180 g nisujahu (3 dl)
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
85 g suhkrut (1 dl)
1 muna
1.5 dl piima
50 g sulatatud võid
3-4 keskmist õuna väikeste kuubikutena
Kate:4 sl (demerara) pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid
Sega kuivained omavahel.
Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega.
Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga).
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tõesti väga hea kook tuli ja väga lihtne teha....Isegi nendele, kes pole kõige andekamad küpsetajad nagu mina ;)
Tegin seda kooki täna ja päris hea tuli=) väga lihtne teha....soovitan;)
Nii lihtne oli teha ja vaatamata sellele, et piima läks rohkem tuli ikka hea välja. Ja üleüldse, korjan küll igasuguseid retsepte, aga kui vaja, siis on nad ikka kadunud. Sinu retseptid aga leiab alati üles ja pole veel olnud toiduainet, millest Sa 1000 võimalust ei paku, lahe! Merje
Kuna lugesin selle koogi kohta kiidusõnu mitmes blogis, siis otsustasin proovida. Ja hea, et proovisin! :D Väga mõnus; seest pehme, pealt krõbeda koorikuga küpsetis. Mees viitsis selle koogi pärast isegi vastu ööd vaniljejäätise järgi minna, sest koos maitsesid need ülihea. :p Aitäh retsepti eest!
Ma panin selle kanada õunakoogi sisse ka veidi kardemoni. Andis väga mõnusa väikese lisanüansi!
Ma tegin ka laupäeval Kanada õunakooki. Panin veidi rohkem jahu ja piima, aga tuli ikka väga hea. Küpsetasin 28-cm vormis.
Mina tegin kanada õunakooki keefiriga ja taina sisse ei pannud kaneeli. Soovitan proovida. Kui panna palju õunu siis tuleb mahlane ja vähema kogusega jääb kook mõnusa koorikuga.
MMMMM kook on väga maitsev.
Väga maitsev ja lihtne valmistada! Läheb kindlasti kordamisele. Panin 1 muna asemel 2 pisemat ja kuna kodus demerara suhkrut polnud, siis kasutasin katte jaoks fariin- ja valget suhkrut.
Poole õunakogusest asendasin ploomidega ja piima veega (no ei olnud piima kodus big_smile). Kook ei tulnud mitte lihtsalt hea vaid suisa maitsev.
Või võiks retseptis ka grammidena olla - mahuühikutes võid mõõta on natuke keeruline ja ebamugav.
Pean tunnistama, et nii kähku pole meie peres ammu üht õunakooki ära söödud :D Ja valmistamine oli väga lihtne.
Tõepoolest,väga kerge valmistada.Minul tuli kook hästi õhuline.Kaneeli,on minu maitsele natuke liiast aga seda saab ju ise korrigeerida.Soovitan soojalt(seda otses mõttes) ja vanilje jäätisega :)
väga hää!
See on tõepoolest selline mõeldud-tehtud kook! :) Küpsetasin selle hommikuste toimetuste vahel nagu nipsti valmis. Kiiresti sai otsa ja sama kiirelt nõuti uut! Tegin ka! No tõesti - nii väikse vaevaga ülimalt hea tulem!
Tegin seda kooki, kasutades ainult pruuni suhkrut, väga maitsev tuli. Muus osas tegin retsepti järgi. Aga pärast esimest korda olen teinud hoopis nii, et katan koogivõrmi põhja õunatükkidega (mis on segatud selle puruga), ülejäänud õunad segan taignaga ja siis valan selle segu õunatükkide peale. Minu arvates jääb niimoodi palju mahlasem.
Mul ei tulnud kook välja, ei küpsenud ahjus ära. Kuigi hoidsin tund aega õigel kuumusel.. pealt oli kõik väga maitsev, aga alt toores. ( küpsetasin lõpupoole altpoolt) nii kurb!
peaks rabarberiga proovima...
Kui tapselt retsepti jargida siis tuleb taigen liiga paks, jahu tuleb kas vahem panna v6i piima rohkem. Muidu vaga hea kook.
Väga hea kook tuli, kuigi näeb hoopis teistsugune välja kui pildil, ei jäänud toores ja kerge oli teha.
Tegin täpselt retsepti järgi ja tainas tuli paras,tooreks samuti midagi ei jäänud (küpsetasin 40 min).Panin katteks 2 sl fariinsuhkrut ja 2 sl tavalist suhkrut. Kena kook sai, lähme täna sellega külla!
Ma olen muidu saamatu küpsetaja, aga selle retsepti järgi tehtud õunakook on mul alati super maitsev ja hea välja tulnud. Ise panen piima asemel keefiri.
