Prantsuse šokolaadikook

Tarte au Chocolat on tõeline šokohooliku unistus - rohkelt tumedat šokolaadi, suhkrut ja võid ning ainult lusikatäis jahu. Šokolaad võiks olla u 60% kakaosisaldusega.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat šokolaadi

200 g Saaremaa 82% võid

200 g suhkrut

4 suurt muna

1 sl nisujahu

Valmistamine

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.

Lisa ükshaaval segades juurde munad - justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama! Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.

Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.

Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Martell VSOP Médaillon

Martell VSOP Médaillon kannab kuldset medaljoni, millele on graveeritud Louis XIV portree ning mis mälestab 1715. aastat. See on Päikesekuninga surma- ja Martelli konjakimaja sünniaasta.

Martell VSOP konjak on valmistatud oskuslikult segatud, küpsetest eaux-de-vie'dest neljalt parimalt Cognaci regiooni alalt. See on pehme ja mahe konjak, mis on tõeline aroomide kokteil; olles üheaegselt värske, ümar ja puidune.

VÄRVUS: Kuldne merevaik.

AROOM: Mõrumagus pehmus: laim ja lagrits. Suhkrustunud viljad: küdoonia, rosin ja ploom. Kevadine alustaimestik: tammepuu värsked toonid (peen struktuur ja pähkel).

MAITSE: Pehme, mahe ja terviklikult ümar. Domineerivad suhkrustunud viljad. Pikk järelmaitse.

Serveerimissoovitus: Konjak puhtal kujul nautimiseks, jääga või pikendatult seguna (tooniku, õunamahlaga).

Tootja: Martelli konjakimaja
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

finett
postitatud 13.11.2011 23:38

Mina proovisin ka seda kooki täna esimest korda. Pelgasin natuke, kuna mul on elektriahi, aga tegin järgmiselt: fazeri tume shokolaad, 2,5 dl suhkrut, 5 muna ning 2 peotäit mandlilaaste. 24cm ümmarguse vormi põhja küpsetuspaber ning ääred võitasid väga korralikud. ca 190kraadi (bake ja grill mõlemad nupud korraga sees) ca 25min. Hästi hergelt hakkaski lõpus äärtest murenema, siis katsin hõbepaberiga, lülitasin ahju välja ja jätsin pikaks ajaks jahtuma. Serveerisin ca 5h hiljem, kook oli tõeliselt hõrk ja imemaitsev! Tuli suurepäraselt vormist lahti, ei olnud üldse nätske, vaid pealt krõbe ja seest pehme ja maitsev! Tõesti lihtne kook, näeb hea välja (raputasin tuhksuhkrut peale) ja sõime koos vanilje jäätise ja vaarikamoosiga. Soovitan!

Dee 2.12.2007
postitatud 26.11.2008 18:45

See kook on maiasmokkadele loodud :D Väga maitsev kook. Meie lisasime ka mandlitükke. Sõime vahukoore ja hapude kirssidega. Minult saab 10/10. Lihtne teha, saab ruttu valmis, ja maitse on taevalik.

andre 6.5.2005
postitatud 26.11.2008 18:46

hea kook :P ...lisasin margariini asemel kannaõli ja panin sisse india pähkli puru mmm...

Kristin 19.2.2005
postitatud 26.11.2008 18:46

See on väga hea kook, eriti nende jaoks kes armastavad šokolaadikooki. Tegin ise kah . Päris hästi tuli välja . Tervele perele maitses. Sooviatn kõigile, lisage sinna kah mandlitükke. see teeb koogi veel paremaks

Reglisse 26.11.2008
postitatud 26.11.2008 18:49

Eile tegin. Soojalt oli natuke omletine.. aga täna hommikul külmana oli super hea! Tuleb kindlasti kordamisele, kuigi järgmisel korral panen suhkrut natuke vähem.

Riinyke (?)
postitatud 26.11.2008 18:49

Mul see kook ei õnnestunud. Tuli liiga magus ja õhulisusest jäi puudu.

Sisalik
postitatud 28.11.2008 23:03

eriti hea ja lihtne ka

Tullia
postitatud 30.11.2008 18:50

Olen seda kooki korduvalt teinud. Seekord tegin topeltkoguse. Eriti mõnusalt paks ja mahlane sai.

Kätrin
postitatud 01.12.2008 19:19

Eile tegin ka esmakatsetuse. Maitse meeldis väga, kuid minu jaoks ka liiga nätske. Kas nõks jahu lisades õnnestuks teda koogisemaks teha? Kindlasti proovin veel.

Kaim
postitatud 11.12.2008 17:36

Aga retseptil pole öeldud, millal lisada võid (igatahes, mina seda tõesti ei näe) , ja kas see sulatada või peab olema toasoe?

Pille @ Nami-nami
postitatud 11.12.2008 19:35

Loe esimest lauset - šokolaad ja või sulatatakse koos tasasel tulel :)

Kika
postitatud 21.12.2008 18:20

nii lihtne teha ja nii maitsev!!!!

Väike My
postitatud 12.01.2009 22:26

Imeline kook, ainuke kook, mida mu laps sööb. Ei tea ega keegi pole proovinud seda muffinivormis küpsetada...

aniitram
postitatud 19.01.2009 17:54

Saan ühineda nende arvukate kommentaaridega- kook tuleb hea. Inimestele, kellele meeldib šokolaad, meeldib ka see tort!

Polarbear
postitatud 14.02.2009 20:24

Minu kõige ebaõnnestunum viimase aja koogitegu :( Esiteks kukkus küpsetuspaberiga vooderdatud vorm koos taignaga põrandale, mida üritasin päästa ja teiseks täpselt 200kr 25 min küpsetades ilma keskelt kontrollimata jäi seest tooreks ja külgedelt ning pealt kuivas täitsa ära, seega ei saanud normaalselt vormist kätte seda. Võib-olla polnud hea mõte kohe ahjust tulnud kooki külmale rõdule ka visata .. Maitse poolest jäätisega muidu väga hea...

Natu
postitatud 25.08.2021 22:36

See peabki selline olema. Niiske seest ja kuiv väljast.

moremi
postitatud 20.02.2009 16:39

Taevalik :) Sõime vaniljekastme ja vaarikatega.

mammukas
postitatud 27.02.2009 17:19

proovige teha seda kooki silikoonvormis, ideaalne on kui teha muffinisuuruste aukudega silikoonvormis - endal on selline südamekujuliste aukudega ja pole mingit jamamist,et kook ei tule lahti või mis iganes.

Polarbear
postitatud 11.03.2009 12:58

Nüüd mul tuli enamvähem välja, tegin 1,5 kogust ja silikoonvormis ümmarguses. Kuna liiga palju küpsemise ajal võtsin ahjust välja, siis koorik peal läks küll katki ja kaubandusliku välimuse sai nii teha, et serveerimisel jäätis peale tõsta. Aga jube hea tuli ...

Kirsike
postitatud 09.07.2009 22:12

Mul pole lihtsalt sõnu kirjeldamaks seda tunnet, kui KÕIK kolm last ja mina sõime seda kooki jäätisega ja hiljem koos maasikate ja jäätisega ja ainult mõmisesime vaimustusest Mees ei proovinud, nagu alati, aga seekord oli meil sellest ainult hea meel, jätkus rohkem:) Lihtsalt suurepärane tuli välja!!!

Liina
postitatud 29.07.2009 08:49

Jumalikult voolav ja tapvalt magus. Lisasin ka peotäie hakitud metspähkleid. Järgmine kord lasen 5 minutit kauem ahjus olla, lisan tl rohkem jahu ja pool dl vähem suhkurt.

Reelika
postitatud 29.07.2009 12:17

Kas kõik see segamine käib käsitsi st munad segan lihtsalt hulka ei mikserda ega klopi eelnevalt lahti?

Karin
postitatud 01.09.2009 23:25

Meie pere lemmik! Mina kasutan eriti tumedat, küpsetamiseks mõeldud shokolaadi, taignale lisan veel ka ca 2 spl ingveripulbrit ning suhkrut pisut vahem, kui retseptis antud. Serveerin kooki kuumalt, jäätisepalliga. Sobib suurepäraselt eriti pidulikuks magusroaks. Jumalikult hõrk ja suussulav maitseelamus.

kätlin
postitatud 04.10.2009 02:39

Suurepärane kook!!! Pealt krõbe koorik ja seest nii pehme, kreemjas ja suus sulav šokolaadisisu!!! Eriti veel vahukoorega. Soovitan kindlasti. Isegi minu mees, kes ei armasta šokoladikooke, ütles et: oh, päris hea! :)

minny
postitatud 07.11.2009 09:38

Iga šokohooliku unistus! Kook mida teen ikka ja jälle. Parim maitseb see kook jahtunult, näiteks järgmisel päeval. Peal on mõnus krõbe koorik ja seest on hästi mõnusalt niiske ja kreemjas. Hästi suureks plussiks selle maitsva koogi juures on see, et seda on niiii lihtne valmistada.

Mina
postitatud 07.11.2009 09:40

Tahaks väga teha seda kooki isadepäevaks nii oma mehele kui ka isale, aga mul on ainult 16cm läbimõõduga koogivorm. Ei tea kas jääb liiga vedel?

