küpsenud, siis võta see potist välja ning pane vasikafilee edasise küpsemise vältimiseks jääkülma vette. Lase jahtuda. (See valmistusviis on Austraalia koka Curtis Stone'i retseptist võetud. Võid kasutada ka lihtsalt jahtunud vasikapraadi).
Lõika küpsetatud vasikaliha õhukesteks viiludeks. Aseta lihaviilud piklikule vaagnale, nii et iga järgmine viil eelmist osaliselt kataks.
Tonnato-kastme jaoks pane sauseguri või kannmikseri kannu munakollased, kapparid, anšoovisefileed, poole sidruni mahl, hakitud šalottsibul ja veidi musta pipart. Peenesta võimalikult ühtlaseks. Siis lisa peene nirena oliiviõli, segu edasi püreestades. Viimasena sega juurde nõrutatud tuunikala ning püreesta veel kord. Maitse - vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla.
Kalla kaste vasikalihaviiludele, kaunista paari kappariga ja serveeri.
Kas teadsid, et:
Kõlab nii kenasti ja maitses ka väga hästi.Mees kiitis kohe väga.
Vitello Tonnato e. vasikaliha tuunikalakastmes
Tuntud suveroog Piedmonti piirkonnast Itaaliast, mida serveeritakse külmalt või toatemperatuuril. Hea viis ülejäänud vasikaprae serveerimiseks. Roa võid kasvõi eelmisel päeval valmis teha!