1 kg hakitud veiseliha või kvaliteetset hakkliha
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
2-3 sibulat soovi korral
2-3 sl õli
Lisandiks:Aja veiseliha läbi hakkmasina. Lisa sool ja pipar, soovi korral ka hakitud sibulad.
Sõtku läbi ja aja veel 3-4 korda läbi hakkmasina. Lihamass peab olema hästi peen ja ühtlane.
Vormi 2 cm paksused ja 5 cm pikkused vorstikesed (kokku ca 60 tk, ühe portsjoni jaoks arvestatakse 10 vorstikest).
Pintselda vorstikesed taimeõliga ja rösti röstimisseadmes või hõõguvate süte kohal, vorstikesi pidevalt pöörates, ümberringi helepruuniks (umbes 15 minutit).
Lauale anna saia või keedetud riisiga.
Lisandiks toored hakitud või marineeritud sibulad, paprikarattad, tomatilõigud või väikesed marineeritud kurgid ehk kornišonid.
Retsept on Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" (Jugoslaavia peatükk), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Cevapcici - röstitud lihavorstikesed
Endise Jugoslaavia aladel populaarsed röstitud lihavorstikesed "ćevapčići".