Spiidi Abikokk 2009-01-22 14:25:35 |
Homme tuleb külla hea sõber ning plaan on tarbida veini, lobiseda huvitavatel teemadel ja sinna kõrvale ka natuke juustu süüa. Kuid niisama poest erinevaid juuste osta ja lauale panna tundub hetkel natuke igav. Ühe ideena leidsin juba Namist kitsejuustuvahu. Ja grillitud suluguni juust tundub samuti ahvatlev. On teile veel midagi taolist põnevat silma jäänud? |
|
Marju Abikokk 2009-01-22 19:00:54 |
Muidugi kui viitsid ise teha... siis piimast ja keefirist (või sidrunhappest) saab ka juustu kokku keeta ja siis mõne meeldiva maitseainega koos ära praadida ja jääb jube hea. Aga mingil hetkel peab piima ära keetma ja siis laskma mõned tunnid seista. Seejärel tükkideks ja pannile. See lapi juust või mis ta ongi, see on ka maitsev, kui korraks ahju panna ja siis mõnda kollast moosi peale. Ja no mõnda korralikku magusat parmesani moodi juustu on ikka päris luksuslik näksida :) |
|
Reglisse Abikokk 2009-01-22 23:32:46 |
Parmesan on super hea kui seda serveerida mõnusa vanaaegse balsamiäädikaga.. sellise mis on kerge karamellimaitse ja tekstuuriga.; Lükkida pisikesed mozzarellatükid tomatite ja basiilikuga vardale. Kitsejuustuga ülekupsetatud kirsstomatid. Tavaline riivitud emmental segada majoneesi ja küüslauguga .. |
|
Põrnikas Abikokk 2009-01-22 23:41:57 |
juustuga täidetud ja ahjusküpsetatud šampinjonikübarad ka super mõnusad. eriti veel kui tsiba küüslauku ka lisada.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-23 08:17:48 |
Reglisse:
Kiidan minagi: 'retsept' siin
Lükkida pisikesed mozzarellatükid tomatite ja basiilikuga vardale. Põrnikas:
Juustuga seenekübaraid meeldib mulle teha nii feta- kui ka sinihallitusjuustuga - kumba parasjagu kodus on:
juustuga täidetud ja ahjusküpsetatud šampinjonikübarad ka super mõnusad. eriti veel kui tsiba küüslauku ka lisada.. |
|
Spiidi Abikokk 2009-01-23 18:29:18 |
Oo, suur tänu! Seened lähevad kindlasti käiku! :) | |
Maris Abikokk 2009-01-26 09:31:20 |
Reglisse:
... ja ahju! Soojalt anda lauale ja dippida sinna röstitud saia või kuivikuid.
Sama segu võib ka pisukese mädarõikaga maitsestada. Hitt igal juhul! Tavaline riivitud emmental segada majoneesi ja küüslauguga .. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-09 18:35:19 |
Sommeljee (ja minu kunagine füüsikaõpetaja GAG-s :)) August Alop käis Valio Atleedi 25 juubeli auks korraldatud üritusel välja mõned näpunäiteid, kuidas sobitada veine Eestis valmistatud juustudega: Kuidas sobitada veine ja kodumaist juustu? | |