Seda salatit serveeritakse palsamäädikasiirupiga.
1 dl palsamiäädikat
85 g suhkrut (u 1 dl)
1 väike arbuus
200 g fetajuustu
0.5 dl puhastatud kõrvitsaseemneid
värsket münti või basiilikut
Sega palsamiäädikas ja suhkur väikeses potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tugeval tulel minut aega. Kalla saadud siirup kaussi ja lase jahtuda.
Rösti kõrvitsaseemneid kuival mõõdukalt kuumal pannil umbes 2 minutit. Lase jahtuda.
Lõika fetajuust ja arbuus kuubikuteks ning aseta madalale vaagnale.
Kalla peale veidi palsamiäädikasiirupit ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Kaunista mündi- või basiilikulehtedega.
Serveeri ülejäänud siirup väikeses kannus kastmena.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova. Keraamika: Tõnis Kriisa
hästi hea salat tuli, soovitan. kaste on suisa imeline :)
Päris maitsev.
Tegin eile külalistele seda toredat salatit - kõik kiitsid:)
Mõnus õhtusöök!
Mul õnnestus esimene siirup kukekommiks keeta. Jahtunult ei saanud lusikatki potist kätte :) Keetsin vist kauem kui minuti :P Hea värske salat muidu!
Feta-arbuusisalat kõrvitsaseemnetega
Seda salatit serveeritakse palsamäädikasiirupiga.