Feta-arbuusisalat kõrvitsaseemnetega

Seda salatit serveeritakse palsamäädikasiirupiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Siirup:

1 dl palsamiäädikat

85 g suhkrut (u 1 dl)

Salat:

1 väike arbuus

200 g fetajuustu

0.5 dl puhastatud kõrvitsaseemneid

Kaunistuseks:

värsket münti või basiilikut

Valmistamine

Sega palsamiäädikas ja suhkur väikeses potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tugeval tulel minut aega. Kalla saadud siirup kaussi ja lase jahtuda.

Rösti kõrvitsaseemneid kuival mõõdukalt kuumal pannil umbes 2 minutit. Lase jahtuda.

Lõika fetajuust ja arbuus kuubikuteks ning aseta madalale vaagnale.

Kalla peale veidi palsamiäädikasiirupit ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Kaunista mündi- või basiilikulehtedega.

Serveeri ülejäänud siirup väikeses kannus kastmena.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova. Keraamika: Tõnis Kriisa

LISA KOMMENTAAR

kajakas
postitatud 04.08.2008 16:18

hästi hea salat tuli, soovitan. kaste on suisa imeline :)

Hexy
postitatud 09.07.2010 14:24

Päris maitsev.

Piret S.
postitatud 16.08.2010 12:00

Tegin eile külalistele seda toredat salatit - kõik kiitsid:)

Hexy
postitatud 14.07.2016 23:09

Mõnus õhtusöök!

Kaare
postitatud 24.08.2017 17:24

Mul õnnestus esimene siirup kukekommiks keeta. Jahtunult ei saanud lusikatki potist kätte :) Keetsin vist kauem kui minuti :P Hea värske salat muidu!