2 lehte želatiini
150 g pehmet-kreemjat kitsepiimast toorjuustu
0.75 dl suhkrut
1.5 dl maitsestamata jogurtit
0.5 dl piima
Murakamoos:100 g murakaid
0.25 dl suhkrut
1-2 tl murakalikööri
Pane želatiinilehed külma vette likku.
Sega kitsejuust 0,5 dl suhkruga ühtlaseks. Lisa jogurt, sega hoolega.
Klopi munavalge eraldi kausis kohevaks pehmeks vahuks. Lisa ülejäänud suhkur ning vahusta tugevaks ja läikivaks.
Kuumuta piim väikeses kausis (mikroahjus). Suru želatiinilehed kuivaks ning sega kuuma piimaga. Lisa želatiin peene nirena tugevalt segades kitsejuustu-jogurtisegule.
Sega õrnalt juurde munavalgevaht.
Kalla mousse-segu väikestesse portsjonvormidesse või espressotassidesse ning pane vähemalt 2 tunniks külmkappi tarretuma.
Valmista murakamoos. Selleks pane murakad ja suhkur potti (värskete murakate puhul lisa ka 2 sl vett). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 5 minutit. Lase toatemperatuurini jahtuda, siis sega juurde murakaliköör. Pane külmkappi jahtuma.
Serveerimisel tõsta igale kitsejuustuvahuportsjonile peale lusikatäis murakamoosi.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Maku (2/2007, Vuohenjuustomousse ja lakkahillo)
Kitsejuustuvaht murakakompotiga
Murakalikööriga maitsestatud murakamoos tasakaalustab hästi hapukat-õhulist kitsejuustuvahtu. Väga elegantne lõpetus pidulikumale õhtusöögile.