300 g kohupiimapastat
1 tl vanillisuhkrut
2 dl peent valget suhkrut
200 g jõhvikaid
2 dl 35% rõõska koort
Mikserda kohupiimapasta hulka vanillsuhkur. Püreesta jõhvikad suhkruga, suru segu seemnete eemaldamiseks läbi jõhvsõela ning sega kohupiima hulka.
Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud ainetega.
Vala segu toidukilega vooderdatud külmakindlasse 1-liitrisesse vormi. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt viieks tunniks külma.
Pool tundi enne serveerimist võta parfee välja. Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta parfee vormist vaagnale. Eemalda kile ja lase enne laualeviimist pehmeneda.
Paku lisaks kakao- või karamellkastet.
Pildi tegi Martiina.
Mõnus hapukas jäätis. Hea lihtne teha ka :)
tegin jõhvikate asemel mustasõstramoosiga, sai samuti maitsev jäätis! valmistasin jäätisemasinaga.
Mõnus lihtsalt tehtav jäätis. Kuna jõhvikaid polnud, tegin pohladega, aga neid vist peaks pisut rohkem panema, maitse ei olnud eriti tugev. AGa järgmine kord teen jäätisemasinaga, jäi üsna kiuline.
Tegin nüüd uuesti jõhvikatega ja jäätisemasinas. Väga maitsev!
Väga maitsev jäätis!
Jõhvika-kohupiimaparfee
Veidi talvisema maitsega jäätis, mille valmistamiseks ei ole vaja jäätisemasinat!