1 dl nisujahu
0.5 tl soola
2 dl kaerahelbeid
50 g toasooja võid
1 dl riivitud porgandit
0.5 dl vett
Täidis:200 g kapsast
200 g seeni - näiteks
kukeseeni või šampinjone
2 sl võid praadimiseks
1 dl riivitud juustu
Kate:3 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
0.5 dl sulatatud juustu või ürdimaitselist toorjuustu
soola ja musta pipart
Sega jahu, sool ja kaerahelbed pehme võiga. Lisa riivitud porgandid ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga (lahtikäiva) vormi põhjale ja külgedele.
Täidise jaoks kapsas ribadeks ja kuumuta mõni minut võis. Lisa tükeldatud seened ja kuumuta veel, maitsesta soola-pipraga. Vala seene-kapsasegu pirukapõhjale, puista peale riivitud juust.
Sega jogurt ja sulatatud juust omavahel, maitsesta soola ja pipraga ning vala täidisele.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit. (Kui pirukas kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata pealt fooliumiga).
Pereköögi retsept (oktoober 2007). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Huvitav kaerahelbe-porgandipõhja retsept. Kiidan väga seda põhja, maitsev ja kena!
sattusin sellele retseptile võimalikult tervislike toitude otsingul ja tegin tõsiselt lahja variandi st 15% juust, maitsestamata jogurt ja miski kaalujälgijatele mõeldud toorjuust (mis meenutas konsistentilt pigem jogurtit kui juustu). Tulemus oli igatahes tervislik :) aga järgmisel korral asendaksin mõne piimatoote pisut rasvasema variandiga, et pirukas liiga kuivaks ei jääks. Seene- ja kapsatäidist võib ka julgelt rohkem teha
Järgmisel korral teeksin seda pirukat muna-kooreseguga, sest mulle ei meeldinud, kuidas maitsestamata jogurt ja värske kapsas andisd kokku hapukapsamaitselise piruka :) </br> Põhi on mõnus ja kui just on vaja teha ülitervislikku varianti pirukast, siis miks mitte! Maitse asi, abikaasale näiteks maitses isegi väga. </br>
Ülihea...
Väga maitsev.Kindlasti läheb kordamisele ♥
Seene-kapsapirukas
Tervislikul kaerahelbe-porgandipõhjal seenepiruka võib valmistada erinevatest mahedamaitselistest seentest (nt kukeseened, šampinjonid). Serveeri toatemperatuuril koos värske salatiga.