Kana
postitatud 24.06.2020 13:34

Proovi teha kas vähem kogust või lihtsalt ole julge ja katseta:)

minny
postitatud 07.11.2009 09:56

to mina: ma soovitaks 16 cm läbimõõduga vormi puhul koguseid proportsionaalselt vähendada, nt. 3 muna, 150g šokolaadi, 150g võid, 180g suhkrut, 1 spl (triiki) jahu. PS: Ja minumeelest saab parima koogi Bitteri šokolaadist, olen proovinud ka Fazeri küpsetus-šokolaadiga seda kooki teha aga mulle ei maitsenud millegi pärast...eks see on maitse küsimus.

Kana
postitatud 24.06.2020 13:35

Proovi küpsetussokolaadiga! See on ka väga hea

Liina
postitatud 20.11.2009 09:02

Prantsuse šokolaadikook oli oma koostisosade poolest (poolteist pakki võid, veerand kilo suhkrut, ohtralt šokolaadi) ausalt öeldes ehmatav, aga tulemus, st maitse täiuslik. Välimuselt küll mitte kuigivõrd kaubanduslik - ahjust võttes oli kook kohev ja sileda pinnaga, aga jahtudes vajus alla. Lisaks tulid vormist välja võttes krõbedale pealispinnale praod. Maitse poolest on tegemist aga täpselt sellise koogiga, mida pärast head õhtusööki tassi espressoga nautida.

Inna
postitatud 10.01.2010 17:58

supper hea maitsega tõepoolest. Seest selline hästi kreemjas ja shokolaadine, mmm...pealt selline parajalt krõbe. Ainuke mure, mis mul koogiga tekkis, oli, et ei saanud kooki mitte mingi valemiga vormist välja :D kuigi olin võitanud ääred ja põhja. Teinekord kasutan kindlasti küpsetuspaberit. Aga kooki kaunistasin kookshelveste ja vaarikatega ning koogi kylgedele ''kleepisin'' mandleid juurde sulatatud šokolaadi abil:) teen kindlasti seda veel mitu korda, õemehele maitses eriti:)

Ablas Anu
postitatud 30.01.2010 21:26

Tegin pool kogust tainast ja sain sellest 6 šokolaadimuffinit. 6 imehead ja hetkega kõhtu kaduvat muffinit:). Imehea retsept, kui tahad midagi lihtsat, väga kiirelt valmivat, ülimaitsvat ja šokolaadist. Kasutasin parema puudumisel tervete pähklitega Pergale šokolaadi.

jullik
postitatud 14.02.2010 15:59

ehhh.. proovisin ka eile järele. jätsin ööseks seisma. ÜLIMALT maitsev kook sai!!

Terake
postitatud 19.02.2010 18:23

Ma tegin seda torti Valnetinipäevaks. Peale panin mascarponet.

KIISU
postitatud 14.03.2010 22:33

elan ise pr l ja teen tihti seda kooki..kõik kohalikud imestavad kuidas mul kui välismaalasel see nii hästi välja tuleb! nipp ongi selles et panen 190 C ahju 21-ks minutiks ja võtan välja täitsa poolpehmena, keskelt täitsa vedel ja siis lasen jahtuda, läheb ise veits kõvaks, aga seest jääb mõnusalt poolpehme:) minu retseptis on 200 g suhkrut, vahel panen ka 175, muidu tuleb väga väga magus, ja võid 150, ning mune koguni VIIS! ja neile kes ütlevad et kook välja ei tule, kloppige munad ÜKSHAAVAL sisse, kook jääb tunduvalt õhulisem!

Kati
postitatud 18.03.2010 10:41

Rahvas sõi ja mõmises:D Väga hea kook, eriti jäätisega. Panin ka vähem suhkurt. Juba paluti uuesti teha:)

elnura
postitatud 29.04.2010 13:17

Olen unistanud sellisest natuke nätskest shokolaadikoogist sellest ajast peale kui Pariisis ennast nendest pildituks sõin ja siin see on! Söö jäätisega või marjakastmega või niisama. Superlihtne teha ja tulemus nagu restoranis- kuum vedel shokolaad jalutab mõnusalt välja kui oled lusika sisse löönud ning koos jäätisega moodustab täiusliku naudingu. Suhkrut ma nii palju järgmisel korral ei pane ja muffini vormidesse on neid hoopiski paras teha. Ühesonaga kõigile, kellele shokolaad maitseb- soovitan!

ruta
postitatud 06.05.2010 21:41

Proovisin ka koogi ära. Kuigi kohe panin poole vähem suhkrut, sest see 250 tundus ikka jube palju ja ikka on hullult magus. Järgmine kord panen 100g suhkrut, mitte rohkem. Aga järgmine kord tuleb kindlalt :)Isegi sedasi hirmus läägena on hea :P

Kiisu
postitatud 01.06.2010 13:32

Esimene kord läks nässu aga nüüd olen juba oma ahjuga tutvust teinud ja kook tuleb lihtsalt OIVALINE välja.

Liina
postitatud 28.06.2010 14:22

Tõepoolest, väärt küpsetis see on. Peal on kergelt krõbe koorik, seest on kook pehme ja kreemine. Valmistamisega saab igaüks hakkama, sest pole muud kui sulata ja sega. Kui aus olla, siis ehmatasin päris korralikult, kui kook ahjus küpses. Kerkis nii mis hirmus, lausa kurb oli vaadata. Aga kui ahjust välja võtsin vajus ilusti ühtlaseks. Kiiduväärt kook, kindlasti läheb kordamisele.

Merka
postitatud 09.08.2010 21:03

Kook selleks puhuks, kui sul on tunne, et täna lubad endale kõik, mis on maailma parim. Hea silmal vaadata, hea maitsemeeltel nautida, hea kõhul seedida:). Rohkem pole selle koogi kohta midagi öelda, seda tuleb lihtsalt proovida.

Jaana
postitatud 12.08.2010 09:59

ma panin koogi ööseks külmkappi. Ja nüüd see on suht kõva, kas see tähendab, et ma keerasin selle nässu?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 12.08.2010 11:06

Jaana, siin koogis polnud midagi, mis oleks nõudnud ööseks külmkappi panemist. Eks see või ja šokolaad nüüd tahenesid veidi liiast. Hoia enne serveerimist paar tundi toatemperatuuril, ehk pehmeneb veidi. Ja kui ongi suhteliselt kõva, siis maitset see just rikkuda ei tohiks. Ma serveeriks siis kõrvale mõnda sooja marjakastet näiteks?

janika
postitatud 20.08.2010 12:46

super! mulle väga-väga meeldis! isegi mu ema sõi üle poole koogist ära, kuigi ta ei söö väga šokolaadi :)

NAAJ
postitatud 24.10.2010 19:23

Sai siis tehtud nii: šokolaad, peotäis mandlilaaste, 180 g võid, 2 dl suhkrut, 4 SUURT muna, 2 spl jahu. 22 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm, põhja küpsetuspaber, ääred määrisin korralikult võiga. Võtsin kuulda Kati kommentaari, küpsetasin 190 kraadi juures, 16 min režiimil küpsetamine ülevalt ja alt ja viimased 5 min režiimil kuum õhk. Lülitasin ahju välja, panin fooliumi peale ja lasin ahjus maha jahtuda. Kõik õnnestus. Pealt ei mõranenud, oli mõnusalt krõbe ja seest pehme. Vormist väljatulemisega ei olnud mingisugust probleemi. Sõime järgmisel päeval, oli hea, aga paar tükki jäi ka ülejärgmiseks päevaks ja siis oli SUPER. Ainult et kook iseenesest tuli väike, jagub kuuele. Kes tehab suuremale seltskonnale teha, 8-10-le, peaks tegema vormis 26 cm ja koguseid vastavalt sellele proportsionaalselt suurendama. Kindlasti läheb kordamisele. Kui tean, et on külalisi oodata, teen juba kaks päeva varem valmis. Kui kook või keeks pealt mõranevad, on üheks põhjuseks see, et ahju temperatuur on liiga kõrge.

Blondinka
postitatud 27.12.2010 20:06

Tegin ka seda eile. Väga-väga hea, aga jube magus, mis mulle aga sobib ideaalselt, sest siis saab ühest tükist isu täis ja pole vaja tervet kooki üksi ära süüa. Koogile panin veel peale vaniljejäätist

Madli
postitatud 12.03.2011 10:05

Muffinivormides tulevad täitsa armsad koogikesed. Soovitan ka panna 4 muna asemel 5 muna. Ajasin isegi munad enne juurde lisamist miksriga kohevaks vahuks ja lõpptulemus tuli täitsa õhuline. Soovitan!

G.
postitatud 26.08.2011 13:18

Imehea :)

AHM
postitatud 28.10.2011 17:59

Pole seda kooki veel teinud, aga tundub päris heana olevat, just lugesin KÕIK kommentaarid läbi- võtsin arvesse kõik, mis öeldud/soovitatud oli. Kindlasti teen täna seda kooki! Loodan, et tulemus on väga ahvatlev, kuna soovin seda mehele täna voodis pakkuda ;)))) Pärast annan kõigest teada! Kalli-kalli kõigile ja häid, uusi retsepte!

Koopatibi
postitatud 10.11.2011 11:22

Tegin Bitteriga, täpselt retsepti järgi ja võttes arvesse eelnevaid kommentaare - pärast 25 minutit keerasin temperatuuri nulli, jätsin koogi 10 minutiks veel ahju. Siis tegin ahjuukse lahti ja lasin koogil veel mõnda aega ahjus olla (max 20 minutit). Alla ei vajunud, kui siis imevähe. Sõime järgmisel ja ülejärgmisel päeval (kook seisis toatemperatuuril, mitte külmkapis). Järgmisel päeval oli hea vähemagusa vahukoore ja vaarikatega, ülejärgmisel päeval lausa super lihtsalt niisama süüa!

