200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 tl kaneeli
50 g kreeka pähkleid
Sulata potis või. Lisa tükkideks murtud šokolaad, lase šokolaadil võisse sulada.
Klopi munad suhkruga vahule. Sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kaneel. Lisa munavahule, seejärel sega juurde šokolaadikreem.
Vooderda 20x30 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla tainas plaadile. Puista pähklid ühtlaselt koogile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit (kook peab veidi pehme jääma). Lase vormis jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri.
Rootsi Arla retsept (Kanelbrownies). Pildi tegi KOKKAMAS95.
Kuna mul ei olnud 20x30 cm ahjuplaati, kallasin taigna ümmargusse koogivormi. Pähklid tegin veidi katki enne peale puistamist. Ülejäänu läks retsepti järgi. Väga hea kook tuli, üks mu lemmikutest!
ülihead! kaneel annab uue ja huvitava maitse, mida brownie puhul ei ootaks :)
väga maitsev kook!
2014. aastal tegi kasutaja Kokkamas95 sellise pildi ja kommenteeris oma blogis nii: "Kui vaja kiiresti midagi magusat küpsetada, siis need šokolaadikoogid on just õige valik. Taigna valmistamine pole keeruline ning 10-15 minutiks ahju ja valmis. Meenutab maitselt veidi brownie-kooki."
Kaneeli-šokolaadikoogid
Tuntud USA brownie-tüüpi koogid, siin maitsestatud kaneeliga.