350 g võid
350 g suhkrut
350 g nisujahu
9 muna
Vahele:600 g veidi hapukat nn povidlo moosi
Šokolaadiglasuur:350 g tumedat šokolaadi
100 g valget šokolaadi
Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu.
Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taina.
Määri saadud tainast 5 õhukest küpsisepõhja küpsetuspaberitele. Küpseta 200kraadises ahjus kuldseks.
Liida küpsisepõhjad keedisega ja pealmine kiht kata šokolaadiglasuuriga.
Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007), pildi tegi Sirliiz.
niisiis proovisin kohe järgi kuna juba ammu soovisin seda teha aga polnud retsepti. ma ei tea midagi ma taina tegemisel tegin valesti sest jäi tükki aga õnneks see ei sega üldse, tegin ka poole väiksema koguse ja vaevu tuli neli plaadi täit välja aga vb võtsin siis liiga suure plaadi aga kokkuvõtteks tuli väga hea kuigi veidi õhem kui poes müüakse aga välja nägi küll selline nagu poes ja maitses isegi paremini, sest vahel panin mustika moosi ja see sobis väga hästi, igatahes soovitan proovida kui aega ja tahtmist on, kuigi põhjad küpsesid kiirelt ja polndki nii tüütu, edasi tuleb juba palju lihtsam ja toredam töö, mõnusad proovige:)
Tegin pool antud kogusest ja sellest sai minumeelest päris palju. Tainas õnnetus väga hästi ja sellest jagus täpselt 5 plaaditäie jaoks (ma ei teinud päris servast serva, vaid ca 30 x 40 cm). Vahele panin kodust ploomimoosi.Ainuke jama oli lõikamisega, kuna kattešokolaad tahtis hirmasti mõraneda. Võib-olla oleks pidanud lõikama kui šokolaad veel täiesti hangunud ei ole (lasin ööläbi külmikus taheneda). Maitses aga väga-väga hästi :)
Väga-väga maitsev! Mina lisasin shokolaadi sulatades pool dl kohvikoort hulka, siis ei tahenenud pealmine kiht väga kõvaks ja sai kenasti lõigata.
Tegin ka pool kogust ja nägid välja nagu poest ostetud:), söödi ja kiideti, mulle endale ei maitsenud.
Küpsised õnnestusid väga hästi ja ülimaitsvad. Shokolaadi oli mul ainult 350 g ja sellest sai vägagi paksu paksu katte.
Jah, keerulist ei ole siin midagi. Veidi tüütu on 5 põhja küpsetamine, kuid samal ajal kui üks põhi küpses panin teise plaadi lahtise akna juurde jahtuma ning kolmandale määrisin moosi. Kokku läks aega kindlasti alla 2 tunni. Kasutasin punasesõstra tarretist. Katteks kasutasin 350 g Laima 70%. Ma ilmselt paneks teinekord ka viimasele kihile šokolaadi alla moosi, sest külmikust võttes lõi osadel tükkidel šokolaadi kihi lahti. Ja veel, ilmselt oleks mõistlik pisut oodata šokolaadi tahenemist ja enne külmikusse panemist plaadid tükkideks lõigata. Ma ootasin tükeldamisega küll lausa paar tundi peale külmikust võtmist, kuid ikka kippus pealmine kiht murenema.
soovitan šokolaadile juurde panna õli. Siis ei hakka mõranema :) ja katta kook mõlemalt poolt šokolaadiga ;)
500 g shokolaadi tundub päris palju, kui see ainult pealmiseks kihiks panna? Kasutasin 250 g tumedat shokolaadi segatuna natukese koorega (jääb pehme) ja see tuli küllalt vänge. Kuna kodune moos oli tükiline, lasin blenderis ühtlaseks, toimis hästi. Enne serveerimist oleks hea, kui saaks jahedas veidi seista, maitse läheb ühtlasemaks. Meeldis.
Ma võtsin hoogu juba üsna tükk aega... tundus jube mässamine, kuigi tegelikult oli hoopis vastupidi väga kiire ja lihtne. Kasutasin kreegimoosi, kuna see on hästi "vänge" maitsega siis sai lõpptulemus hästi maitsev ja magus nii et väga palju korraga süüa ei saa... jätkus kaheks päevaks :D
lahe
se tundub päris hea mis on pildil
see on mu lemmik kook!!!!
See on tõesti hea aegumatu klassika! Ainukese asjana meeldib mulle lisada katte sisse natuke viinamarjaseemneõli, et kate oleks pehmem, ja lõigata kuuma noaga.
Appi need näevad imelised välja! Ja minu lemmikud.
Super head!
Kihiline šokolaadiküpsis, see klassikaline
Järjekordne Eesti klassika.