Ella
postitatud 20.11.2011 10:06

super hea kook, nii lihtne ja nii maitsev. Plaanin jõuludeks teha ja sellega suguvõsa üllatada. Juude pakkusin vähem magusat vahukoort ja maasika toormoosi

Sisalik
postitatud 11.12.2011 19:20

eriti hea ja lihtne ka

Rly017
postitatud 29.12.2011 23:35

Väga magus, aga väga hea kook :) Teen teinekordki!

Accra
postitatud 11.01.2012 19:16

Lihtsalt jumalik kook (Y) .

PILLE.S.
postitatud 14.01.2012 11:36

Minul juhtus selline asi, et sõin sokolaadikooki ühes grillrestoranis ja no niii hea oli, et vaja kindlasti sellist kodus teha, leida vastav retsept. Ja esimesena proovisin seda siin!! Oi.. täpselt selline tuligi ja nüüd hetkel teen teist korda, proovin topeltkogust. Metsikult hea asi!!!!! Ja mu mees ning 2 poissi olid vaimustuses! Viimase tüki peale käis kõva sõda ja jaotamine:D SOOVITAN tõsiseslt seda kooki proovida!!!

Piret
postitatud 12.02.2012 19:36

Väga maitsev kook tuli! Šokahoolikute unistus! Vahukoort ei juhtunud kodus olema, aga oli piparmündijäätist ja see sobis super hästi selle koogi kõrvale:)

Irmeli.L
postitatud 03.04.2012 14:32

Tegime ka seda kooki ja tuli väga väga mõnus. Teen seda kooki veel ja veel sest see on nii maitsev :)


postitatud 01.06.2012 16:42

See on kõige parem väääga šokolaadise koogi retsept, mu šokohoolikust mees jumaldab seda ja on võimeline pea poole sellest korraga ära sööma. Kasutasin Laima mõrušokolaadi ja selle puhul on 175 g suhkrut täpselt paras kogus, rohkem ei tohiks minu arvates küll olla. Koogisse panin veel külmutatud vaarikaid... ideaalne:)

Stella
postitatud 21.06.2012 08:03

Lihtne ja suurepärase maitsega! Mmm..

V2ikekangelane
postitatud 12.10.2012 23:29

Proovisin esimest korda. Panin juurde kookose pulbrit, sobis kokku hästi, šokot panin kah rohkem. Ei leidnud väiksemat koogivormi, niiet välja tuli pannkook, kuid maitses hästi.

hele
postitatud 23.11.2012 14:15

tegime seda koolis ja see oli fantastiline. ma võiks seda iga päev süüa.

Hälis M @ FB
postitatud 28.12.2012 18:11

Tegin ka täna seda kooki ja tõesti väga hea sai! Nämma!

ML
postitatud 31.12.2012 13:34

Olen seda retsepti kasutanud väga palju ning see on väga suur hitt kõigi seas, isegi inimeste, kes tavaliselt magusat ei armasta. Sõbrannad küsivad kõik retsepti ja sõbrad, et ma lihtsalt juurde teeks. Ise olen teinud enamasti seda kooki muffinitena, kuna siis on seda mugavam nt tööle või sõbra juurde kaasa viia või kaasa anda. Kõik kogused olen jätnud samaks, ainult et ahjus hoian vähem aega, et veelgi mahlasem jääks.

Perekooli Kägu
postitatud 13.01.2013 23:34

Tegin nami-nami retsepti järgi, aga veidike tervislikumalt: kuskilt ajakirjast loetud soovituse järgi panin või asemele kõrvitsapüree ja jahuks võtsin rukki-täisterajahu. Suhkur oli ka pruun. Ülihea tulemus!

Helin P. @ FB
postitatud 21.01.2013 11:59

Tegin aastavahetuse paiku kohe mitmel korral ja kõigile väga maitses :)

KRIS
postitatud 21.03.2013 09:47

Super kook! Ahjust välja võttes küll välimus ei tõmba väga sööma, on üsna õhuke, kuid kui maitsesin esimest korda, armusin ära! Mõnusalt magus ja MAHLANE. Kuid tegelikult kahandaksin mina suhkru kogust hoopis, mitte ei suurendaks. Tegin samuti Bitter šokolaadiga.

koogikoll
postitatud 28.03.2014 18:24

Best cake ever! Kuigi suhkrut võib panna vähem ja võiks mõnda aega seista ka.

cinnamonbun
postitatud 17.04.2014 23:30

Olen seda kooki teinud kümneid kordi ning pole pidanud kordagi pettuma. Nüüd, üle pika aja, tegin taas ning nüüd küpseb ahjus - loodan, et ei pea seegi kord pettuma. Kui varasemalt olen kasutanud Bitterit, mis on iseenesest üsna magus (vähendasin siis üldiselt suhkrukogust, olenevalt magusaisust) siis sel korral läks tegemisele 74% mõruda šokolaadiga aga suhkrukoguse jätsin enam-vähem samaks, võib-olla lisasin vaid kümme grammi juurde. Sisse ka mandlilaastud ning kuivatatud kirsid. PS! Soovitan katsetada Kalevi tumeda kirsišokolaadiga. Need kirsitükid jäävad koogi sees väga mõnusad ning lisavad maitsenüanssi.

