Tainas praetud sealiha

Mõnus klassika eestlaste pidulaudadelt.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5-6 taist sealihalõiku

soola ja musta pipart

2 sl rasva

Tainas:

1 dl nisujahu

1 muna

1 dl piima või mineraalvett

1 tl sidrunimahla

soola

suhkrut

maitserohelist

Valmistamine

Vasarda ristikiudu lõigatud sealihalõigud kergelt, prae mõlemalt poolt helepruuniks-läbiküpseks. Puista peale pipart ja soola.

Pane kaussi jahu, lisa muna, piim/mineraalvesi ja maitseained, sega ühtlaseks tainaks. 

Kasta praetud lihalõigud kahvli abil tainasse nii, et see neid ümberringi katab. Prae rohkes rasvas kuldkollaseks.

Toidu maitsestamiseks võib samas rasvas praadida ka sellerilehti. Juurde sobivad kartulid, marineeritud ja värsked salatid.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 13.05.2013 09:16

Maitsev, mõnus piknikutoit:)