Määri 25x25 cm koogivorm võiga ning puista üle riivsaiaga.
Soovi korral koori õunad, seejärel eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks. Laota ettevalmistatud vormi põhjale.
Löö munad suurde kaussi, lisa suhkur ning vahusta elektrimikseriga tugevaks kohevaks vahuks (7-10 minutit). Sega õrnalt juurde jahu. Kalla tainas õuntele.
Küpseta 175kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
<p>Oli vaja hulk mune ära teha ja nii sai Pille soovitusel see retsept aluseks võetud. Õunte asemel oli mingi määramatu hulk punaseid sõstraid ja suhkruga mureleid. Kuna punane sõstar on üsna hapu, raputasin põhjale koos riivsaiaga veidi suhkrut; kui mammud paigas, siis kaneeli ja pisut vaniljesuhkrut. </p><p> Taigent tegin topeltkoguse; kasutasin suurt ahjuplaati. Kui valmis oli, kallasin suurele lõikelauale ümber (nii, et marjapool jäi üles). Proovisime, oli täitsa hea, aga oli tunne, et tahaks nagu midagi veel.</p><p> Vahukoort ei olnud, nii võtsin 150g topsi toorjuustu, umbes samapalju oli hapukoort, 5spl tuhksuhkrut, vahustasin mikseriga kreemiks. Lõikasin koogiplaadi pooleks, määrisin ühele poolele umbes pool kreemikogust, teine plaat peale ja ülejäänud kreem peale. Ilustama ei hakanud. Seisis paar tundi külmikus ja sai veel parem :)</p>
Eks ta natuke igav on, aga imelihtne teha, eriti kui kodus on õunu ja mune. Raputasin kaneeli ja veidi demerara suhkrut ka õuntele. Sobib hästi jäätise või mingi kastmega.
Nii maitsev!
Õunabiskviit
Imelihtne õunaküpsetis - õunad all, klassikaline biskviittainas peal.