Luisa
postitatud 25.07.2014 19:18

ma teen seda kooki Kalevi tumeda küpsetusšokolaadiga, suhkru kogust vähendan vaid siis, kui hulgas on ka piimašoks .. iga kord kurdavad sööjad, et miks seda kooki nii vähe on :) suurepärane. lihtsalt valmiv nauding :)

Sia
postitatud 27.08.2014 18:26

Kook tuli maitsev... Šokolaadi fanattidele mõeldud kook ;) Kasutasime võid, ei mingit margariini. Ei suutnud oodata, kuni ära jahjtub- sõime soojalt ära, jahtunud kook ma arvan oleks veel parem. Nii et soovitan oodata koogi ärajahtumist.

Mannu
postitatud 09.09.2014 15:52

Ma pole küll veel maitsnud, aga millest see v6ib olla, et koook paistetas mõne koha pealt täiesti üles? Jätan ahju jahtuma, ehk laskub alla , aga mingit kaubanduslikku välimust hetkel ei ole absoluutselt. Kas klppisin liiga intensiivselt, et õhumullid jäid sisse?

Pille
postitatud 09.09.2014 22:32

Mannu, kas Sa kloppisid-vahustasid kooki? Siis võib tõesti untsu minna - ja seepärast on ka eraldi rõhutatud, et kooki tuleb segada, mitte vahustada või kloppida! Loodan, et kook siiski maitses kenasti!

Šokohoolik
postitatud 10.09.2014 17:02

Kas keegi oskab öelda, mis režiimiga peab kook ahju minema? :)

deez nutz
postitatud 07.08.2022 14:31

ei

Ma armastan sinf
postitatud 13.08.2023 17:14

Jah

Liisa
postitatud 19.09.2014 14:32

Minul tuli kook väga nätske ja rasvane milles asi võib olla? Oleksin pidanud kauem ahjus hoidma?

Kerli
postitatud 22.11.2014 20:36

Ei tea kas seda saaks plaadikoogina ka teha? Kogused peaksid olema kahekordsed?

Liis
postitatud 02.06.2015 20:58

Kui palju peab asju panema kui on 100g šokolaadi? :)

Viire
postitatud 03.08.2015 00:37

Imehea kook, Pille! Kõik külalised kiitsid ja muidu mitte-koogisööjast lapski sõi terve tüki ära kladdkaka pähe. Ei ma trikitanud ise midagi, tegin nagu retseptis oli ja nii saigi hea.

Ristl
postitatud 07.11.2015 14:16

Eriti lollikindel kook, ka mu mõlemad lapsed kasutavad seda, kui on vaja kellelegi muljet avaldada. Suhkrut panen vähe, ca 150g ja kasutan 70% šokolaadi. Korra juhtus selline äpardus ka, et külla minnes kiiruga kooki tehes märkasin pärat koogi ahju panemist, et suhkur oli lauale jäänud. No ma kellelegi ei maininud, et vabandust, mul jäi suhkur koogist välja - kadus laualt vanillijääisega nagu õhk. Ja mitte keegi ei kurtnud, et oleks mõru või midagi :)

Karin
postitatud 21.12.2015 09:21

Kas kook peab seest jääma aelline vedel, et voolab välja mõnus sokolaad või selline tihke? Hoidisn ahjus 20 min aga kui hoida vähem kas siis õnnestub, et jääb vähe vedelam? Tahaks just sellist voolava sisuga nagu pildil.

h-m
postitatud 21.01.2016 20:36

Vaata näiteks 14.03.2010 kommentaari, temal on natuke "täpsustatud" küpsetusaeg aga kahtlemata sõltub see ahjust, seega tuleb enda omaga lihtsalt katsetada. Minul on teinekord natukenegi päästnud see kui pärast küpsetamist kohe rätiku või fooliumiga vms koogi katan, siis jääb sinna veidi rohkem niiskust alles...

Olivia Tubli
postitatud 29.12.2015 18:36

Parim šokolaadikook ja väga lihtne teha!

