Suvikõrvitsakook, veidi pühadehõnguline

Suvikõrvitsakook on kõige maitsvam järgmisel päeval. Soovi korral asenda umbes pool suvikõrvitsast purustatud ananassikonserviga - siis saad veelgi mahlasema koogi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

2,5 dl fariinsuhkrut

0.5 dl õli

4 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat

0.5 sidruni mahl ja riivitud koor

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 sl kaneeli

1 tl riivitud muskaatpähklit

Peale:

hakitud mandleid või päevalilleseemneid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga. Lisa ülejäänud ained ning kalla tainas võitatud ning riivsaiaga ülepuistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale päevalilleseemneid või hakitud mandleid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Soome Marttajärjestö retsept (juuni-juuli 2003, Kesäkurpitsakakku, suhkrukogust vähendatud). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.08.2015 21:43

Tegin fariinisuhkru ja mandlitega, kuid ei julgenud päris 3 dl suhkrut panna. Panin 2,5 ja oli täpselt paras meie jaoks. Mõnusalt pehme, suvikõrvitsast mahlane, maitseainetest veidi jõuluhõnguline. Lihtne maitsev kook.

Triinpvr
postitatud 29.01.2016 13:41

No ega halba saa öelda, käras küll. Pidada teisel päeval parem olema, teiseks päevaks jäi tsuti alla 1/4.