RÕÕSK KOOR: kohvikoor, vahukoor ja asendustooted

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-12-18 19:06:04
See asi tegelikult lettidel juba mitmendat aastat varitseb, ainult alguses ei olnud talle selgelt "asendaja" peale kirjutatud, nagu praegu, vaid ainult mikroskoopilises kirjas kuskil paki all. Progress! Aga mina sain esma- ja ainukordsest kohtumisest selle tootega kaasa tingrefleksi vältida kõiki mumuu tooteid. Petavad kohvikoorega, küllap petavad ka muuga.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-12-19 15:20:47
Nende asendustoodete probleem on ikkagi see, et neid üritatakse serveerida (minu meelest) päris toodete pähe. Võetakse mingil kujul taimerasv, topitakse kohvikoor, hapukoore, juustu, jäätise jmt pakendisse ja püütakse lihtsameelseid.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-12-19 15:55:03
Serveerigu tootjad seda asja kuidas tahavad, aga minu arust ei tohiks poed neid eksponeerida ehtsate piimatoodetega segamini. Väga paljud lihtsameelsed ju arvavad, et koorest teeb koore see, et see kooreriiulil on ja ainuke vahe on hinnas.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Mehu
Postitusi: 33
Kokaõpilane
2008-12-19 17:42:54
Vaevalt kauplustel on aega toote sisu sügavuti uurida, kui kaupu välja pannakse. Kui on Mumuu, järelikult on piimatoode ja kui on peal lehma pilt ja suurelt kiri 'Kohvi peale', siis on lihtne aimata, kuhu sektsiooni ta paigutatakse. Kui ma peaks spetsiaalselt just seda sama asendajat otsima, siis loogiliselt võttes oleks piimaletti suundumine esimene mõte. Niisama jutuks: poed paigutavad oma kauba ühe mõtte järgi - inimene on "sunnitud" liikuma vastupäeva. Kõigepealt supermarketis tulevad vastu igasugu riide-raamatu-ajakirja jms letid, mis peaks kutsuma vaatama ja uurima ja siis on tõenäosus suurem, et inimene midagi neist asjadest ka kaasa ostab. Kõige vajalikumad asjad - piim/leib/sai on ju tavaliselt marketite kaugemates nurkades, mitte ukse ees...
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-12-20 15:31:58
Fre:
Hoiatage oma poes käivaid väikelapsi ja ignorantseid meesterahvaid (kui selliseid on) poelettidel varitseva järjekordse "asendaja" eest - välimus on veenev & eksitav ja nii ta meile sattus http://www.polvapiim.ee/pics/products/20070114052810kohvi_peale.jpg
See koorelaadne toode sattus eksikombel kord ka meie koju. Täiesti kogemata. Oli kähku vaja rõõskkoort ja ema tuiskas poest läbi, haaras esimese ettejuhtuva. See oli vast aasta-kaks tagasi ja ei olnud eemalt küll aru saada, et tegu ei ole koorega (sellist kohvikoore asendaja suurt kirja peal siis ei olnud). Igatahes see asi maitses täiesti rõvedalt ja rändas pärast esimest proovimist kempsupotist alla. Joon ju ka ise sojapiima, hyla piima, riisipiima ja muidki taimseid vedelikke, aga see asi maitses nagu midagi muud...

Zap*

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-03-21 11:39:31
Torditegemise teine päev (biskviitpõhi siinsete nõuannete põhjal edukalt ööpäeva üle elanud). Kuidas oleks kõige targem muuta "seisukindlaks" vahukoort tordi peal? Laps nimelt nõuab vahukooretorti ja mingeid spetskaunistus niiet pealmine kiht peaks olema ainul vahukoor. Tean et osa rafast taunib zhelatiini kasutamist väga. Ma isegi kasutaks aga paraku juhtus ükskord selline nõme lugu et kui zhelatiini lisasin siis ei saanud vahukoort ilusti vahtu (ilmselt lisasin liiga vara). Äkki keegi jagab nippe (kui see just pühaduseteotusena ei kõla). Ja mida selle vahukooretugevdajaga tehakse? Koogi servadesse kaunistusi???
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-03-21 11:48:01
Fre:
Kuidas oleks kõige targem muuta "seisukindlaks" vahukoort tordi peal? Laps nimelt nõuab vahukooretorti ja mingeid spetskaunistus niiet pealmine kiht peaks olema ainul vahukoor.
Kuskil mälusopis meenub, et nõuka-ajal tehti "prantsuse vahukoort" - rõõsk koor kuumutati läbi, lasti jahtuda. Kui siis külmalt vahtu ajada, siis püsis vist stabiilsemana ja kauem apetiitsena?
Fre:
Ja mida selle vahukooretugevdajaga tehakse? Koogi servadesse kaunistusi???
Mina olen seda paar korda kasutanud, kui mõni sugulane on tellinud vahukoorega tordi ja see on paar tundi enne serveerimist või isegi eelmisel päeval kohale toimetatud. Seganud kogu vahukoorega, mis tordi peale läks, mitte vaid servade kaunistamiseks. RUF-i oma, sinine pakike Sahnefest. Hetkel kodus ei ole, aga minu mäletamist mööda seal midagi väga hirmutavat sees ei olnud.. On kellelgi käepärast ja saab koostisaineid vaadata? Täiendus: avastasin, et kokandussõnastikus sellekohane kirje täitsa olemas. Oskab keegi kommenteerida, kui paha see trikaltsiumfosfaat on?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-03-21 12:59:49
Ma isegi ostsin igaks juhuks selle Sahnefesti, millegipärast tundus zhelatiin mulle sõbralikum, ei tea kas vana tutvuse poolest vms. Aga tavaliselt olen kasutanud zhelatiini siis kui vahukoor on vaja veel mingi muu asjaga segada ja siis saab selle teise asja (nt marjapüree) sisse edukalt zhelatiini lahustada. No eks ma vaatan... Tänud suured igatahes.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-03-21 13:58:37
Pille:
Oskab keegi kommenteerida, kui paha see trikaltsiumfosfaat on?[/i]
Sama paha kui umbes samast materjalist skelett, mis on sinu sees. Sisuliselt peaks see olema enam-vähem kondijahu vms.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-03-21 14:08:46
Mina olen vahukoore tugevdamiseks pruukinud ka Lecker'si Sahnestarki (saadaval ökopoodides ja Kaubamaja ökoriiulil), mis koosneb ainult eelželeeritud maisi- ja/või kartulitärklisest ja dekstroosist. Igaks juhuks tuleb ilmselt mainida, et dekstroos on see tavaline suhkur, tuntud ka glükoosi nime all. Aga eriti tihti mul seda vaja läinud ei ole, niiet kogemused tulemuse suhtes on suht uduselt meeles. Mulle meeldib õhuline vahukoor rohkem ja tavaliselt eelistan sellele konsistentsi juurde anda kohupiimaga pooleks segamisega hoopis.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>