3 muna
1.5 dl suhkrut
1 sl nisujahu
0.75 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl kakaopulbrit
1.5-2 sl piparkoogimaitseainet (tee ise!)
Toorjuustukreem:200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
3 sl munalikööri
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pane ahi soojenema 230 kraadi peale.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis, kakao, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine ning sõelu munavahu hulka.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 7-10 minutit.
Pane lauale plaadi suurune tükk küpsetuspaberit. Puista kergelt suhkruga üle. Kummuta küpsenud põhi tagurpidi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda paber ettevaatlikult koogipõhja küljest.
Lase biskviidil niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks hiljem võimalik rulli keerata).
Pane vahustamisnõusse toasoe toorjuust, vahukoor, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi. Viimasena lisa munaliköör ja sega veel kiirelt kreem ühtlaseks. Kata koogipõhi vahukoorekreemiga.
Keera rull kokku ja tõsta külmkappi maitsestuma.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Piparkoogirull munalikööri-toorjuustukreemiga
Piparkoogimaitseline rullbiskviit peidab endas hõrku munalikööriga maitsestatud toorjuustukreemi. Sobib hästi jõululauale.