Peedi-šokolaadiruudud

Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta tatra- või riisijahu. Mina teen neid brownie-kooke enamasti täistera-rukkijahuga. 

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

200 g tumedat šokolaadi

200 g küpsetatud või keedetud peeti

3 suurt muna

200 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

100 g nisujahu või (täistera)rukkijahu või riisijahu või tatrajahu

50 g hakitud sarapuupähkleid või mandleid

Valmistamine

Vooderda 24 cm (kandiline) koogivorm küpsetuspaberiga. Pane ahi 200 C peale kuumenema.

Tükelda või ja šokolaad, pane väikesesse potti ning kuumuta hästi tasasel tulel pidevalt segades, kuni mass on sulanud. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.

Riivi peet, sega veidi jahtunud šokolaadi-võisegu hulka.

Vahusta munad suhkruga hästi tugevaks heledaks vahuks. Sega juurde vanillisuhkur, peedi-või-šokolaadisegu, jahu ning soovi korral ka mandlid või pähklid. Sega tainas õrnalt ühtlaseks. Kalla tainas vormi, silu pealt ühtlaseks. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 20-25 minutit ehk vaid seni, kuni kook pealt küpsenud tundub. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Serveeri lemmikjäätisega.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta riisi- või tatrajahu, nisuvaba versiooni jaoks riisi-, tatra- või rukkijahu. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR