Alevropita ehk Kreeka fetajuustupirukas

Hästi põnev ja maitsev Kreeka pirukas ("jahupirukas") Kreeka loodeosast Epiruse kandist. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

6 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl viina

1 suur muna

2.5 dl vett

180 g nisujahu (3 dl)

0.25 tl soola

noaotsaga küpsetuspulbrit

250-300 g fetajuustu

2 sl pehmet võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 260 kraadini.

Pane 45 cm x 33 cm äärega ahjupann 10 minutiks ahju.

Samal ajal vispelda kausis 2 sl õli, viin, muna ja vesi omavahel. Sega teises kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Kalla juurde veesegu ning sega vispliga ühtlaseks. 

Pintselda ülejäänud õli kuumale ahjupannile, kalla tainas vormi ning silu ühtlaselt laiali. Puista fetajuustupuru ühtlase kihina peale. Siis puista siia-sinna pehmed võitükikesed. 

Küpseta umbes 20 minutit, kuni pirukas on kuldpruun ja krõbe. 

Lase veidi jahtuda ja siis lõika viiludeks ja serveeri. 

Loe veel:

Alevropita retsept on mugandatud USA ajakirjast Saveur. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:23

Mõnus pirukas suupistelauale

Tiina
postitatud 08.11.2022 10:58

Mida pehme võiga peab tegema?

Pille
postitatud 08.11.2022 21:28

See tuleb pisikeste tükikestena siia-sinna poetada :)

Tiina
postitatud 10.11.2022 12:40

Võid ei pannud, sest oliiviõli tundus juba niigi palju. Tainas tuli täiesti vedel pannkoogitainas, midagi siluda ei saanud :) Ei midagi erilist, ahjupannkook feta ja oliiviõliga.