Ploom
postitatud 11.01.2016 18:46

Tegin eelmine nädal seda kooki. Kõik tuli küll suurepäraselt välja kuid kook ei maitsenud üldse hästi, ilmselt minu jaoks liiga palju tumedat šokolaadi. Järgmine kord teen kindlasti piimašokolaadiga.

munapõhi
postitatud 22.01.2016 08:13

Kook tuli hästi välja, ainult et muna (või osa munast) vajus vormi põhja ja valmides oli koogil õhuke hele põhi. Praegu kook veel soe ja see hele põhi maitseb nagu magus omlett, pole muidugi hullu kuna kiht õhuke ja koogi osa on paksem, aga miks ikkagi nii juhtus?

Pille
postitatud 22.01.2016 10:47

Täiesti arusaamatu, munapõhi, pole kordagi sellist asja juhtunud või sellisest asjast kuulnud :O Kas vormi pannes oli tainas ikka korralikult läbi segatud?

Munapõhi
postitatud 28.01.2016 15:05

Ei oskagi öelda, enda arvates tegin-segasin kõik õigesti. Aga ma tegin seda kooki juba uuesti ja seekord tuli täiesti kenasti välja.

Pille
postitatud 28.01.2016 17:33

No tore, et nüüd ikka õnnestus, Munapõhi :D

Aivar
postitatud 24.02.2016 13:30

Teen seda tihti, superhea on! Ainukesed muudatused on selles, et võid panen 100g ja oliiviõli 100g. Lisaks tavasuhkur on asendatud puuviljasuhkruga (seda kulub 50% vähem, kuna on 2x magusam), või rafineerimata suhkruga :)

Kägu
postitatud 30.04.2016 21:48

Minu lemmik! Kiire, lihtne ja väga maitsev. Eriti hea vahukoore ja jäisete vaarikatega.

PKK
postitatud 01.05.2016 17:28

Tegin selle nami-nami retsepti järgi, aga veidike tervislikumalt: kuskilt ajakirjast loetud soovituse järgi panin või asemele kõrvitsapüree ja jahuks võtsin rukki-täisterajahu. Suhkur oli ka pruun. Ülihea tulemus!

Raunts
postitatud 31.12.2016 18:01

Fantastiline, kergelt jõulumaitseid lisatud, apelsiini koor, rosin, pähkel ja kaneel. Suurepärane ja kiire korralik magusapomm, kui külalised tulemas! Soovitan soojalt veel kirssidega süüa. kasuta alati küpsetuspaberit!

Vajan abi
postitatud 24.03.2017 08:33

Tere! Olen laps ja tahan teha emale seda kooki sünnipäevaks. Sünnipäev juba järgmisel nädalal, seega mul on kiire! Küsimus siis selline: Kas seda kooki võib ka väiksemasse vormi teha? Loodan, et keegi veel vastab mulle. Aitäh! :)

H
postitatud 08.09.2023 13:11

Alati võib

N30
postitatud 18.04.2017 22:28

Suurepärane kook :) Tegin täpselt juhiste järgi ja tuli just parajalt seest niiske, mitte nii vedel kui pildil!

Anneli
postitatud 11.05.2017 21:13

Kas munakollase võib vahele jätta? Ja kas maitse muutub?

Pille
postitatud 11.05.2017 21:24

Anneli, otsi siis Nami-Namist kooke, kus on vaja šokolaadi ja vaid munavalgeid. Ära selle konkreetse retseptiga küll katsetama seda hakka :)

Anneli
postitatud 11.05.2017 21:33

Palun kiirelt vastust sest varsti on vaja teha. Nimelt ei söö munakollast ja ei tohi ka . Kas maitse muutub?

Pille
postitatud 11.05.2017 22:47

Anneli, muidugi muutub maitse ja täielikult muutub tekstuur. Pane otsingusse "Munavalgekook" või "beseekook" ja vali mõni nendest retseptidest!

Isabel
postitatud 23.07.2017 16:21

Tere! Olen täielik šokohoolik ja tahaks kooki väga katsetada aga mul on kodus ainult 26cm läbimõõduga vorm. Kas saan teha kooki samade kogustega või peaksin neid muutma? Ning kui kardan et tuleb liiga vedel siis kas oleks abi kui lisaksin veidi rohkem jahu? Ette tänades!

Pille
postitatud 24.07.2017 23:20

Isabel, lisasin retsepti lõppu viite abistavale tabelile!

laura
postitatud 18.08.2017 22:22

Kook tuli jube magus kuigi ma ise lisasin umbes 40g vähem suhkrut ning leidsin ka, et šokolaadi ei ole nii palju vaja lisada! :)

MLust
postitatud 11.10.2017 21:51

Kui tahaks seda kooki plaadikoogina teha, siis kas 2kordsest kogusest piisaks?

MLust
postitatud 11.10.2017 21:56

Sain juba vastuse:)

Sirle
postitatud 10.11.2017 11:21

Lihtne ja maitsev!