Avastasin siin paljukiidetud kanada õunakoogi alles sel hooajal, aga olen jõudnud juba teha seda vähemalt 5 korda. Ilmselt ei ole rohkem sõnu vaja :)
Ka mulle maitseb paljukiidetud Kanada õunakook. Lihtne, parajalt magus ja mahlane. Tegin fariinisuhkruga, nii et jäi veidi tumedam.
Minu arvates on sellel koogil liialt tugev küpsetuspubri ja/või soola maitse. Meie perele ei meeldinud see kook.
tegin ära ja tuli välja väga hea :) panin isegi rohkem 6unu, oli väga mahlakas maitsev kook... ahjaa soola ei pandnud, ei saa aru miks magustoitudesse peab soola panema.. :)
Superhea kook! Seda on põnev pakkuda maitseelamusena heas seltskonnas. Lastele oli maitse natuke võõras.
Kommentaaride põhjal lootsin midagi erilisemat. Mitte et see hea kook poleks olnud, aga liiga tavaline minu arust.
Maitsev ja lihtne kook. Teen veel.
kasutasin kattes fariinsuhkrut.Kook tuli oodatust parem ja väga lihtsalt valmiv.Hoidsin ahjus 30 min sest kook läks pealt täiesti tume pruuniks.Väga maitsev ja mõnusalt pehme
asendasin taignas või sama suure koguse õliga. tundus keeruline aru saada kuidas mõõta sulatatud võid enne sulatamist... tegin 20cm läbimõõduga vormis... mõnus pehme ja hästi maitsev kook!
Seda purukatet võib koogile väga erinevalt panna, või üldse ära jätta. See õunakook oli nii vastupandamatu, et ma nägin suurt vaeva enda tagasi hoidmisega. Läheb kindlasti minu lemmik-retseptide hulka.
Olen ka seda Kanada õunakooki mõned korrad teinud ja rahule jäänud.
Tõeliselt maitsev õunakook, olen seda juba ma-ei-tea mitu korda teinud :) Endale maitseb rohkem, kui demerara suhkru asemel panna tavalist suhkurt ja fariinsuhkurt (2spl+2spl), tuleb krõbedam kate. Tainasse panen veel veidi ingveripulbrit ja purustatud mandleid. Super!
hei kõigile! tegin seda kooki täna. panin ühe muna asemel kaks ja hääästi palju õunu, et kui 24cm vormi taigna õuntega kallasin, siis jäi mulje et ahjuõunad tegemisel, mitte kook. puru peale ja ahju. 40 min pärast oli kook ühtlaselt igalt poolt kuldpruun või veidi jumekam. kartsin, et ehk seest siiski toores. KUID tuli vaimustavalt mahlane suussulav koogike, mida julgeks igaühele soovitada, sest tegemine on kiire ja lihtne. head isu! :)
Oleme nüüd paar-kolm korda seda kooki valmistanud. Tõesti mõnusalt omapärane, kuigi kröömike siiski tuim - panen veidi imeks nii ohtraid vaimustunud kommentaare. Meile maitseb see kook paremini järgmisel päeval.
Tõeliselt hea kook. Teen alati , kui miskit maitsvat kiiresti on vaja valmis teha. Viimane kord tegin koogi õhtul valmis ning jahtununa panin koogi kümikusse. Järgmisel päeval palava ilmaga külmalt serveerituna oli oi-oi kui hea. Meie pere lemmik õunakook!
Mina tegin keefiri ja tikritega :)ja väga maitsev sai!
Uskumatult hea... eriti koos vaniljejäätisega.
Maitsev. Järgmisel korral asendaks suurema osa valgest suhkrust pruuni suhkruga. Peale raputasin lisaks fariinisuhkrut.
Kommentaarid ajasid vist ootused liiga kõrgeks. Kerge valmistada, aga midagi erilist meie pere jaoks polnud. Oleme vist ennast ära hellitanud :)
Täna just oligi plaanis õunakooki teha ja enne nägin, et ohoo retsept siin olemas ja muidugi tegin siis seda...nii et ka kook valmis juba ja täitsa hea :)
Juba ahjus : ) olen ennegi seda teinud. v2ga maitsev t6esti.
Mina juba eile tegin seda, oli tõesti maitsev!
Ma lootsin samuti kommentaaride ja autori öeldu põhjal millegi enama peale, aga pidin küll natuke pettuma. Minu arvates täiesti tavaline ja keskmine õunakook, mitte kui midagi erilist... Vabandust, maitsed on erinevad.
hea, hea, hea :)
Kook jäi seest mõnusalt pehme ja mahlane ja pealt krõbe. Õunte koguse kohta kehtib :mida rohkem seda uhkem!
Kook ebaõnnestus tsipa :P Küpsetasin 35 min, tikk jäi puhtaks, kuid oleks vist pidanud kauem küpseda laskma, oli kuidagi kummine, või siuke sitke. Kasutasin küll keefiri, kuid lugesin eelnevat koogi kommentaare ja keefiriga ka pidi kook kohev tulema. Aga purukate oli väga hea. Kokkuvõttes oli kook küll hea, veerand kooki läks mul kõhtu nagu niuhti :P. Järgminekord küpsetan kauem ja teen piimaga.
Minugi kook jäi pisut sitke õunavormi moodi, aga maitse poolest ....väga hea. Koogi asemel ütleks pigem - üks väga hea õunamagustoit, mida jäätisega hea süüa! (Lisan veel, et ei usu, et pikem küpsetusaeg oluliselt paremaks oleks muutnud mu kooki, võib-olla oleks see jäänud siis hoopis kuiv).
Päris hea kook!!!
Maitsev, aga minu jaoks ei midagi erilist.
lyhidalt oeldes - taitsa hea kook! pikemalt aga nii>> olen venemaal kylas (seeprst puuduvad tapitahed:)), m6tlesin, et teeks mingit tavalist samas maitsvat kooki pererahvale.. vaatasin siis - tuttav retsept - tundub, et kunagi olen proovinud teha seda ja mitte just vaga 6nnestunult, aga kuna nii palju kiideti siin, siis otsustasin proovida tana jalle ja praegu naudin kuuma kooki kylma piimaga:):) tegemise kaigus tuli muidugi teha paar mugandust:D avastasin, et v6id peaaegu polegi, nii et taigna sisse laks kuskil 30g vist ja ahjuplaati ei maarinud, vaid puistasin hoopis jahuga yle ning kattes tuli v6i asendada paevalille6liga.. soola ei pannud, piima asemele laks keefir ja kuna suhkrut oli ka ainult tavalist valget, siis see laks ka katte sisse. kypsetasin vaikses grillahjus (mikrouni-suurune) 30 minti ja l6ppkokkuv6ttes tuli taitsa hea! 6unad hakkisin paris peeneks, nii et taitsa mahlane tuli, kerkis ilusti 6huliseks ja pealt m6nus koorik.. 3 koogitykki soodud, lahen v6tan veel;)
Mõnus mahlane kook, kuid ärge mingil juhul soola pange! Mul tuli kook seetõttu veidi soolane, kuid seda võib vist meresoola süüks panna. Serveerisin vanillijäätisega. Katteks soovitan rohkem võid panna, sest jääb mõningaid jahuseid kohti. Kellele kaneel meeldib, on see väga väga mõnus kook!
Oeh, teen täna jälle seda kooki (ubinauputus ju!), paar nädalat tagasi oli esimene kord. Esimene kord selles mõttes, et 24h jooksul tegin seda kooki kolm korda, viimane sats sai veel kahekordne kogus ja plaadikoogiks... NÄMM!
Kommentaare lugedes, tundus, et viimase peal kook, kuid mina isiklikult pettusin, olen paremaid õunakooke teinud ja saanud...liigselt saiane ning koorik ei meeldinud
Kook sai väga matsev, panin sinna ka natuke punaseid sõstraid ja juurde tegin vaniljekastet.
Väga hea kook! Mina teen seda kardemoniga.
Tegin kooki rabarbriga (mida lisasin ca 300 g), tuli samuti väga maitsev. Aga soola panen järgmine kord 0,25 tl.
Väga-väga hea õunakook, eriti jäätisega!
Mõnus kook! Tegin väheke retseptiga nalja ja kasutasin hapukoort nii põhjas kui ka kattes. Super!
40 min küpsetasin, tikk jäi puhtaks, kook vajus siiski kokku nätsakaks... :(
Tõsi küll, asendasin 1/3 jahust graham jahuga, proovin siis korra ilma asendusteta ka :)
Asendasin poole põhja jahukogusest täistera-kaerajahuga, kattes kasutasin ainult kaerajahu. Suhkrust kasutasin kogu koogis üksnes roosuhkrut. Piima kodus ei olnud, küll aga koort... ja põhjale lisasin veel tunde järgi kardemoni. Tulemus on mõnus, kohev ja sõre, krõbeda kaerase kattega. Kui veel veidi jahtub, siis on ilmselt kompaktsem ja koogim, aga palju sellest külmaks minna küll ei jõua! Ainus kahetsus on, et kapis pole millegipärast vaniljejäätist.