Helen
postitatud 18.05.2018 17:46

Hah, tegin just täna ja võtsin parema puudumisel 24cm vormi asemel 22cm, mõeldes, et "mis see 2cm ikka teeb, tuleb lihtsalt paksem kook!". Siis alles sattusin lugema artiklit tainakoguse ümberarvutamise kohta vastavalt vormi suurusele. Kook jahtub, proovida saan alles õhtul koos külalistega. Mis te pakute, mis mind ees ootab? Seest vedel kook ja täielik häving?

Pille
postitatud 22.05.2018 21:03

Helen, kuidas koogisaaga lõpes? :)

Helen
postitatud 28.06.2018 16:11

Mina just tahaksin seest mahlast või isegi vedelapoolset kooki, aga selle retseptiga ei õnnestu. Olen küpsetusaega vähendanud 20 min- le 175 kraadi juures, aga ikka tuleb tahke kook

Pille
postitatud 01.07.2018 07:32

Helen, siis käitub Sinu ahi miskipärast teisiti. Kas vormi suurus on õige? Proovi veelgi vähem küpsetada, kuigi pildil olev kook on ahjus olnud justnimelt 25 minutit.. (NB! Ilma pöördõhuta ahjus on küpsetatud! Kui kasutad pöördõhuga ahju, pead alati ca 20 kraadi madalama temperatuuri panema)

Kai
postitatud 20.08.2018 11:09

võib ka ilma suhkruta - lapsed söövad siis vähem :)

Pille
postitatud 14.09.2022 09:47

Kaval nipp :)

Kriibu
postitatud 30.12.2018 21:32

Kas see 1 spl jahu on ülioluline? Või kui on, kas saab mingi muu jahuga asendada?

h-m
postitatud 17.01.2019 09:14

Mina olen mõnikord asendanud mandlijahuga, siis saavad ka nisujahu vältijad kenasti süüa. Mandlijahu ma ka spetsiaalselt ei ostnud vaid jahvatasin kohviveskis ise selle jupikese. Kui jäidki mõned mandlitükikesed siis see ei seganud ka...

Egle
postitatud 23.11.2019 11:06

Kookosjahu ja tatrajahu sobivad ideaalselt. Olen teinud sellest retseptist ka tassikooke, küpsetasin 15 min, väga head tulid :-)

Egert
postitatud 20.02.2019 13:55

Seeonväka

Gordon
postitatud 25.03.2020 21:29

nii palju suhkrut või??? Mina tegin tunde järgi kuskil 50g suhkrut ja tulid väga head plus soovitan panna tiba soola ka;)

Gordon
postitatud 25.03.2020 21:30

plus ma vahustaks veidi mune, sest siis tuleb kena õhuline.

Helin
postitatud 09.06.2020 20:21

Kui mul on 47% shokolaad, kui palju peaks panema suhkurt?

Marie
postitatud 01.12.2020 16:17

Meile maitses see kook väga. Kõik sõid ja kiitsid. Tänan retsepti eest!!!

Kass
postitatud 24.04.2021 19:09

Proovisin seda koogi retsepti ja see tuli tõesti imemaitsev!

Maalt ja hobusega
postitatud 10.05.2021 14:52

Täitsa hea.

Linavästrik
postitatud 15.01.2022 23:39

Imeline kook, lihtne teha. Lasin seista mitu tundi, et veidi taheneks. Sisu oli sellegi poolest mōnusalt pehme ja veidi vedel. Korralik šokolaadipomm, kaloririkas ka :)

Magus
postitatud 25.02.2022 22:00

Nii maitsev, aga liiga magus. Järgmine kord panen vâhem suhkurt :)

Lahekas
postitatud 14.09.2022 04:14

Mulle väga maitses!

Kreebi
postitatud 14.12.2022 14:40

Kas topeltkogust kannataks teha 26-28 cm vormis? Küpsetusaega peaks ka timmima?

Pille
postitatud 15.12.2022 15:50

Kreebi, mina ei pigistaks 2 portsu 26 cm vormi sisse, pigem poolteist, kui tõesti ei saa küpsetada õige suurusega vormis.

Silja Laht
postitatud 31.12.2022 11:47

Üks meie pere lemmikuid. Väga lihtne teha ja maitsev. Lastele teeme piimašokolaadiga ja suuremale seltskonnale kahekordistan kogused ja teen ahjuplaadil. Seda šokolaadikooki söövad ka mitmed lapsed kes muidu üldse kooki ei söö.

Jaana
postitatud 20.12.2024 08:51

Palju panete suhkrut kui teete piimašokolaadiga ?????

Helin
postitatud 24.01.2023 08:15

Tahaksin kasutada Fazeri tumedat shokolaadi, kui palju siis suhkurt võiks panna?

Tiina
postitatud 15.09.2023 02:53

Super hea!

Inimene
postitatud 12.01.2024 20:59

Nii kuradi hea