Kook on imehea.Oleme perega proovinud ka ploome juurde panna,tuleb hää välja.Soovitan tõsiselt.
Paraku tõeline pettumus, rohkem küll ei tee seda.
Minu meelest pool soola kogust on piisav. Tuleb tõesti kaneeline. Ilma jäätise, vaniljekastme või vahukooreta on asi poolik. Soovitan igal juhul vaniljejäätis valmis varuda. Mulle meeldis.
Hea! Kooli prpjektiks
Olen palju õunakooke teinud, kuid see on meil nüüd lemmikuks! Nii lihtne, kiire ja odav! Super!:)
Kahjuks pidin ka veidi pettuma :( Ootasin ilmselt midagi paremat, kuigi halb ta just ei olnud. Minu jaoks liiga keeksine ning soolane, vastik soodamaitse käib üle. Vaniljejäätis tegi asja paremaks
Väga hea kook. Sel korral lisasin rohkem õunu (ubinauputus on üle pea kasvanud D:) ja tainasse panin veidi hapukoort. Koogi tegin eile, täna maitses veel paremini kui eile.
Nädalavahetusel tegin ja kodused nõuavad, et teeksin veel :)
Ma ei armasta väga õunakooke - minu jaoks kuidagi väga üksluised ja kuivad. See kook aga väga maitsev ja mõnus oma lihtsuses. Täpselt paras näiteks piima või jäätisega maiustamiseks. On ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval väga hea. Eelnevalt kurdetud soola-küpsetuspulbri maitset pole täheldanud kuigi olen teinud mitmeid kordi.
Oli meie pere lemmik, pole ammu teinud, tore meeldetuletus.
Eile tegin ja viisin külakostiks. Kadus minutitega taldrikult.
Wauuu, milline kook! Isegi mu laps tegi pika "mmmmmmmmmmm" esimese suutäie peale. Ma katteks kasutasin fariinisuhkrut.
Lisan ka oma kiituse sellele koogile. Väga hea kook ja lihtne teha.
Teeme seda juba ammu. Plaanis ka täna:) väga lihtne teha ja maitseb kõigile!
Tundub toimiv retsept olevat aga professionaalsuse nimel võiks kõik kogused olla siis juba grammides mitte üks asi on ühes mõõdus teine teises (v.a vedelikud). Detailides on ilu mida siin valmistamise juures ei leia.
Kokk, profiköögis võib kõike kaaluda, aga kas Sa tõesti usud, et keegi hakkab kodus kaneeli grammides kaaluma? Teelusikatäis on 5 ml, sellega saab üsna sama koguse kaneeli kätte, kui kuhja laduma ei hakka.
Väga hea retsept - olen seda juba mitmeid kordi teinud ja väga tihti ei õnnestugi hommikuks tükikest jätta, sest kaob kiirelt :)
Väga hea ja lihtne :) Meeldib
Väga lihtne teha ja väga maitsev. Pool kooki söödi esimese hetkega :)
Olen lihtsate küpsetiste tegija ja see kook on ideaalne. Olen teinud kõige erinevamate õuntega, õnnestub alati.
Olen suur küpsetada aga selle taigna koogid ei taha mul õnnestuda. Teisiti antud õunakoogi puhul! Tuli isegi minul väga kohev, mahlane ja suussulav. Piima ei olnud käepärast. Asendasin selle kaerahelbe piimaga. Tuli väga mõnus. Aitäh retsepti eest.
Eile proovisin, tõeliselt maitsev, eriti koos jäätisega!
Parim samal päeval veidi soojalt!
Tegin täpselt retsepti järgi, ainult et kasutasin 28 cm läbimõõduga vormi. Väga maitsev tuli!
Kuigi mul polnud ringikujulist küpsetusvormi sain ikkagi hästi hakkama ristküliku kujulise vormiga
Väga mõnus, pealt krõbe kook.
Super kook. Meie pere sügise hitt.
Vaatasin, et olen 10 aastat tagasi jätnud oma kommentaari koogile ;) Ja ka 10 aastat edasi kiidan seda kooki, lihtsalt uskumatult kerge teha (ajakulu valmistamiseks 10 min.) ja tulemus tõeliselt nauditav! Sel nädalal läheb juba neljas kord ahju, et lastele peale kooli rõõmu valmistada.
No endiselt kiidan väga :)
Kanada õunakook
See on olnud aastaid minu firmakook (vähemalt õunakookide osas). Leidsin selle retsepti Salme Masso 1978.a. 'Rahvaste toite' raamatust ja kuigi olen viimase 20 aasta jooksul kümneid erinevaid õunakoogiretsepte proovinud, on see kook siiani lemmikuks jäänud.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.